Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Londonā un Neapolē noskaidros UEFA Čempionu līgas pirmās ceturtdaļfinālistes

Šodien Anglijas pilsētā Londonā un Itālijas pilsētā Neapolē tiek noskaidrotas UEFA Čempionu līgas šīs sezonas pirmās ceturtdaļfinālistes.

Londonas Arsenal savā laukumā uzņems Vācijas bundeslīgas grandu Minhenes Bayern, bet Napoli spēkosies ar Spānijas karalisko klubu Madrides Real.

Abi mači sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. Dueli no Neapoles tiešraidē varēs vērot kanālā Viasat Sport Baltic.

Arsenal un Bayern pirmajā duelī graujošu uzvaru ar 5:1 izcīnīja Minhenes futbolisti, līdz ar to atstājot londoniešiem niecīgas cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Arsenal komanda UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu nav pārvarējusi jau sešas sezonas pēc kārtas, turklāt divreiz - 2013. un 2014.gadā - neveiksmi sagādāja tieši Bayern.

Šī turnīra apakšgrupu sacensībās Arsenal izcīnīja uzvaru A apakšgrupā, kur tā sešās spēlēs tika pie 14 punktiem, kamēr Bayern ar 12 punktiem bija otrā D grupā. Tā bija pirmā reize kopš 2009./2010.gada sezonas, kad Minhenes komanda nav uzvarējusi savā apakšgrupā. Tiesa, tajā sezonā šis klubs aizkļuva līdz UEFA Čempionu līgas finālam, kur ar 0:2 piekāpās Itālijas komandai Milānas Inter.

Iepriekšējā duelī Bayern komandas uzvaru ar diviem vārtiem kaldināja Tjago Alkantars, bet pa vienam precīzam sitienam vārtu taisnstūrī izdarīja Arjēns Robens, Roberts Levandovskis un Tomass Millers. Savukārt Arsenal rindās atzīmējās Aleksis Sančess, kurš pagājušajā nedēļā nonāca britu mediju redzeslokā par to, ka pēc konflikta ar komandas biedriem ticis padzīts no treniņa. Tiesa, Arsenal treneris Arsēns Vengers izskanējušo informāciju noliedza.

Bayern šajā mačā nevarēs palīdzēt Vācijas izlases aizsargs Žeroms Boatengs, kurš dziedē traumu, kā arī pieredzējušais kapteinis Filips Lāms, kuram dalība spēlē liegta sakrāto dzelteno kartīšu dēļ. Tikmēr Arsenal rindās smagu ceļgala savainojumu jau kādu laiku ārstē spāņu pussargs Santi Kazorla, bet nav īstas skaidrības par citu pussargu Ārona Remzija, Mesuta Ezila un Muhameda Elnenija dalību spēlē.

Bayern zaudējumu nav cietusi kopš 23.novembra, kad UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra mačā ar 2:3 piekāpās Krievijas komandai Rostov. Tikmēr Arsenal pēdējās sešās spēlēs cietusi četrus zaudējumus, turklāt uzvaras bijušas pret premjerlīgas pastarīti un Anglijas pēc spēka piektās līgas komandu.

Savukārt otrā duelī pirmajā spēlē Real astotajā minūtē nonāca iedzinējos, bet pēc tam guva trīs bezatbildes vārtus un izcīnīja uzvaru ar 3:1. Iepriekšējā komandu duelī Real komandai nevarēja palīdzēt Gerets Beils, bet tagad viņš ir izdziedējis traumu un varēs spēlēt. Tāpat uz Neapoli devies un mačā, visticamāk, piedalīsies arī Real zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš mikrotraumas dēļ sestdien izlaida Spānijas čempionāta spēli.

Vēl kādu nedēļu traumu dziedēs Real aizsargs Rafaels Varāns, kurš šajā spēlē nevarēs piedalīties. Tikmēr pretiniekiem zem jautājuma zīmes ir brazīliešu pussarga Alana dalība spēlē.

Šīs abas komandas iepriekšējo reizi kontinenta klubu turnīros tikās tālajā 1987./1988.gada sezonā, kad turnīrs vēl tika saukts par Eiropas kausu, bet panākumu izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā izcīnīja Real. Šī Spānijas vienība UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru sasniegusi jau 20.reizi pēc kārtas, kas ir rekords, turklāt līdz pusfinālam aizspēlējusies iepriekšējos sešus gadus. Savukārt Napoli UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā spēlē trešo reizi, bet ceturtdaļfinālu tai nav izdevies sasniegt.

Madrides klubs apakšgrupu turnīrā sešās spēlēs izcīnīja 12 punktus un ierindojās otrajā vietā F apakšgrupā, kamēr Napoli ar 11 punktiem bija labākā B grupā.

Trešdien astotdaļfināla atbildes spēlēs Barcelona savā laukumā uzņems Parīzes Saint-Germain, kam pirmajā mačā kapitulēja ar 0:4, bet Dortmundes Borussia mājās aizvadīs maču ar Benfica, kam pirmajā duelī piekāpās ar 0:1. Citos pāros pirmajā mačā Mančestras City ar 5:3 pārspēja Monaco, Juventus ar 2:0 pieveica Porto, pērnā gada fināliste Madrides Atletico ar 4:1 uzveica Leverkūzenes Bayer, bet Sevilla ar 2:1 uzvarēja Lesteras City. Šajos pāros atbildes mači notiks nākamnedēļ.

UEFA Čempionu līgā izslēgšanas spēlēs līdz finālam uzvarētāji tiks noskaidroti divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls 3.jūnijā notiks Kārdifā, Velsā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides Real, kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību Atletico.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi