Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Par 8,5 procentiem kritusies vadošo futbola klubu vērtība

Gada laikā par 8,5 procentiem kritusies 20 pasaules dārgāko futbola klubu vidējā vērtība, liecina biznesa žurnāla Forbes veiktais pētījums.Pirms gada klubu vidējā vērtība bijusi 691 miljons ASV dolāru, bet sezonas laikā tā nokritusies līdz 632 miljoniem. 15 no šiem 20 klubiem cena pazeminājusies, vienam palikusi nemainīga un tikai četriem palielinājusies.

Joprojām par pasaules vērtīgāko klubu uzskata amerikāņu uzņēmējam Malkolmam Gleizeram piederošo Anglijas premjerlīgas čempionvienību Manchester United. Tās cena tiek lēsta ar 1,8 miljardiem dolāru, kas gan ir par diviem procentiem mazāk nekā pirms gada. Man.United ir arī vislabāk pelnošais futbola klubs pasaulē – gada laikā tā ienākumi bijuši 150 miljoni dolāru.Vadošajā piecniekā iekļauti arī Madrides Real (1,32 miljardi dolāru), Londonas Arsenal (1,18), Barcelona (1,0) un Minhenes Bayern (0,99 miljardi).Lielāko vērtības kritumu – pa 19 procentiem – gada laikā piedzīvojuši Liverpool, AC Milan un Londonas Chelsea klubi. Savukārt lielākais pieaugums (12%) ir konstatēts Milānas klubam Inter, kas ar 413 miljoniem dolāru Forbes sarakstā ieņem desmito vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi