Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pirmā kārta, pirmie pārsteigumi

Pavasarīgs sniegums LMT virslīgas centrālajā spēlē FK Ventspils — Skonto (1:0) nebūt neraksturo visu Latvijas čempionāta pirmo kārtu. Vicečempioni Liepājas metalurgs daudz nervu atstāja cīņā ar Olimps/ASK (3:1), uzvaru pret debitantiem Vindava pēdējās sekundēs izrāva FK Jūrmala (1:2), "bronzas" FK Rīga Daugavpilī kapitulēja Dinaburg (0:2), bet otrs jaunpienācējs Rēzeknes Blāzma "nozaga" divus punktus Daugavai.

Sergeja Zangarejeva soda sitiens, kas ventspilniekiem atnesa uzvaru, ir vienīgais, ko der izcelt no dueļa FK Ventspils — Skonto. Futbolistiem pirmās spēles nasta acīmredzot izrādījās pārāk smaga. Cīniņš laukuma vidusdaļā ar daudzām kļūdām piespēlēs noteikti nav tas, ko viņi spēj un grib šosezon parādīt skatītājiem.Krietni saistošāka bija spēle Daugavas stadionā Rīgā. Olimps/ASK nebūt neizskatījās kā šīs divcīņas pastarītis un pirmais izvirzījās vadībā. Taču atkārtojās tas, ko pieredzējām jau pērn — gados jaunie puiši nezina, kā rīkoties šādos brīžos. Galvenais treneris Mihails Koņevs uzņēmās daļu "uguns": "Iespējams, pieredzējušo Štolceru vajadzēja laist laukumā uzreiz pēc gūtajiem vārtiem."Tas tika izdarīts tikai tad, kad Olimps/ASK minūtes laikā divreiz bija izzvejojis bumbu no sava vārtu tīkla. Atlikušajā pusstundā mājiniekiem bija daži lieliski momenti, lai rezultātu izlīdzinātu, taču veiksme bija Metalurgs pusē. Uz spēli noraudzījās arī valstsvienības vārtsargs Aleksandrs Koliņko, kurš kļuvis vienaldzīgs Kazaņas Rubin (līdzīgi kā Andrejs Rubins Spartak) un trenējas kopā ar Skonto."Ar sniegumu esmu ļoti apmierināts," Koņevs tic, ka pienāks laiks arī uzvarām. Metalurgs galvenais treneris Jurijs Andrejevs pateicās spēlētājiem par parādīto raksturu. Uzdevums — trīs punkti — tika izpildīts.Gandarīti var būt arī jūrmalnieki. Vindava pārāk ātri ieslēdzās aizsardzībā, cerot nosargāt 1:0, un pēdējo sešu minūšu laikā debitantus par to skarbi sodīja Vadims Gospodars un Artūrs Zakreševskis.Rēzeknē tribīnē visiem sēdvietu nepietika. Kulminācija bija spēles izskaņā, kad Daugava un Blāzma apmainījās ar precīziem tālsitieniem. Mihailam Zemļinskim pirmā uzvara vēl jāpagaida.Līdzīgi kā FK Rīga šefam Genadijam Morozovam, kurš pārliecinājās, ka Latvijā futbolu spēlēt prot. Pat septītais spēcīgākais klubs Dinaburg, kas atšķirībā no viesiem izmantoja divas iespējas gūt vārtus.Otrajā kārtā centrālā spēle: Daugava — FK Ventspils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Spēļu rezultāti

VENTSPILS 1
SKONTO 0

Vārti: Zangarejevs (49.)
Brīdināti: Zangarejevs, Savčenkovs, Rimkus (visi FK Ventspils)
Tiesnesis: A.Sipailo

JŪRMALA 2
VINDAVA 1

Vārti: Gospodars (84.), Zakreševskis (89); Mižigurskis (28.)
Brīdināti: Mižigurskis, Olisčuks (abi Vinadava)
Tiesnesis: V.Čerņikovs

BLĀZMA 1
DAUGAVA 1

Vārti: Krainis (81.); Daņiļins (70.)
Brīdināti: Regeļskis, Bezukornovs; Gabovs
Tiesnesis: R.Lajuks

OLIMPS/ASK 1
METALURGS 3

Vārti: Šiļuks (56.); Beņušis (62.), Kazura (63. — savos vārtos), Kļimeks (90.+2.)
Brīdināti: Turkovs; Ivanovs, Fereira
Noraidīts: Petrenko (86.)
Tiesnesis: A.Treimanis

DINABURG 2
FK RĪGA 0

Vārti: Kazijevs (41.), Uljanovs (76.)
Brīdināti: Sādujevs, Rodins, Kozlovs; Žigajevs, Korabļovs
Noraidīts: Mežeckis (90.+2.)
Tiesnesis: A.Golubevs

Turnīra tabula

LMT VIRSLĪGA

1. Metalurgs 1 3:1 3
2. Dinaburg 1 2:0 3
3. FK Jūrmala 1 2:1 3
4. FK Ventspils 1 1:0 3
5. Daugava 1 1:1 1
6. Blāzma 1 1:1 1
7. Vindava 1 1:2 0
8. Skonto 1 0:1 0
9. Olimps/ASK 1 1:3 0
10. FK Rīga 1 0:2 0

2.kārta, 12.aprīlī : FK Jūrmala — Dinaburg, Daugava — FK Ventspils, FK Rīga — Olimps/ASK. 13.IV Vindava — Skonto, Metalurgs — Blāzma.

TOP 5

GOLS : Sergejs Zangarejevs ar skaistu soda sitienu "devītniekā" pārspēja Skonto vārtsargu Pāvelu Doroševu.

PIETICĪGĀ RĪGA : Pēc pirmās kārtas turnīra tabulā trīs pēdējās vietas ieņem Rīgas klubi. Turklāt abās pēdējās ir tās komandas, kas šogad startēs Eirokausos.

VEIKSMINIEKS : FK Jūrmala aizsargs Artūrs Zakreševskis uzvaras vārtus spēlē ar debitantiem Ventspils Vindava guva pirmspēdējā minūtē.

NEVEIKSMINIEKS : Olimps/ASK kapteinis aizsargs Jevgēņijs Kazura ar galvu ieraidījaa bumbu savos vārtos, izvirzot vadība Liepājas Metalurgs. Bet sākumā bija 1:0 rīdzinieku labā...

STADIONS : Daugavas stadions Rīgā. Daļa skatītāju turpina stāvēt kājās nevis lieliska futbola, bet nesakārtoto sēdvietu dēļ (netīras, salauztas..). Milzīgais tablo spēj uzņemt tikai divus vārtu guvējus. Ak vai, spēlē ar Metalurgs bija četri!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas vadošā skrējēja Caune mainījusi treneri

Latvijas vadošā vieglatlētikas vidējo distanču skrējēja Agate Caune neturpina sadarbību ar treneri Raiti Ravinski un tagad strādā Uģa Joča uzraudzībā, žurnālam "Sporta Avīze" atkl...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi