Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Platinī noliedz negodprātīgu rīcību izvirzītajās apsūdzībās

Bijušais Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī otrdien pēc aresta par koruptīvām darbībām, piešķirot tiesības 2022.gada Pasaules kausu futbolā rīkot Katarā, noliedza, ka viņš izvēles procedūrā rīkojies negodprātīgi, turklāt viņš nemaz neesot arestēts, bet gan izsaukts uz policiju iztaujāšanai.

Aģentūra LETA iepriekš ziņoja, ka Katara tiek vainota balsu pirkšanā, lai iegūtu tiesības rīkot prestižo turnīru.

Francijas futbola leģenda un UEFA bijušais prezidents Platinī tika izsaukts uz nopratināšanu korupcijas apkarošanas iecirknī, lai atspēkotu sev izvirzītās apsūdzības par koruptīvām darbībām saistībā ar 2022.gada Pasaules kausu.

"Viņš nav izdarījies neko nelegālu, tāpat fakti, kuri tiek minēti apsūdzībā, nekādi nav saistīti ar Platinī," teikts bijušā UEFA prezidenta pārstāvju ziņojumā.

Tāpat francūža rīcību attaisnoja arī viņa advokāts Viljams Bordons, sakot, ka izskanējušās baumas par Platinī arestu esot meli un ka viņa klients uz policiju devies, lai tiktu nopratināts kā liecinieks.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka bijušais Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Platinī otrdien esot arestēts saistībā ar 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra lietu.

Francijas finansiālo noziegumu prokuratūra 2016.gadā uzsāka izmeklēšanu par koruptīviem darījumiem ar nolūku iegūt tiesības rīkot Pasaules kausa finālturnīrus Krievijā un Katarā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrota Platinī saistība ar bijušo Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī. Kā ziņoja žurnāls France Football, 2010.gada 23.novembrī Elizejas pilī notikusi slepena tikšanās, kurā piedalījies Sarkozī, Platinī un tā brīža Kataras princis (tagad - emīrs) Tamims bin Hamads al-Thani, kurš tobrīd bija Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) viceprizdents.

Nedēļu vēlāk Katara ieguva tiesības rīkot 2022.gada Pasaules kausa finālturnīru.

Platinī nenoliedz savu atbalstu Katarai, bet noliedz, ka būtu iespaidojies no Sarkozī, kura tā brīža padomniece sporta jautājumos Sofija Diona arī otrdien nonākusi policijas rokās. Tāpat otrdien liecību sniedzis arī bijušais Sarkozī kancelejas vadītājs un iekšlietu ministrs Klods Geo.

Savukārt pirms trīsarpus gadiem Platinī par aizdomīgiem darījumiem tika piespriesta astoņu gadu diskvalifikācija no futbola, kas gan vēlāk tika samazināta uz pusi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi