Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Svaress noslēdz karjeru Urugvajas izlasē

Par karjeras noslēgšanu valstsvienības rindās pirmdien paziņoja urugvajiešu futbola zvaigzne Luiss Svaress.

"Piektdien būs mana pēdējā spēle izlases rindās," preses konferencē pirms gaidāmā mača 2026.gada Pasaules kausa kvalifikācijā pret Paragvajas valstsvienību sacīja 37 gadus vecais Svaress.

"Tas nebija viegls lēmums, taču es to pieņemu ar mierīgu sirdi un atdošu manas karjeras pēdējā spēlē izlasē visus spēkus," piebilda pieredzējušais uzbrucējs.

Bijušais spāņu granda "Barcelona" un Anglijas premjerlīgas kluba "Liverpool" spēlētājs karjeras laikā Urugvajas izlasē aizvadījis 142 spēles un guvis 69 vārtus, esot visu laiku valstsvienības labā kais snaiperis. Izlasē Svaress debitēja 2007.gadā.

Ar valstsvienību Svaress kļuva par 2011.gada Dienvidamerikas čempionāta - "Copa America" - uzvarētāju, bet savus pēdējos vārtus izlases kreklā guva šī gada "Copa America" spēlē par trešo vietu, kurā Urugvaja pārspēja Kanādu.

Svaress savulaik divas reizes ticis diskvalificēts par košanu pretiniekiem, kā arī saņēmis diskvalifikāciju par rasistiskiem izgājieniem laukumā. Tāpat daudziem futbola līdzjutējiem viņš palicis atmiņā pēc 2010.gada Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfināla pret Ganu, kad tīši ar roku uz vārtu līnijas apturēja tajos lidojošu bumbu. Par šādu rīcību viņš tika noraidīts no laukuma, tomēr Ganas izlase nerealizēja 11 metru soda sitienu un Urugvaja vēlāk pēcspēles sitienos sasniedza pusfinālu.

Savu futbolista karjeru viņš turpina Ziemeļamerikas Augstākās futbola līgas (MLS) klubā Maiami "Inter", kur spēlē kopā ar Argentīnas leģendu Lionelu Mesi.

Profesionālā spēlētāja gaitas Svaress uzsāka Montevideo "Nacional", pēc kā pārcēlās uz Nīderlandi, kur vienu sezonu nospēlēja "Groningen" un četras sezonas Amsterdamas "Ajax". Trīs sezonas uzbrucējs pavadīja "Liverpool", no 2014. līdz 2020.gadam uzbrucējs pārstāvēja "Barcelona", tad divas sezonas spēlēja citā spāņu klubā Madrides "Atletico", līdz 2022.gadā atgriezās "Nacional". Vēl vienu sezonu uzbrucējs pavadīja Brazīlijas klubā Portualegri "Gremio", bet šogad pievienojās Maimi "Inter".

Urugvajas izlase 2026.gada Dienvidamerikas zonas (CONMEBOL) kvalifikācijā pēc sešiem mačiem ar 13 punktiem ieņem otro vietu, atpaliekot vien no līderes Argentīnas, kuras kontā ir 15 punkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi