Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 3. septembris
Bella, Berta

Turpina čempionu ceļu

RFS pēc grūta sākuma viesos sagrauj ziemeļīrus.

Mazs RFS futbolistu solis Lārnā, plats – Latvijas klubu futbola sekmēm Eiropas kausos. Vairāk nekā pēc 12 gadu pārtraukuma Latvijas spēcīgākais klubs pārvarējis kaut vienu kārtu UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā. RFS komanda izbraukumā ar 4:0 sakāva Ziemeļīrijas čempionu Larne, summā bija pārāka ar 7:0 un otrajā kvalifikācijas kārtā jau nākamnedēļ mērosies spēkiem ar Norvēģijas klubu Bodo/Glimt

"Lai gan uzvarējām 4:0, nevaru apgalvot, ka bija ļoti viegla spēle. Īpaši jau pirmajās 20 minūtēs," RFS galvenais treneris Viktors Morozs arī pēc tik pārliecinošas uzvaras saglabāja piezemētību un atgādināja, ka spēles sākumā laukumā dominēja ziemeļīri, kuri arī nerealizēja ļoti labu vārtu gūšanas iespēju. Uz mākslīgā seguma laukuma ar bumbas atlēcienu netika galā rīdzinieku aizsargs Herdi Prenga, bet pretinieku uzbrucējs pārcēla bumbu pāri ne tikai Fabrisam Ondoā, bet arī vārtu pārliktnim. Mājinieki spēli iesāka izteikti agresīvi, par to vispirms tika sodīti ar brīdinājumiem, bet turpinājumā – ar vārtu guvumiem. Pavērsiena brīdis bija pirmā puslaika beigas, kad pēc individuālas apspēlēšanas rezultatīvs bija brazīlietis Emersons, dažas minūtes vēlāk rupju aizsarga kļūdu izmantoja Darko Lemajičs, bet kompensācijas laikā nokdaunu veica Jānis Ikaunieks, ar spēcīgu sitienu panākot 3:0 vadību. "Protams, pirmie vārti šādā spēlē bija ļoti svarīgi. Otrajā puslaikā svarīgākais jau bija izvairīties no dzeltenajām kartītēm un savainojumiem. Pabeigt spēli tā, lai visi būtu ierindā nākamajās spēlēs," Morozs neslēpa, ka šādas puslaika beigas izšķīra dueļa iznākumu. Spēles otrajā pusē beigu rezultātu panāca Ismails Diomandē.  

Jau nākamnedēļ rīdziniekus gaida tāls ceļojums aiz ziemeļu polārā loka, kur mājo Norvēģijas čempions Bodo/Glimt. Pēdējās sezonās klubs ir regulārs Eirokausu dalībnieks ne tikai grupu turnīra, bet arī izslēgšanas spēļu fāzē. Nesenā pagātnē tas uzvarējis AS Roma, Zagrebas Dinamo, Zurich un kā līdzīgs ar līdzīgu spēlējis pret Amsterdamas Ajax. Divcīņas uzvarētājs sasniegs Čempionu līgas kvalifikācijas trešo kārtu, bet zaudētājs turpinās pretendēt uz dalību līmeni zemākās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā. 

Eiropas kausu trešā līmeņa jeb UEFA Konferences līgas kvalifikācijas 2. kārtu sasniedzis FK Auda, kas viesos ar 1:0 pārspēja Fēru salu klubu B36 (summā 3:0) un otrajā kārtā spēlēs pret Ziemeļīrijas Cliftonville. Vēlā ceturtdienas vakarā FK Liepāja atbildes spēlē Fēru salās spēlēja pret Vikingur (pirmajā spēlē 1:1), bet Latvijas kausa ieguvējs Riga FC šī turnīra kvalifikācijas kārtu sāks otrajā kārtā pret vienu no Polijas spēcīgākajiem klubiem Vroclavas Šlask.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi