Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

UEFA Čempionu līga: Juventus mazākumā uzvar Lionā

Pateicoties kolumbieša Huana Kvadrado vārtiem, Itālijas čempione Turīnas Juventus otrdien UEFA Čempionu līgas futbolā apakšgrupu turnīra mačā mazākumā ar 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Francijas klubu Lionas Olympique.

Lielu lomu "Juventus" uzvarā otrdien izpelnījās arī šīs komandas pieredzējušais vārtsargs Džanluidži Bufons, kurš 35.minūtē atvairīja Aleksandra Lakazeta 11 metru soda sitienu. Arī spēles otrajā puslaikā vārtsargs vairākas reizes glāba Turīnas klubu no vārtu zaudējuma.

Savukārt jau mača 54.minūtē otro dzelteno kartīti saņēma "Juventus" pussargs Marjo Lemina, kas nozīmēja, ka viņš komandu atstāja mazākumā. Tiesa, Lionas klubs to nespēja izmantot, turklāt 76.minūtē uz maiņu nākušais Kvadrado guva Turīnas kluba uzvaras vārtus.

Zīmīgi, ka visu turnīru ietvaros "Juventus" izdevies gūt jau sešas uzvaras pēc kārtas, turklāt bumba savos vārtos ielaista tikai vienu reizi.

"Nekad nav viegli gūt uzvaru viesos," izteicās "Juventus" galvenais treneris Masimiljāno Alegri. "Varu būt pateicīgs Leminam, kurš nopelnīja noraidījumu, jo labāk spēlējām tieši desmit futbolistu sastāvā."

Otrā H apakšgrupas mačā otrdien Spānijas klubs "Sevilla" viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja Horvātijas klubu Zagrebas "Dinamo".

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Francijas pussargs Samirs Nasrī, kurš ar vārtu guvumu atzīmējās 37.minūtē.

H apakšgrupas kopvērtējumā pēc trim kārtām pa septiņiem punktiem ieguvušas "Juventus" un "Sevilla", kamēr trīs punkti ir "Olympique" rēķinā. Zagrebas klubs tikmēr pagaidām ir bez punktiem.

Savukārt no G apakšgrupas tikpat kā izkļuvusi Anglijas čempione Lesteras "City", kas otrdien savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Dānijas klubu "Kobenhavn".

Vienīgos vārtus dueļa 40.minūtē guva Lesteras vienības alžīriešu pussargs Rijads Mahrezs.

Zīmīgi, ka Dānijas klubam šī ir pirmā neveiksme kopš 22.maija. Šī komanda zaudējuma rūgtumu nebija izjutusi jau 24 spēlēs pēc kārtas.

Otrā G apakšgrupas mačā otrdien Portugāles vienība "Porto" izbraukumā ar 2:1 (0:1) pārspēja "Club Brugge" no Beļģijas.

Lai gan tieši mājinieki atklāja spēles rezultātu, otrajā puslaikā "Porto" atspēlējās, bet kompensācijas laika trešajā minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Andrē Silva.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā Lesteras "City" trīs spēlēs guvusi maksimāli iespējamos deviņus punktus, turklāt tai ir vārtu attiecība 5:0. Pie četriem punktiem tikušas "Kobenhavn" un "Porto", kamēr bez punktiem cīnās "Club Brugge".

F apakšgrupas ietvaros pie kārtējās pārliecinošās uzvaras tikusi pašreizējā UEFA Čempionu līgas trofejas glabātāja Madrides "Real" no Spānijas, kas savā laukumā ar 5:1 (2:1) uzveica Polijas klubu Varšavas "Legia".

Madrides klubs visu turnīru ietvaros nepārspēts ir jau 23 spēlēs pēc kārtas.

Arī šajā mačā bez vārtu guvuma palika portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu, kuram pēc ceļgala traumas sadziedēšanas vēl nav izdevies demonstrēt tik dominējošu sniegumu kā iepriekš.

Otrā šīs grupas mačā Vācijas komanda Dortmundes "Borussia" viesos ar 2:1 (2:0) pārspēja Lisabonas "Sporting" no Portugāles.

Pirms šī dueļa Lisabonas klubam savā laukumā bija izdevies gūt deviņas uzvaras pēc kārtas, taču nu šī sērija pārtraukta.

F apakšgrupas kopvērtējumā "Borussia" un "Real" guvušas pa septiņiem punktiem, kamēr trīs punkti ir "Sporting" rēķinā. Bez punktiem pašlaik spēlē "Legia".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka E apakšgrupā neizšķirti otrdien cīnījās pašlaik traumētā Latvijas futbolista Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas čempione Maskavas CSKA, kas savā laukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar Francijas komandu "Monaco".

Rezultātu CSKA atklāja 34.minūtē, kad izcēlās Lasina Traore no Kotdivuāras, kurš pirmais bija pie atlēkušās bumbas pēc serbu pussarga Zorana Tošiča sitiena, bet 87.minūtē izlīdzinājumu panāca portugālis Bernardu Silva, kurš iesita diezgan identiskā situācijā, jo bija pirmais pie bumbas pēc argentīnieša Guido Karriljo raidījuma.

Līdz ar to turpina skaitīties CSKA vārtsarga Igora Akinfejeva antirekords, kurš vārtus ielaidis jau 40 UEFA Čempionu līgas spēlēs pēc kārtas. Šī sērija sākās 2006.gada 21.novembrī.

Cauņa šosezon joprojām vēl nav bijis pieteikts nevienai spēlei.

Tikmēr citā E apakšgrupas mačā Vācijas komanda Leverkūzenes "Bayer" savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Anglijas premjerlīgas vienību Totenhemas "Hotspur".

Kopvērtējumā pēc trim kārtām līdere ar pieciem punktiem ir "Monaco" komanda, tai ar četriem punktiem seko "Hotspur", bet "Bayer" un CSKA rēķinā ir attiecīgi trīs un divi punkti.

Nākamajā kārtā CSKA 2.novembrī viesosies pie "Monaco" futbolistiem.

Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi