Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

UEFA Čempionu līga: Volfsburgas futbolisti negaidīti pārspēj Madrides Real

Negaidītu uzvaru UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē trešdien guva Vācijas vicečempioni VfL Wolfsburg, kas savā laukumā pieveica Spānijas komandu Madrides Real, bet Francijas čempionvienība Parīzes Saint-Germain (PSG) aizvadīja rezultatīvu neizšķirtu ar Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras City.

Spēlē Volfsburgā mājinieki izcīnīja panākumu ar rezultātu 2:0 (2:0). Abi vārti tika iesisti pirmajās 25 minūtēs, kad izcēlās 11 metru soda sitienu realizējušais šveicietis Rikardo Rodrigess un Maksimiljans Arnolds.

Pirmie vārti mačā tika gūti jau otrajā minūtē, tomēr Krištianu Ronaldu tika fiksēts aizmugures stāvoklis. Kaut dueļa sākumā iniciatīva bija Real, 16.minūtē mājinieki ieguva izpildīt 11 metru soda sitienu un nekļūdījās. Savukārt puslaika vidū Volfsburgas komanda izcēlās pretuzbrukumā, panākot 2:0.

Kaut spēles turpinājumā Real izmisīgi centās atspēlēties, nevienu no iespējām viņi neizmantoja un pirms atbildes spēles savā laukumā ieguva divu vārtu deficītu. Zīmīgi, ka iepriekšējos trijos bundeslīgas mačos Volfsburgas komanda piedzīvojusi divus zaudējumus un reizi cīnījusies neizšķirti. Savukārt Real aizvadītās nedēļas nogalē Spānijas čempionāta grandu duelī izbraukumā ar 2:1 pārspēja Barcelona, tādējādi pārtraucot pretinieku 39 nezaudēto spēļu sēriju, kas bija garākā Spānijas futbola klubu vēsturē.

Tikmēr PSG trešdien savā laukumā nospēlēja 2:2 (1:1) ar Mančestras City, kaut mājiniekiem praktiski visu maču piederēja iniciatīva.

Jau 14.minūtē PSG zviedru zvaigzne Zlatans Ibrahimovičs uz viesu vārtiem izpildīja 11 metru soda sitienu, tomēr Džo Hārts to atvairīja, turklāt 38.minūtē vadībā pamanījās izvirzīties tieši City - pēc pretinieku kļūdas saspēlē pie vārtiem nokļuva nesen no traumas atlabušais beļģu pussargs Kevins de Brujne, kurš savu iespēju garām nelaida.

Tiesa, jau 41.minūtē PSG panāca izlīdzinājumu, turklāt šoreiz tas bija pēc vēl daudz rupjākas pretinieku kļūdas - brazīlietis Fernandu pavirši uzņēma Hārta piespēli un pie bumbas nokļuva Ibrahimovičs, kurš to nekavējoties ieraidīja vārtos un puslaiks noslēdzās ar rezultātu 1:1.

Otrā puslaika ievadā PSG turpināja dominanci un arī ieguva vadību, kad Adriens Rabio bija pirmais pie Hārta atsistas bumbas. Turpinājumā aktīva bija arī City komanda un spēja panākt izlīdzinājumu - savā laukumā kļūdījās aizsargs Seržs Orjē un brazīlietis Fernandinju nelaida garām radušos iespēju. Līdz ar to duelis noslēdzās neizšķirti.

PSG šosezon ceturto gadu pēc kārtas ir kļuvusi par Francijas čempioni, šo titulu izcīnot sesto reizi kluba vēsturē. Parīzes komanda mērķē panākumus gūt arī ārpus Francijas robežām un cenšas Eiropas spēcīgākā klubu turnīra pusfinālā iekļūt pirmo reizi kopš 1995.gada. Savukārt City vienība UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā spēlē pirmo reizi.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā PSG divu spēļu summā ar 4:2 pārspēja Anglijas čempioni Londonas Chelsea, savukārt City ar 3:1 pieveica Ukrainas klubu Kijevas Dinamo.

Jau ziņots, ka otrdien pirmajos divos ceturtdaļfināla dueļos pērnā gada UEFA Čempionu līgas uzvarētāji Barcelona ar 2:1 (0:1) mājās pārspēja citu spāņu komandu Madrides Atletico, kas pirmajā puslaikā palika mazākumā. Uzvarētājiem abus vārtus guva urugvajietis Luiss Suaress. Savukārt Vācijas bundeslīgas čempione Bayern savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja portugāļu klubu Benfica, sagādājot tai tikai otro zaudējumu pēdējā 21 spēlē.

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā, bet turnīra finālspēle 28.maijā norisināsies San Siro stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva Barcelona, kas finālā ar 3:1 pieveica Juventus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi