Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ukrainas futbolisti uzvar grupā un iekļūst EČ finālturnīrā

Ukrainas vīriešu futbola izlase pirmdien Kijevā kļuva par piekto valsti, kas kvalifikācijas turnīrā nodrošinājusi vietu nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Ukraina B apakšgrupas mačā savā laukumā ar 2:1 (2:0) uzvarēja pašreizējo čempioni Portugāli, kam par vietu finālturnīrā vēl nāksies pacīnīties. Vārtus ukraiņiem sestajā minūtē guva Romans Jaremčuks, un 27.minūtē precīzs bija Andrija Jarmoļenko sitiens. Otrajā puslaikā mājinieki portugāļiem tik vien atļāva kā vienus vārtus atgūt. To 72.minūtē ar 11 metru soda sitienu paveica Krištianu Ronaldu.

Otrā grupas mačā Lietuva Viļņā pret Serbiju noturējās pirmo puslaiku, bet otrā puslaika sākumā serbi uzlauza mājinieku vārtus, 49. un 53.minūtē izceļoties Aleksandaram Mitrovičam, - 2:1 (0:0). 79.minūtē Donatam Kazlauskam izdevās vienus vārtus atgūt, taču neizšķirtam ar to bija par maz.

B apakšgrupā vadībā ar 19 punktiem septiņās spēlēs ir Ukraina, tālāk ar 11 punktiem sešās cīņās ir Portugāle, kurai ar desmit punktiem seko Serbija. Četrus punktus sešās cīņās guvusi Luksemburga, bet viens punkts septiņos mačos ir Lietuvai.

Abās A apakšgrupas spēlēs jau pēc pirmā puslaika bija nojaušami uzvarētāji, kas savu statusu apliecināja otrajā puslaikā.

Anglija ar 6:0 (4:0) Sofijā sagrāva Bulgāriju. Septītajā minūtē rezultātu atklāja Markuss Rešfords, 20. un 32.minūtē divus vārtus iesita Ross Bārklijs, bet pirmā puslaika trešajā kompensācijas minūtē iesākto pabeidza Rahīms Sterlings. Otrā puslaika 69.minūtē angļiem vēl vienus vārtus, savus otros šajā mačā, guva Sterlings, bet 85.minūtē pēdējos šajā mačā pievienoja Harijs Keins.

Otrā spēlē cerības uz iekļūšanu finālturnīrā saglabāja Kosova, kas Prištinā ar 2:0 (2:0) apspēlēja Melnkalni. Desmitajā minūtē precīzs bija Amirs Rahmani, bet 25 minūtes vēlāk izcēlās Vedats Muridži.

A apakšgrupā sešās spēlēs 15 punkti ir Anglijai, 12 - Čehijai un 11 - Kosovai, bet pa trim punktiem septiņās cīņās ir Melnkalnei un Bulgārijai.

H apakšgrupas centrālajā spēlē Parīzē Francija Turcija. Pirmais puslaiks beidzās bezrezultatīvi, bet otrajā puslaikā vārtus francūžiem mača 76.minūtē guva četras minūtes iepriekš laukumā uz maiņu nākušais Olivjē Žirū, kurš arī iepriekšējā mačā viesos pret Islandi bija guvis vienīgos vārtus spēlē. Tomēr sešas minūtes vēlāk rezultātu izlīdzināja Kāns Aihans - 1:1 (0:0).

Pamazām savu pārsvaru pār vienu no grupas pastarīšiem Andoru pieaudzēja Islande. Arnors Sigurdsons vārtus guva mača 38.minūtē, bet 65.minūtē precīzs raidījums padevās Kolbeins Sihtorsons.

Pēc pirmā puslaika viss bija skaidrs arī Kišiņevā, kur Moldova ar 0:4 (0:3) piekāpās Albānijai. Vārtus viesu labā 22.minūtē guva Sokols Cikaleši, 34.minūtē izcēlās Keidi Bare un 40.minūtē - Lorencs Trāhi. Otrajā puslaikā pārsvaru 90.minūtē palielināja Rejs Manajs. Tomēr Francijas - Turcijas neizšķirts laupīja albāņiem iespēju iekļūt finālturnīrā.

H apakšgrupā pēc astoņām spēlēm pa 19 punktiem ir Turcijai un Francijai, 15 punktus guvusi Islande, 12 - Albānija, bet pa trim - Andora un Moldova.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases. Ceļazīmes jau nodrošinājušas Beļģijas, Itālijas, Krievijas, Polijas un Ukrainas valstsvienības.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi