Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Vācijas futbolisti ar diviem vārtiem otrajā puslaikā nodrošina vietu ceturtdaļfinālā

2024.gada Eiropas čempionāta futbolā saimniece Vācijas vīriešu futbola izlase sestdien Dortmundē astotdaļfinālā ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Dāniju. Ceturtdaļfinālā Vācija tiksies ar Spāniju vai Gruziju. Vācijas izlases labā vārtus guva Kajs Hāvercs un Džamals Musiala.

Jau ceturtajā minūtē pēc stūra sitiena bumbu vārtos ieraidīja Niko Šloterbeks, taču tika konstatēts noteikumu pārkāpums pret Dānijas izlases futbolistu, tādējādi rezultāts saglabājās 0:0. Pāris minūtes vēlāk pēc Jozua Kimmiha sitiena no distances Kaspers Šmeihels glāba dāņus no nonākšanas iedzinējos.

Turpinājumā Šmeihels vēl pāris reizes liedza vāciešiem gūt vārtus, apturot viņu sitienus. 

Kad pirmajā puslaikā bija palikušas desmit minūtes, negaisa dēļ mačs tika apturēts. Apmēram pēc 20 minūtēm futbolisti atgriezās laukumā un pēc piecu minūšu iesildīšanās turpināja spēli no 35.minūtes.

Arī pēc pauzes Šmeihels turpināja neitralizēt Vācijas izlases futbolistu bīstamos sitienus. Teicami spēlēja arī pretinieku vārtsargs Manuels Neiers, kurš pirmā puslaika pēdējā minūtē apturēja dāņu pretuzbrukumu, liedzot Rasmusam Hejlundam izmantot izgājienu vienatnē pret viņu.

Otrā puslaika ceturtajā minūtē bumbu vārtos ieraidīja Joakims Andersens, taču arī šis vārtu guvums tika atcelts, konstatējot aizmugures situāciju. Nedaudz vēlāk Andersens ar roku nospēlēja soda laukumā un uz Dānijas izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Hāvercs raidīja bumbu apakšējā labajā vārtu stūrī un 53.minūtē panāca 1:0 Vācijas izlases labā.

Dažas minūtes vēlāk Hāvercs tehniski apstrādāja bumbu un izskrēja viens pret Šmeihelu, raidīdams bumbu nedaudz garām vārtu stabam. 69.minūtē pēc Šloterbeka piespēles pāri visam laukumam Musiala aizskrēja no pretinieku aizsargiem un sita bumbu tīklā - 2:0.

Kompensācijas laika sākumā bumbu vārtos ieraidīja arī Floriāns Vircs, taču arī šajā epizodē tika fiksēta aizmugure. Pēdējās minūtēs ar kārtējo glābiņu izcēlās Šmeihels.

Pirms tam Šveice ar 2:0 (1:0) uzvarēja Itāliju, kas nolika savas Eiropas čempiones pilnvaras.

30.jūnijā astotdaļfināla mačos tiksies Anglija ar Slovākiju un Spānija ar Gruziju, 1.jūlijā - Francija ar Beļģiju un Portugāle ar Slovēniju un 2.jūlijā - Rumānija ar Nīderlandi un Austrija ar Turciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūst katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās trešajā vietā finišējušās valstsvienības.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā uzvarēja Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Vācijas futbola izlases sastāvs: Manuels Neiers, Jozua Kimmihs, Antonio Rīdigers, Niko Šloterbeks, Dāvids Raums (Benjamins Henrihss, 80. min.), Roberts Andrihs (Emre Džans, 64.min.), Toni Kross, Lerojs Sanē (Valdemārs Antons, 88.min.), Ilkajs Gindoans (Niklass Fillkrugs, 64.min.), Džamals Musiala (Floriāns Vircs, 80.min.), Kajs Hāvercs.

Dānijas futbola izlases sastāvs: Kaspers Šmeihels, Joakims Andersens, Janniks Vestergords, Andrēass Kristensens (Jākobs Brūns-Larsens, 81.min.), Aleksandrs Bahs (Viktors Kristiansens, 82.min.), Tomass Delanijs (Kristians Norgards, 69.min.), Pjērs Emīls Hojbjergs, Joakims Mēle, Kristians Ēriksens, Andrēass Skovs Olsens (Jusufs Pulsens, 69.min.), Rasmuss Hejlunds (Jonass Vinds, 81.min.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi