Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vācijas futbolists Millers noliedz, ka būtu nievājoši izteicies par Sanmarīno valstsvienību

Vācijas futbola izlases uzbrucējs Tomass Millers, atbildot uz Sanmarīno amatpersonu apsūdzībām, noliedz, ka būtu nievājoši izteicies par šo valsti un tās futbolistiem.

Vācija piektdien 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē viesos ar 8:0 pieveica Sanmarīno, bet pēc mača Millers pretiniekus nosauca par amatieriem, pret kuriem spēlējot ir liels risks gūt traumas. Tāpat vācietis pauda neizpratni par šādām spēlēm, kas tiek aizvadītas jau tā aizņemtā grafikā.

Vēlāk Sanmarīno tūrisma un sporta sekretārs Teodoro Lonfernīni pieprasīja formālu Millera atvainošanos, savukārt šīs valsts olimpiskās komitejas preses sekretārs Alans Gasperoni uzskaitīja desmit iemeslus, kāpēc šādām spēlēm jānotiek, norādot, ka "vāciešiem nepieder futbols". Vislielāko sašutumu izraisīja desmitais punkts, kurā Gasperoni norādīja, ka vācieši sandalēs valkājot baltas zeķes, lai gan viņiem ir pašas labākās adidas formas.

"Biju pārsteigts par reakciju, jo pavisam tā nebiju domājis. Man uzdeva jautājumus, uz kuriem godīgi un nopietni atbildēju, skatoties uz situāciju no dažādiem punktiem. Tobrīd nepadomāju, ka lasītāji bieži vien aplūko virsrakstus un uzreiz izdara secinājumus," futbolists teica vācu medijiem.

Tāpat Millers turpināja skaidrot savu nostāju arī sociālajā vietnē Facebook.

"Daži mediji manis teikto izvilka no konteksta, līdz ar to cilvēkiem radās nepareizs priekšstats, kas tikai pastiprinājās pēc Sanmarīno Futbola federācijas bijušās amatpersonas ieraksta sociālajos tīklos. Vēlos izskaidrot, ka uz jautājumiem atbildēju, cienot abas puses. Arī turpmāk paudīšu savu viedokli, lai arī kas pēc tam būs jāklausās," rakstīja Millers.

Savukārt Gasperoni, atbildot uz to, atvainojās, rakstot, ka labprāt satiktu Milleru jūnijā gaidāmajā mačā Vācijā.

"Esmu pārliecināts, ka viss tiks atrisināts ar rokasspiedienu. Mēs varētu kopā iedzert alu," rakstīja Gasperoni.

Zīmīgi, ka līdzīgās domās par Sanmarīno izlasi bija arī Minhenes Bayern kluba vadītājs Karls Haincs Rumenige, kurš uzskata, ka Sanmarīno izlasei nav nekā kopīga ar profesionālo futbolu.

Millers, kurš šosezon Bayern rindās vēl nav guvis vārtus bundeslīgas spēlēs, pret Sanmarīno aizvadīja visu maču, tomēr arī tajā ar precīziem sitieniem neizcēlās. Savukārt otrdien notikušajā pārbaudes spēlē Vācija cīnījās neizšķirti 0:0 ar Itāliju, bet Millers otrajā puslaikā tika nomainīts.

Sanmarīno izlasē pārsvarā spēlē amatieri, kuri ar futbolu nodarbojas no darba brīvajā laikā. Novembrī uz Sanmarīno valstsvienību tika izsaukti 19 vietējie futbolisti, kā arī četri spēlētāji no Itālijas amatieru un jauniešu komandām.

Šajā Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā Sanmarīno četrās spēlēs ir cietusi četrus zaudējumus ar kopējo vārtu attiecību 1:17. Tā tikai ar 0:1 zaudēja Azerbaidžānai, ar 0:4 atzina Ziemeļīrijas un ar 1:4 Norvēģijas pārākumu. Zīmīgi, ka mačā Norvēģijā Sanmarīno guva pirmos izbraukuma vārtus Pasaules kausa kvalifikācijā, kopš 2001.gadā cīnījās 1:1 ar Latviju.

Tikmēr Vācija ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem ir C apakšgrupas līdere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi