Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Dinamo trīsreiz atspēlējas, bet paliek tukšā pret Torpedo

Piektdienas vakarā _Arēnā Rīga _Dinamo hokejistiem trīs reizes izdevās atspēlēties mačā ar Ņižņijnovgorodas Torpedo, tomēr daudzās labās vārtu gūšanas iespējas 3.periodā palika neizmantotas un zaudējums ar 3:4. Rīdziniekiem divus vārtus guva Pols Šehura, bet reizi precīzi meta Mārtiņš Karsums. Savukārt viesiem izcēlās Maksims Potapovs, Mihails Varnakovs, Vladimirs Maļenkihs un Martins Ternbergs. Divus zaudējumus pēc kārtas Dinamo piedzīvojuši pirmo reizi pēdējā mēneša laikā.

1.trešdaļa 

Maču abas komandas sāka piesardzīgi, neizceļoties ar bīstamiem uzbrukumiem. Pēc nospēlētām trijām minūtēm un 20 sekundēm ar precīzu metienu viesus vadībā izvirzīja Potapovs, kuram rezultatīvi asistēja arī bijušais Rīgas kluba leģionārs Mets Elisons. Neveiksmīgi šajā epizodē nospēlēja Māris Jučers, kurš nepaspēja pārvietoties no viena vārtu stūra uz otru un bija spiests kapitulēt.

Divas minūtes vēlāk lieliska iespēja panākt izlīdzinājumu bija Dinamo komandas kapteinim un uzbrukuma līderim Mārtiņam Karsumam, taču viņa raidītā ripa trāpīja pa vārtu pārliktni. Mača septītajā minūtē noraidījumu par pretinieka turēšanu ar nūju nopelnīja viesu hokejists Grigorijs Miščenko, bet Dinamo bija nepieciešamas tikai 25 sekundes, lai realizētu viena vīra pārsvaru. To pēc Krišjāņa Rēdliha metiena no zilās līnijas paveica kanādietis Šekura pēc pašaizliedzīgas cīņas vārtu priekšā. Ar rezultatīvu piespēli šajā vārtu guvumā izcēlās arī Miks Indrašis.

Cīņas turpinājumā iniciatīvu saglabāja Rīgas komandas spēlētāji, bet ar epizodiskiem pretuzbrukumiem atbildēja viesi no Ņižņijnovgorodas. Četras minūtes un 40 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām lieliska izdevība gūt savas vienības otros vārtus bija mājinieku labākajam snaiperim Aleksandram Žirū, bet vārtos teicami nospēlēja Vitālijs Kovaļs. kad līdz pirmā mača nogriežņa beigām bija atlikušas mazāk kā trīs minūtes, individuāli mājinieku zonā ieslidoja Torpedo spēlētājs Varnakovs un ar atkārtotu metienu no tuvas distances pārspēja Jučeru. Līdz ar to, pirmajā pārtraukumā Dinamo devās ar vienu vārtu deficītu.

2.trešdaļa 

Otrās trešdaļas sākumā par pretinieka turēšanu ar rokām uz divām minūtēm tika noraidīts mājinieku vienīgo vārtu autors Šekura, bet Rīgas komandas spēlētāji prata izturēt mazākumu, neielaižot vārtus. Trešdaļas ceturtajā minūtē izlīdzinājumu pēc Karsuma un Mārtiņa Poreja piespēlēm izlīdzinājumu panāca Šekura, gūstot savus otros vārtus šajā cīņā. Pēc piecām spēlētām minūtēm vēlreiz uz noraidīto soliņa devās Dinamo hokejists - par spēles laika vilcināšanu soģi sodīja Arvīdu Reķi.

Mazākumā teicama iespēja izvirzīt rīdziniekus vadībā bija Gintam Meijam, kurš izrāvās viens pret Kovaļu. Diemžēl Meijas raidītā ripa trāpīja pa vārtu stabu, bet Reķa noraidījumu izmantoja Maļenkihs un izvirzīja vadībā viesus no Ņižņijnovgorodas. Mazāk kā sešas minūtes līdz otrās trešdaļas beigās pēc lieliskas Kristapa Sotnieka darbības un Indraša cīņas vārtu priekšā atkārtoti neizšķirtu uz tablo panāca Karsums. Uzreiz pēc tam noraidījumu pret pretinieku spēlētāju Aleksandru Jevsejeko nopelnīja Žirū, bet Torpedo sev doto iespēju realizēja. Šajā izspēlē ceturto reizi Jučeru pārspēja Zviedrijas izlases spēlētājs Tērnbergs.

Pašās trešdaļas beigās Dinamo ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču šī mača nogriežņa ietvaros to neizdevās realizēt un arī otrajā pārtraukumā Rīgas komandas spēlētāji devās esot iedzinējos.

3.trešdaļa 

Vairākumu mača pēdējās trešdaļas sākumā Rīgas komandas spēlētājiem izmantot neizdevās un rezultāts nemainījās. Trešdaļas turpinājumā abas komandas apmainījās ar neprecīziem pretuzbrukumiem, bet spēles rezultāts nemainījās. Sešas minūtes un 15 sekundes līdz pamatlaika beigām lieliska izdevība panākt izlīdzinājumu bija Žirū, taču viņš nespēja pārcelt ripu pāri Kovaļa kājsargam. Pēdējās trijās trešdaļas minūtēs Dinamo spēlētāji mērķtiecīgi un apņēmīgi centās gūt ceturtos vārtus un panākt izlīdzinājumu, taču vienādos skaitliskos sastāvos to panākt neizdevās. Nedaudz vairāk kā minūti līdz trešdaļas beigām Jučers tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču Kovaļu pārspēt rīdziniekiem neizdevās un tika piedzīvots otrais zaudējums pēc kārtas.

Līdz regulārā čempionāta beigām dinamiešiem atlikušas vēl astoņas spēles. Šobrīd ar 45 punktiem 44 mačos komanda ieņem 13.vietu Rietumu konferencē, bet Torpedo pēc uzvaras pakāpās uz 9.vietu (58 punkti), par vienu punktu atpaliekot no Doņeckas Donbass. Nākamo maču Dinamo aizvadīs svētdien, kad savā laukumā uzņems Sandi Ozoliņu un Mitišču Atlant komandu, bet otrdien priekšā spēkošanās ar Jaroslavļas Lokomotiv un Miķeli Rēdlihu.

Treneri šīs dienas mačam pieteica septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, jo pieteikumā ierakstīti četri jaunie hokejisti. Ārpus pieteikuma, no treneru rīcībā esošajiem hokejistiem, palika vārtsargs Mikaēls Tellkvists, aizsargs Guntis Galviņš un uzbrucējs Roberts Bukarts, kuri ir veseli, bet spēlei nebija pieteikti. Vārtus sargāja Māris Jučers.

KHL regulārais čempionāts. 2013.gada 18.janvāris. Rīga, Arēna Rīga.

Rīgas Dinamo - Ņižņijnovgorodas Torpedo 3:4 (1:2; 2:2; 0:0)

Vārti: 3:20 Potapovs (Varnakovs, Elisons) 0:1; 7:01 Šehura (K.Rēdlihs, Indrašis, vair.) 1:1; 17:08 Varnakovs (Jevsejenkovs) 1:2; 23:53 Šehura (Porejs, Karsums) 2:2; 31:14 Maļenkihs (Elisons, vair.) 2:3; 34:41 Karsums (Indrašis, Sotnieks, vair.) 3:3; 36:36 Ternbergs (Jevsejenkovs, Makarovs, vair.) 3:4

Vārtsargi: Māris Jučers - Vitālijs Kovaļs

Metieni: 27-33

Soda minūtes: 6-4

Skatītāji: 4880

Dinamo sastāvs: Jučers (Gudļevskis); Reķis - K.Rēdlihs, Laviņš - Cibuļskis, Sotnieks - Porejs, J.Rēdlihs; Karsums - Šehura - Indrašis, Žirū - Džonsons - Ankipāns, Biezais - Džeriņš - Meija, Ivanāns - Bičevskis - Skvorcovs, Pavlovs. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rietumu konference

1.SKA 95 (43)*
2.CSKA 82 (43)*
3.Dinamo M 88 (43)
4.Lokomotiv 81 (45)
5.Severstaļ 69 (43)
6.Slovan 66 (43)
7.Lev 60 (42)

8.Donbass 59 (44)

9.Torpedo 58 (44)
10.Dinamo Mn 56 (43)
11.Atlant 49 (43)
12.Vitjaz 46 (42)
13.Dinamo R 45 (44)
14.Spartak  41 (43)

Vieta, komanda, punkti (spēlēs)

*- divīziju līderes automātiski ieņem pirmās divas vietas konferencē 

Dinamo kalendārs 2013

03.01 Minskā ar Dinamo Mn 3:2
06.01 Rīgā ar Donbass 1:4
10.01 Maskavā ar Spartak 4:1
16.01 Rīgā ar SKA 1:2
18.01 Rīgā ar Torpedo 3:4
20.01 Rīgā ar Atlant
22.01 Rīgā ar Lokomotiv
26.01 Habarovskā ar Amur
28.01 Novokuzņeckā ar Metallurg Nk
30.01 Novosibirskā ar Sibirj
13.02 Rīgā ar Lev
15.02 Rīgā ar CSKA
17.02 Rīgā ar Slovan

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi