Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Mogo panāk 3-0 Latvijas hokeja čempionāta finālsērijā

Mogo hokejisti otrdien svinēja panākumu arī Latvijas čempionāta finālsērijas trešajā spēlē, līdz ar to viņiem atlicis tikt vairs tikai pie viena panākuma, lai tiktu pie čempionu kausa.

Mogo aizvadītajā cīņā viesos ar 3:2 (3:1, 0:1, 0:0) apspēlēja Ogres Kurbada komandu, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-0.

Uzvarētājiem pa vārtiem iemeta Krišs Lipsbergs, Jānis Ozoliņš un Vladimirs Mamonovs, kamēr Kurbada sastāvā izcēlās Sandis Zolmanis un Juris Štāls.

Ceturtā abu komandu spēle trešdien vēlreiz notiks Ogrē un jau šajā cīņā Mogo varēs tikt pie otrā Latvijas čempionu titula trīs gadu laikā.

Jau pašā spēles ievadā pēc divām ar pusi nospēlētām minūtēm Kriša Lipsberga uzmetiens no zilās līnijas ielidoja vārtos, izvirzot vadībā Mogo hokejistus. Tomēr turpinājumā Mogo divas reizes pusminūtes laikā izmeta ripu ārpus laukuma un palika uz ilgu laiku trijatā pret pieciem pretiniekiem. Šo iespēju Kurbads sekmīgi izspēlēja un cīņas astotajā minūtē Zolmanis panāca 1:1.

Kaut Kurbada bija vēl 50 sekundes, ko spēlēt vairākumā, šajā laikā vārtus iemeta Mogo - Ronalds Cinks pretuzbrukumā izlauzās cauri trim konkurentiem un vārtu priekšā piespēlēja Ozoliņam, kurš nekļūdījās. Savukārt 13.minūtē Mamonovs vēl vienā pretuzbrukumā panāca jau 3:1 Mogo labā, kas lika Kurbada komandas vārtos Mārtiņa Raituma vietā sūtīt Uldi Čalpu. Uzreiz pēc tam Mogo guva vēl vienus vārtus, bet īsu brīdi pirms tam Čalpa speciāli bija izgrūdis vārtus, līdz ar to epizode noslēdzās ar divām soda minūtēm Ogres komandas vārtu vīram.

Otrās trešdaļas ievadā Kurbads izmeta ripu cauri pretinieku vārtsarga Henrija Anča kājsargiem, bet viņš to apturēja vēl pirms vārtu līnijas. Tomēr īsu brīdi vēlāk Kurbads beidzot guva vārtus un panāca 2:3, kad pēc Toma Hartmaņa piespēles precīzs bija Štāls. Perioda beigās Kurbads vēlreiz uz gandrīz pusotru minūti ieguva lielo vairākumu, bet to neizmantoja, savukārt trešdaļas beigās netika ieskaitīts arī vārtu guvums Kurbadam, jo Jāņa Straupes metienā Zolmanis traucēja Ančam

Trešās trešdaļas sākumā Kurbads piespieda Mogo pie saviem vārtiem, tomēr viesi šo konkurentu pāris minūšu ofensīvu izturēja. Trešdaļas vidū Ančs ieguva divas soda minūtes par laika vilcināšanu, turklāt arī pēc tām Kurbads turpināja pretiniekus spiest. Mogo atbildēja ar pretuzbrukumiem, bet arī ļoti veiksmīgi vilka laiku, spējot noturēt panākumu.

LETA jau ziņoja, ka sērijas pirmajā spēlē piektdien Mogo uzvarēja ar 3:1, bet dienu vēlāk apspēlēja pretiniekus pēcspēles metienu sērijā ar 3:2.

Abas komandas šosezon spēlēja arī Latvijas kausa izcīņas finālā, kurā dramatisku uzvaru pagarinājumā ar 3:2 svinēja Mogo hokejisti, otro gadu pēc kārtas izšķirošajā spēlē uzvarot tieši Kurbadu.

Kurbads komanda Latvijas čempionāta finālā spēlē jau ceturto gadu pēc kārtas, taču visos trijos iepriekšējos gadījumos piedzīvoti zaudējumi. Savukārt Mogo pēc 2015.gadā izcīnītā čempiontitula pērn tika pie bronzas.

Ogrē bāzētās komandas Latvijas čempionāta finālos spēlējušas desmit reizes, bet allaž nācies samierināties ar sudrabu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi