Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ābols priecīgs par Rīgas Dinamo komandas iekļūšanu Cerību kausa nākamajā kārtā

Turnīra reglaments ir tāds kāds ir, bet Rīgas Dinamo galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols izsaka prieku, ka komandai sezona turpinās.

Kā ziņots, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa izcīņas ceturtdaļfināla izšķirošajā, ceturtajā, spēlē svētdien rīdzinieki ar 1:2 piekāpās Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Ukrainas komandai Doņeckas Donbass.

Tā kā sērijā rezultāts bija neizšķirts 2-2, dueļa uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā ar 2:1 pārāka bija Rīgas Dinamo komanda.

Konferences finālā sacentīsies ar Minskas Dinamo. Sērijas pirmie divi mači tiks aizvadīti nākamajā trešdienā un ceturtdienā Rīgā.

"Šo spēli mēs zaudējām, jo neveiksmīgi cīnījāmies nevienādos sastāvos," pēc mača izteicās Ābols. "Pirmo ripu ielaidām tikko kā laukumā bija iznācis piektais spēlētājs, bet otro - mazākumā. Tāpat vāji spēlējām vairākumā un nespējām iemest, kaut izdevību bija pietiekami."

"Reglaments ir tāds, ka uzvaru izšķīra "bullīši". Tajos mēs uzvarējām un esmu ļoti priecīgs, ka dodamies tālāk," uzsvēra treneris.

"Seši no 12 uzbrucējiem, kuri bija šī mača pieteikumā, aizvada savu pirmo sezonu šādā līmenī," Ābols stāstīja kāpēc Dinamo hokejistiem cerību kausā sokas sekmīgāk par regulāro čempionātu. "Domāju, ka pašlaik spēlējam labāk. Arī "Donbass" komanda divos mačos, kas bija Rīgā, izskatījās ļoti interesanti. Iespējams, pat labāk nekā regulārajā sezonā."

"Visa sērija bija līdzīga. Priecājos, ka visu maču aizvadījām vienā līmenī," teica Donbass komandas galvenā trenera pienākumu izpildītājs Miroslavs Mikloševičs. "Kopš brīža, kad rīdzinieki samazināja rezultātu, mums mačs kļuva nervozs, tomēr esmu priecīgs, ka izturējām spiedienu."

Līdz ar to Mikloševičs galvenā trenera amatā nostrādāja vien divus mačus. Kā ziņots, pēc sērijas pirmajām divām spēlēm no sava amata tika atlaists Latvijā labi pazīstamais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers.

"Divās dienās neko nevarēju izmanīt. Visu sezonu strādāju ar Šupleru un centos turpināt viņa darbu," stāstīja Mikloševičs.

Abu komandu pirmajā mačā otrdien rīdzinieki savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 2:3, dienu vēlāk uzvarēja ar 4:3, bet sestdien notikušajā trešajā mačā Doņeckā bija pārāki pagarinājumā ar 3:2.

Kā ziņots, Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi