Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ar Dārziņa 100. vārtiem KHL par maz Dinamo uzvarai Hantimansijskā

Rīgas Dinamo hokejisti šīs sezonas pēdējo izbraukuma spēļu tūri Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) trešdien sāka ar minimālu zaudējumu pret Hantimansijskas Jugra vienību.

Pēdējā laikā veiksmīgi spēlējošais Latvijas klubs šoreiz cieta neveiksmi ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:2, 0:0), piedzīvojot vien otro neveiksmi pēdējos sešos mačos. Tiesa, rīdziniekiem šajā izbraukumā nevar palīdzēt seši savainoti spēlētāji.

Rīgas Dinamo vienīgos vārtus guva Lauris Dārziņš, bet vārtos Jakubs Sedlāčeks atvairīja 24 no 26 pretinieku metieniem, kamēr Latvijas kluba spēlētāji šajā mačā izdarīja vien 16 metienus pa Jugra vārtiem. Rīdziniekiem neveiksmīga bija otrās trešdaļas beigu daļa, jo abas ripas viņi ielaida ar nepilnu trīs minūšu intervālu.

Spēles sākumā abas komandas darbojās apdomīgi un bīstamu momentu nebija daudz, tomēr trešdaļas vidū iniciatīva piederēja rīdziniekiem, kuri neizmantoja nopelnīja vairākumu, tomēr to neizmantoja. Savukārt pirmā perioda izskaņā vairāk darba bija jau Sedlāčekam, tomēr rezultāts nemainījās.

Krietni interesantāks bija spēles otrais nogrieznis, kura sākumā labāki atkal bija rīdzinieki. Vispirms izcelties varēja Tims Sestito, kurš skaisti apspēlēja aizsargu, tomēr viņa mesto ripu Jugra vārtsargs Aleksandrs Šaričenko atvairīja. Tomēr 24.minūtē Dinamo savu panāca, izceļoties straujā pretuzbrukumā. Divatā pret vienu aizsargu izslidoja Edgars Kulda un Dārziņš. Kuldas mesto ripu vārtsargs atvairīja, taču tā nonāca uz nūjas Dārziņam, kurš netraucēti meta tukšā vārtu stūrī, gūstot savus 100.vārtus KHL čempionātos.

Nonākot iedzinējos, aktivizējās arī mājinieki, piespiežot rīdziniekus kļūdīties. Vispirms 34.minūtē Andrejs Ankudinovs no laukuma stūra netraucēti izslidoja "Dinamo" vārtu priekšā un trāpīja Sedlāčekam virs pleca, bet 36.minūtē vairākumā, kad uz sodīto soliņa atradās Gints Meija, no pāris metriem precīzs bija Andrejs Aleksejevs.

Beigu periodā rīdziniekiem sākotnēji nekas daudz neizdevās, piedevām 17 sekundes nācās cīnīties trijatā pret pieciem pretiniekiem, savukārt beigās visi centieni izraut neizšķirtu bija nesekmīgi. Pusminūti pirms pamatlaika beigām viesi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču pie izveidot īsteni bīstamu momentu neizdevās.

Abas komandas jau tikās pirms nedēļas Rīgā, kad pēcspēles metienos ar 2:1 uzvarēja Rīgas "Dinamo". Pēc tam rīdzinieki ar 2:3 zaudēja Astanas "Baris" komandai no Kazahstānas, bet mājas spēļu sēriju noslēdza ar 4:3 pagarinājumā uzvarot Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Latvijas klubs pēdējos sešos mačos ir izcīnījis četras uzvaras, taču trīs maču izbraukumā devās bez sešiem hokejistiem, jo traumas guvuši aizsargi Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Miķelis Rēdlihs, Nikolajs Jeļisejevs, Kaspars Saulietis un Pjotrs Sčastļivijs.

Savukārt "Jugra" trešdien pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Abas komandas KHL čempionātos savā starpā ir tikušās 13 reizes, septiņus panākumus izcīnot rīdziniekiem, taču tikai trīs no tiem gūti pamatlaikā, kamēr "Jugra" sešos uzvarētos mačos allaž izcīnījusi pa trīs punktiem.

Šajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" aizvadīs trīs spēles ar Austrumu konferences komandām, piektdien spēlējot pret "Avtomobilist", bet svētdien pret "Baris".

Rīgas "Dinamo" izbraukumā devās ar 23 hokejistiem - trim vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 12 uzbrucējiem. Galvenā trenera Normunda Sējēja un viņa palīgu Sanda Ozoliņa, Aigara Ciprusa, Jura Klodāna un Raivja Miezāna rīcībā ir vārtsargi Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Toms Tomovics; aizsargi - Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Uvis Balinskis, Kristaps Zīle un Imants Ļeščovs; uzbrucēji Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Koltons Gilīss, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Filips Toluzakovs un Georgs Golovkovs.

Rīdzinieki jau pirms laba laika zaudēja izredzes tikt izslēgšanas turnīrā. Ar 54 punktiem 56 spēlēs Latvijas klubs ir pēdējā vietā Rietumu konferencē, bet visā līgā ieņem 29.vietu starp 30 komandām, apsteidzot vienīgi Novokuzņeckas "Metallurg", bet no pozīciju augstāk esošās Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētās Toljati "Lada", kas ir pirmspēdējā 14.vietā Austrumu konferencē, atpaliek septiņus punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi