Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

BRĪVDIENĀM///Leģendārā Veina Grecka rekordi, kurus, visticamāk, nebūs pa spēkam pārspēt nevienam. TOP 10

Iespējams, visu laiku labākais hokejists acionālās Hokeja līgas (NHL) un pasaules vēsturē ir kanādietis Veins Greckis (52), kurš slidas uz nagliņas kāra 38 gadu vecumā 1999.gada pavasarī. Savas neticamās karjeras laikā viņš ne tikai ieguva četrus Stenlija kausus, bet arī sasniedz virkni līgas rekordu, kas nav pārspēti vēl šodien.

Un, iespējams, paliks ja ne mūžīgi, tad vēl ļoti ilgus gadus. Punkti karjerā: 2857 (894 vārti, 1963 piespēles)Greckis četras reizes karjerā pārniedza 200 rezultativitātes punktu robežu, 1985./1986.gada sezonā iekrājot 215 punktus – 52 vārti un 163 rezultatīvas piespēles. Lieki piebilst, ka viņš ir vienīgais 200 punktu guvējs sezonas laikā līgas vēsturē. Pat tad, ja kāds mūsdienu NHL hokejists vidēji sezonā krātu pa 140 punktiem (robeža, kuru neviens nav pārsniedzis kopš 1995./1996.gada sezonas), būtu nepieciešamas vismaz 20 gadi, lai panāktu Grecki. No vēl aktīvajiem NHL hokejistiem tuvākais sekotājs ir 41 gadu vecais čehs Jaromīrs Jāgrs (1698), kurš ir astotais visu laiku rezultatīvākais hokejists līgas vēsturē, bet 15.vietu ieņem soms Tēmu Selanne (43), kurš karjerā iekrājis 1437 punktus.

Vārti karjerā: 894

Vēl viens Grecka sasniegums, kas nemainīsies vēl daudzus jo daudzus gadus, ja vispār kāds tam spēs pietuvoties. 1981./1982.gada sezonā viņš pretinieku vārtsargus 80 spēlēs pārspēja 92 reizes - nekas tāds nav bijis pa spēkam nevienam citam.

Veins Greckis – 50 vārti 39 spēlēs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi