Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Cipulis: Nebraucam uz čempionātu ar domu, ka tikai paliktu A grupā

Izturējis lielmeistara pauzi sezonas pirmajā pusē, kad līdz decembrim nebija līguma un atgriešanās augstākajā līmenī šķita apšaubāma, Mārtiņš Cipulis ar darbu ir apliecinājis, ka atkal var būt viens no Latvijas valstsvienības līderiem pasaules 2013. gada čempionātā Helsinkos.

Aizvadīsi astoto pasaules čempionātu pēc kārtas. Vai esi aizdomājies par to, ka izlasē esi jau veterāna statusā?

Tā jau laikam ir, ka aiz Edžus (Masaļska - aut.) būšu nākamais vecākais. Ja man jautā par sajūtām, tad vecs nejūtos. Spēka pietiek, un īstenībā jūtos daudz labāk nekā citus gadus, jo man šī sezona nebija gara. Ir vēlēšanās vēl uzspēlēt.

Tas nozīmē, ka nespēlēšana līdz 3. decembrim, kad parakstīji līgumu ar Prāgas klubu Lev, valstsvienības kontekstā izrādījusies ieguvums…

Jā, bet jāņem vērā, ka līdz līguma parakstīšanai es ieguldīju ļoti lielu darbu. Trenējos piecas reizes nedēļā un izdarīju vairāk nekā tad, ja es būtu bijis komandā.

Apzinies, ka lielā mērā jūsu maiņas sniegums noteiks, cik veiksmīgs Latvijas izlasei būs 2013. gada pasaules čempionāts?

Protams, ja tev uztic spēli skaitliskajā vairākumā, tad ir jādod rezultāts - citu variantu nav. Mūsdienu hokejā vairākums un mazākums lielā mērā arī noteic spēles rezultātu. Ja metīsim iekšā, viss būs kārtībā.

Kādu spēles stilu mēs šogad redzēsim Latvijas izlases izpildījumā?

Salīdzinot ar pagājušo gadu, būtiski nekas nemainīsies. Pēdējo nedēļu pastiprināti strādājam pie taktikas, tāpēc varu teikt, ka spēles maniere būs līdzīga kā pērn.

Savulaik Latvijas izlase akcentēja disciplinētu spēli viduszonā. Vai pie Nolana ir uzdevums izdarīt spiedienu jau pretinieku zonā?

Pa galvu pa kaklu katrai ripai pretinieku zonā, protams, nedrīkst pakaļ skriet. Būtībā jau arī ir divi varianti. Spēlējot pret top komandām, jādomā vairāk par aizsardzību. Ja ir iespēja izdarīt spiedienu, tad to garām nevar laist.

Ar stipri atjaunināto sastāvu šogad nebūs grūtāk konkurēt elitē?

Es par tādām lietām necenšos domāt. Ir daudz jaunu čaļu, kuri grib sevi parādīt. Galvenais ir viņus visus salikt pareizajās vietās un lai viņi visi izpildītu treneru norādījumus. Tad arī būs rezultāts.

Par ceturtdaļfinālu būs iespēja pacīnīties?

Nekad jau nebraucam uz čempionātu ar domu, ka tikai paliktu A grupā. Vienmēr gribas tikt pēc iespējas augstāk. Fiziski komanda ir gatava. Lai tikai arī veiksme mums stāvētu līdzās!

Pilnu interviju ar Latvijas izlases hokejistu Mārtiņu Cipuli - par aizvadīto sezonu Prāgā, gatavošanos pasaules čempionātam un daudz ko citu - lasiet pirmdienas, 29.aprīļa laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Mārtiņš Cipulis

Dzimis: 1980. gada 29. novembrī Cēsīs
Augums: 181 cm
Svars: 82 kg
Spēlējis: Liepājas metalurgs, Rīga-2000, HK SKP Poprad (Slovākija), Žlobinas Metallurg (Baltkrievija), Rīgas Dinamo, Habarovskas Amur (KHL), Prāgas Lev (KHL)
Latvijas izlasē: 2005., 2006., 2007., 2008., 2009., 2010., 2011., 2012. gada pasaules čempionātā, 2006. un 2010. gada olimpiskajās spēlēs
Panākumi: pieckārtējs Latvijas čempions, 2009. gada pasaules čempionātā (PČ) Bernē un 2011. 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi