Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

FOTO: Laukumā dodas visi trīs vārtsargi, Latvija revanšējas baltkrieviem

Latvijas hokejisti piektdien savā laukumā pārbaudes spēlē Euro Hockey Challenge turnīra ietvaros atkārtoti spēkojas ar Baltkrievijas valstsvienību, kuru pēc spēles soda metienu sērijas sekmīgi uzvarēja. Spēles noslēdzās ar rezultātu 3:2 mājinieku labā. 

Duelī bija vairāku spēlētāju traumas un daudzi asumi, kas spilgtāko momentu piedzīvoja trešās trešdaļas vidū, kad savstarpēji izkāvās gandrīz visi 12 laukumā esošie spēlētāji.

Latvijas izlasē pamatlaikā vārtus guva Edgars Kulda un Kaspars Saulietis, bet pēcspēles metienu sērijā Latvija bija pārāka ar 2:0.

Spēles sākumā Latvijas izlasei bija pārsvars un arī devītajā minūtē izdevās atklāt rezultātu, kad pēc Mika Indraša piespēles metienu no ļoti asa leņķa izdarīja Kulda un viņam izdevās ripu ieraidīt vārtos. Kaut kopumā pirmajā trešdaļā metienu attiecība bija 12:3 Latvijas labā, rezultāts pēc 20 spēlētām minūtēm bija 1:1, jo Baltkrievijai izdevās panākt izlīdzinājumu, kad Ivaru Punnenovu ar metienu no tālas distances pārspēja aizsargs Andrejs Fiļičkins.

Jau pirmās trešdaļas izskaņā iesākās nervozs hokejs, kas turpinājās arī gandrīz visu otro trešdaļu. Kaut Latvijai turpināja piederēt pārsvars, vienīgos vārtus guva baltkrievi, atzīmējoties Arturam Gavrusam. Jau neilgu brīdi iepriekš potītes traumu bija guvis Punnenovs, kuru pēc ielaistajiem vārtiem arī nomainīja Edgars Masaļskis. Latvija vairākas reizes iekrita uz pretuzbrukumiem un baltkrievi divreiz izskrēja pret mājinieku vārtiem, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Trešajā trešdaļā pēc piecām spēlētām minūtēm Latvija panāca izlīdzinājumu, kad precīzs metiens izdevās Saulietim. Savukārt asumi spēlē nerimās un kādā epizodē izkāvās gandrīz visi laukumā esošie spēlētāji, ieskaitot abus vārtsargus Masaļski un Mihailu Karnaukovu. Vispirms Masaļskis devās aizstāvēt Rodrigo Ābolu pret kuru asi nospēlēja pretspēlētājs, bet pēc tam Karnaukovs slidoja pāri visam laukumam, lai izkautos ar savu latviešu partneri.

Līdz ar to uz mačā iestājās desmit minūšu pārtraukums un nācās pārģērbties Latvijas izlases trešajam vārtsargam Jānim Kalniņam, kurš duelim nemaz nebija pieteikts. Atlikušajā laikā Latvijas hokejistiem gan pamatlaikā, gan papildlaikā bija vairāk bīstamu momentu, tomēr abu vienību vārtsargi darbojās pārliecinoši, tāpēc uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos. Tajos rezultatīvi bija Saulietis un Kaspars Daugaviņš, bet Kalniņš atvairīja abus pretinieku raidījumus.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika nosaukti Gavruss un Daugaviņš.

Šajā mačā Latvijas izlasē debitēja ikdienā Zviedrijā spēlējošais 18 gadus vecais aizsargs Kristiāns Rubīns.

Kā zināms, abas komandas pirmoreiz tikās ceturtdien, kad Latvija piedzīvoja neveiksmi ar 1:3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi