Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Girgensonam Fīniksā vārti, piespēle un pirmās zvaigznes tituls (VIDEO)

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons ceturtdien pēc 14 spēļu pārtraukuma bija rezultatīvs NHL regulārā turnīra mačā, palīdzot Bufalo Sabres klubam ar 3:2 viesos uzveikt Fīniksas_ Coyotes _komandu. Latvietis trešā perioda ievadā guva uzvaras vārtus, turklāt - mazākumā, bet mača gaitā izcēlās arīdzan ar rezultatīvu piespēli.

Girgensons spēles 7.minūtē palīdzēja Taileram Enisam atklāt rezultātu uz tablo, tomēr neveiksmīgas Sabres komandai izvērtās 18 sekundes pirmās trešdaļas 19.minūtē - Coyotes tik īsā laika sprīdī atguva divas ripas. Turpinājumā otrajā periodā kapteinis Stīvs Ots Bufalo palīdzēja rezultātu izlīdzināt, bet spēles 42.minūtē Girgensons, spēlējot mazākumā, atņēma pretiniekam ripu un pārspēja Coyotes vārtsargu Tomasu Greisu arī pats. Sabres komandai tā bija tikai otrā uzvara pēdējās deviņās spēlēs.

Kopumā latvietis uz ledus pavadīja 17 minūtes un 15 sekundes (1:37 mazākumā), izceļoties ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, pieciem spēka paņēmieniem, četriem metieniem, vienu bloķētu pretinieku metienu un +1 lietderības koeficientu. Girgensons tika atzīts par aizvadītā mača spožāko zvaigzni. Tikmēr Sabres un ASV izlases vārtsargs Raiens Millers atvairīja 38 no 40 Coyotes metieniem.

Girgensons savā debijas sezonā NHL 52 spēlēs iekrājis 16 (5+11) rezultativitātes punktus un koeficientu -8.

Kā zināms, Girgensons iekļauts arī Latvijas hokeja izlases sastāvā startam Soču olimpiskajā turnīrā. Tikmēr Latvijas valstsvienību vadīs Sabres galvenā trenera vietas izpildītājs Teds Nolans.

Sabres ar 53 spēlēs iekrātiem 38 punktiem aizvien ir vājākais klubs visā līgā. Nākošo spēli Bufalo aizvadīs sestdien Denverā pret Kolorado Avalanche.

Girgensona vārti mazākumā


Spēles labākie momenti

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi