Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Girgensons gūst vārtus arī sezonas otrajā mačā; Sabres cieš otro zaudējumu

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien guva vārtus arī jaunās Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas otrajā mačā, tomēr tas neglāba viņa pārstāvēto Bufalo Sabres komandu no otrā zaudējuma.

Aizvadītajā mačā Sabres, nospēlējot neveiksmīgu noslēdzošo trešdaļu, ar rezultātu 2:6 (2:2, 0:0, 0:4) izbraukumā piekāpās Čikāgas Blackhawks. Jau trešajā minūtē pēc Endrjū Šova un Dankana Kīta precīziem metieniem Blackhawks komanda bija izvirzījusies vadībā ar rezultātu 2:0. Tomēr astotajā minūtē Girgensons vienus vārtus atguva, kad viņš bija pirmais pie ripas vārtu priekšā pēc Andreja Mesāroša metiena. Savukārt vēl pirmajā trešdaļā Sabres panāca izlīdzinājumu 2:2, izceļoties arī Taileram Enisam. Otrajā trešdaļā rezultāts nemainījās, bet noslēdzošajās 20 minūtēs Blackhawks guva uzreiz četrus vārtus, nodrošinot panākumu. Šajā laikā precīzi bija Patriks Keins, Marians Hosa, Patriks Šārps un Daniels Karsillo.

Kopā šajā mačā Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes un 28 sekundes, izceļoties ar trim metieniem pa vārtiem un trim spēka paņēmieniem. Latvietis uzvarēja septiņos no 13 iemetieniem, kuros piedalījās, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Tāpat pamatlaika beigās Blackhawks zviedru spēlētājs Niklass Jalmašons nopelnīja divu minūšu noraidījumu pret latvieti.

Zīmīgi, ka aizsargs Mesārošs pamanījās tikt pie negatīva lietderības koeficienta -4. Sabres vārtsargs Jūnass Enrots mačā atvairīja 41 metienu, kamēr viņa konkurentam otrā laukuma pusē Korijam Kroufordam nācās saskarties vien ar 23 raidījumiem.

Kopumā Sabres zaudēja jau sestajā mačā pēc kārtas pret Blackhawks. "Trešajā periodā viņu zvaigžņotie spēlētāji uzņēma apgriezienus, bet mēs nē," pēc mača izteicās Sabres galvenais treneris Teds Nolans, kurš vēl šī gada pasaules čempionātā vadīja arī Latvijas valstsvienību. "Mēs atspēlējāmies pateicoties Girgensonam. Viņam neviens nevar atņemt darba spēku. Viņš vienkārši strādā. Ja mēs visi tā darītu, viss būtu labi, tomēr nez kādu iemeslu dēļ šodien bija pārāk daudz pasažieru."

Ar diviem vārtu guvumiem divos mačos Girgensons tagad kļuvis par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju. Pašlaik 20 gadus vecais Girgensons pagājušajā sezonā NHL 70 mačos guva astoņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles.

Nākamo maču Sabres aizvadīs pirmdien, kad uzņems Anaheimas Ducks komandu, kas jauno sezonu iesākusi ar vienu uzvaru divos mačos.

Šajā sezonā Sabres treneru kolektīvam pievienojušies vēl divi bijušie Latvijas izlases treneri Artūrs Irbe un Toms Kūlens.

Iepriekšējā sezonā Sabres komanda 82 spēlēs tika vien pie 52 punktiem, kļūstot par vājāko visā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi