Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Girgensons: Jāstrādā, tad atvērsies NHL durvis

Astoņpadsmit Latvijas hokejistu ir spēlējuši Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kas ir spēcīgākā pasaulē. Bija cerība, ka 2012./2013. gada sezonā Zemgus Girgensons papildinās Latvijas pārstāvniecību NHL, taču lokauts, kura dēļ pusi sezonas spēles nenotika, ieviesa korekcijas. Girgensons pirmo sezonu rūdījās vīru hokejā, Latvijas izlases sastāvā spēlēja pasaules čempionātā, bet nu jau ir Bufalo, kur sācis gatavoties nākamajai sezonai. NHL debijai vajadzētu notikt jau rudenī.

Februārī Bufalo Sabres komandā notika būtisks pavērsiens. Pēc 15 gadu vadīšanas no darba tika atbrīvots galvenais treneris Lindijs Rafs, kura vietā stājās Rons Rolstons. Par to un nākotnes perspektīvu sarunā ar Zemgu pirms viņa došanās pāri okeānam.

Jaunais treneris noteikti tev ir labi zināms, jo viņa vadībā spēlēji fārmklubā Ročesterā?

Manā gadījumā ir daudz labāk, ka notika šāda pārmaiņa, jo pusi sezonas es spēlēju Rolstona vadībā.

Darbības liecina, ka Bufalo Sabres veidos jaunu komandu?

Jā, vadībai ir tāds plāns. Cik man zināms, viņi šīgada NHL draftā centīsies iegūt kādu ranga augšgala spēlētāju. Ja nemaldos, Bufalo ir astotā izvēle, bet viņi varētu kādu spēlētāju aizmainīt, lai iegūtu vēl augstākas izvēles tiesības.

Kuri no pieredzējušajiem spēlētājiem atstās komandu?

Oficiāli tikai vācietis Johens Hehts ir pateicis, ka beidz spēlēt NHL. Domāju, ka austrietis Tomass Vaneks gribēs kaut kur citur spēlēt. Laiks rādīs, pagaidām tas vēl nav zināms.

Kā tu raksturotu jauno treneri Rolstonu, kurš pirmo reizi vadīs NHL komandu? Viņa vadībā ASV junioru U-18 izlase trīs reizes ir uzvarējusi pasaules čempionātā.

Rolstons ir mācošais treneris, taču viņš nebļauj uz spēlētājiem un īpaši daudz neaizrāda. Viņa vadībā notiek daudz videonodarbību, kurās tiek skaidrots, pēc kādas sistēmas vajadzētu spēlēt.

Ar Rolstonu tev veidojās laba sadarbība?

Jā, runāju ar viņu arī pēc sezonas beigām. Rolstons teica, ka patikusi mana spēle. Arī sezonas sākumā viņš bijis apmierināts. Iesākumā AHL man mazāks spēles laiks bija tāpēc, ka biju jaunais spēlētājs. Treneris negribēja sasteigt notikumu attīstību, lai es pakāpeniski iekļautos komandā.

Ročesteras Americans ir līdzīgs pienākumu sadalījums, kādu Latvijas izlasē centās veidot Teds Nolans, respektīvi, pirmajai un otrajai maiņai ir jādomā par vārtu gūšanu, pārējām divām - doti citi uzdevumi?

Sākumā man spēles laiks bija piecas līdz septiņas minūtes trešajā vai ceturtajā maiņā, lai es iespēlētos līgā. Pēc tam es tiku «augšā», vienubrīd jau biju otrajā maiņā kopā ar Kodiju Hodžsonu un Markusu Folinjo, bet tad guvu smadzeņu satricinājumu. Kad atguvos, atkal vajadzēja sākt no trešās maiņas. Pamazām izkapājos līdz pirmajai maiņai. Pēdējos divus mēnešus dabūju spēlēt arī skaitliskajā vairākumā.

Pilnu interviju ar talantīgo hokejistu Zemgu Girgensonu lasiet pirmdienas, 17.jūnija laikrakstā Diena vai e-avize.diena.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Zemgus Girgensons

Dzimis: 1994. gada 5. janvārī Rīgā
Augums: 186 cm, svars 88 kg
Klubu karjera: 2009.-2010. g. Grīnmauntinas Glades (EJHL), 2010.-2012. g. Dubjūkas Fighting Saints (USHL), 2012.-2013. g. Ročesteras Americans (AHL)
Latvijas izlasē: 2013. gada PČ 5 spēlēs 1 (1+0) punkts
Draftēts NHL: 2012. gada 1. kārtā ar kopējo 14. numuru, Bufalo Sabres

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi