Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Hokeja cilvēki Rīgas Dinamo nākotni redz optimistiskās krāsās

Kā Rīgas Dinamo veiksies Kontinentālās hokeja līgas pirmajā čempionātā?

Helmūts Balderis, Bijušais Rīgas dinamo uzbrukumu līderis

Zinot Krievijas hokeja līmeni un komandu budžetus, iekļūt spēcīgāko sešpadsmitniekā Dinamo būs pagrūti. Galvenā atšķirība ir komandu komplektācijā. Pārbaudes spēles nav galvenais kritērijs, lai izdarītu secinājumus. Protams labi, ka apmēram piecpadsmit pašmāju hokejistu sezonas garumā iegūs labu spēļu praksi, taču mani māc bažas, kādā kondīcijā šie spēlētāji būs pavasarī pirms pasaules čempionāta. Pārbraucieni un saspringtais spēļu grafiks prasīs daudz spēka. Parasti pirms pasaules čempionāta bija mēnesi ilgs sagatavošanās cikls un spēlētājiem bija vēl iespēja nedaudz atvilkt elpu. Bet tagad sezona būs smaga un gara. Kopumā ņemot, projekts, protams, ir atbalstāms, jo Krievijā ir augsts hokeja līmenis.

Oļegs Znaroks, Latvijas izlases galvenais treneris

Klātienē skatījos spēli Dinamo — Atlant, un man patika Rīgas komandas parādītais sniegums. Manuprāt, Dinamo bez problēmām varēs spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā. Gan pēc spēles satura, gan rezultāta komanda izskatījās cienījami. Iesākumā nedaudz rezervēti skatījos uz pieaicinātajiem leģionāriem, bet pret Atlant viņi atstāja labu iespaidu. Jau iepriekš esmu teicis, ka spēlēšana Krievijas līgā no izlases viedokļa būs solis uz priekšu. Zinu, ka federācija un Dinamo nav vienojušās par līgumu. Es uzskatu, ka decembra Poļesjes turnīrā būtu lietderīgāk izlasē pat iespēlēt hokejistus no Latvijas klubiem ASK/Ogre, Rīga-2000, Metalurgs un Latgale. Rīgas Dinamo būs nopietna slodze KHL, un zinu, ka oficiālajos pārtraukumos komandu treneriem ir savi plāni.

Vadimirs Kikunovs, Ņižņekamskas ņeftehimik galvenais treneris

Domāju, ka dinamieši būs vismaz tabulas vidusdaļā. Rūdījums, kas iegūts, spēlējot pasaules čempionātos, nekur nepazūd. Sastāvs nav slikts. Turnīrā Mitiščos varēja pamanīt, ka Latvijas izlases hokejisti akcentē spēli uz pretuzbrukumiem, ko, viņi, starp citu, ļoti labi prot. Slovāku leģionāri savukārt spēlē savu hokeju. Pārbaudes turnīros uzrādītos rezultātus gan nevajadzētu uztvert pārāk nopietni. Krievijas klubi sagatavošanās ciklā meklē optimālo sastāva virknējumu, tāpēc daudz eksperimentē un pārbauda dažādus variantus. Man Ņižņekamskā principā ir jāveido komanda pilnīgi no jauna. Bet ar Rīgas Dinamo viss būs kārtībā. Vēl gribu uzsvērt, ka komandā ir ļoti labs vārtsargs — Edgars Masaļskis.

Kirovs Lipmans, Latvijas Hokeja federācijas prezidents

Nebūs viegli, bet domāju, ka izvirzīto uzdevumu — iekļūt izslēgšanas turnīrā — komanda izpildīs. Esmu runājis ar Maskavas un Minskas Dinamo komandu vadītājiem. Nav jau tā, ka tikai Rīgas Dinamo pirmais gads būs smags. Arī citiem ir lielas problēmas. Minskas komandai nomainījās treneris, tāpēc viņi domā, ka komanda tikai pēc vairākiem mēnešiem varēs parādīt vēlamo sniegumu. Tas, ka atsevišķas komandas ir nopirkušas dažus ļoti labus viesspēlētājus, vēl neko nenozīmē. Spēlē taču visa komanda, nevis tikai atsevišķas zvaigznes. Atklāti runājot, no Rīgas Dinamo leģionāriem biju gaidījis vairāk. Kopumā komanda nav slikta, un domāju, ka viss būs labi.

Andrejs Maticins, Latvijas u–20 izlases galvenais treneris

Rīgas Dinamo sniegumu un arī vietu turnīra tabulā lielā mērā ietekmēs spēlētāju fiziskā sagatavotība. Garie pārlidojumi un saspringtais spēļu grafiks būs ļoti nogurdinoši. Krievijas klubi pie šādas slodzes jau ir pieraduši, bet lielākā daļa Dinamo spēlētāju to izjutīs pirmo reizi. Pārbaudes spēļu rezultātus nevajadzētu uztvert ļoti nopietni. Bija redzams, ka Krievijas klubi pārbauda plašu kandidātu loku un rezultātiem pārāk lielu nozīmi nepiešķir. Svarīgi būs, ar kādu bilanci Dinamo atgriezīsies no pirmās piecu spēļu izbraukumu sērijas. Ja punktu bagāžā būs nullīte, tas var atstāt negatīvu iespaidu uz spēlētāju psiholoģiju un negatīvi ietekmēt arī sezonas turpinājumu.

Leonīds Tambijevs, bijušais latvijas izlases uzbrucējs

Svarīgi, kā Dinamo aizvadīs mājas spēles. Tajās ir jācenšas iekrāt pēc iespējas vairāk punktu. Otrs nozīmīgs faktors būs ārzemnieku spēle. Redzēju pārbaudes spēles pret Amur un Atlant. Man ārzemnieki patika. Liels potenciāls ir Marselam Hosam. Ļoti svarīgi būs, kā rīkosies tiesneši. Lai nebūtu tā, kā pēdējā Baltkrievijas atklātā čempionāta sezonā, kad Rīga-2000 komanda tika atklāti gremdēta. Neko labu jau nevarēs sagaidīt, bet jācer, ka vismaz apzināti Dinamo netiks stumts uz leju. Manuprāt, labāko sešpadsmitniekā vajadzētu tikt. Astoņniekā iespraukties būs grūti, bet playoff ir reāli aizsniedzams. Pirmajai sezonai tas arī būtu labs rezultāts. Līmenis KHL būs ļoti augsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Dinamo KHL debitēs ar piecu spēļu izbraukumu sēriju

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi