Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Hokeja izlasei zaudējums pret Somiju, izšķirošā cīņa pret Dāniju

Latvijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta D grupas otrās kārtas spēlē pirmdien Bratislavā ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Somijas izlasei. Izšķirošo spēli par tiesībām turpināt cīņu par vietu ceturtdaļfinālā Latvijas hokejisti aizvadīs trešdien ar Dānijas valstsvienību, kas arī piedzīvojusi zaudējumus pirmajās divās spēlēs.

Znaroks pēc spēles ar Somiju kritizē tiesnešus

Vasiļjevs: Nav gandarījuma par vienu punktu

Meija: Vajadzēja izdarīt spiedienu uz somu aizsargiem

FOTO: Latvijas un Somijas hokeja valstsvienību spēle


Salīdzinājumā ar turnīra pirmo spēli (2:4 pret Čehiju) Latvijas komandas sastāvā bija notikušas divas izmaiņas aizsardzības līnijā. Diskvalificētā Kuldas vietā vienā pārī ar Kr.Rēdlihu spēlēja Cibuļskis, bet Sotnieka partneris bija J.Rēdlihs. Uzbrucēju trijnieki palikuši nemainīgi.

Jau pirmajās minūtēs Latvijas hokejisti nonāca skaitliskajā mazākumā, tomēr Masaļskis ar partneriem vairākas diezgan bīstamas situācijas novērsa. Drīz pēc tam iespēja spēlēt vairākumā jau bija sarkanbaltsarkanajiem (sāpīgu sitienu ar nūju pa kaklu saņēma Sotnieks), un arī Latvijas komandai šo labvēlīgo situāciju nerealizēja.

Teritoriāls pārsvars pirmajā trešdaļā piederēja somiem, viņi bija ātrāki, daudz kontrolēja ripu un 14.minūtē likumsakarīgi izvirzījās vadībā. Brīdi, kad uz noraidīto spēlētāju soliņa atradās Vasiļjevs, Somijas hokejisti izspēlēja elegantu kombināciju, ko pabeidza Jarko Immonens – 0:1.

Diemžēl ar pretuzbrukumu veidošanu Latvijas valstsvienības spēlētājiem lāgā neveicās, un sāncenšu vārtsargam Lasilam darba pirmajā periodā bija maz. Par bīstamāko momentu pie viņa vārtiem varēja uzskatīt Pujaca tālu metienu nedaudz garām vārtiem.

Mazliet cerīgāk sākās otrā trešdaļa. Jau pirmā maiņa divreiz bīstami apdraudēja Somijas izlases vārtus, mazliet vēlāk izgājienu viens pret vienu neizdevās realizēt M.Rēdliham – precīzi nospēlēja Lasila, kurš pēc tam ar aizsargu palīdzību nosargāja vārtus pēc Cipuļa metiena.

Perioda vidū uz brīdi iniciatīvu pārņēma somi, taču 34.minūtē ripa atradās viņu vārtos. Ar aktivitāti pretinieku zonā vairākumu nopelnīja Latvijas izlases ceturtā maiņa, un jau deviņas sekundes pēc iemetiena no zilās līnijas ripu vārtu augšējā stūrī trieca Krišjānis Rēdlihs – 1:1.

Pēdējās minūtēs labas iespējas gūt otros vārtus bija abām komandām.

Trešās trešdaļas sākumā vadībā izvirzījās Latvijas hokejisti. Spēlējot skaitliskajā vairākumā, pēc Pujaca tāla metiena ripa no apmales atlēca vārtu priekšā, kur veiklākais bija Herberts Vasiļjevs – 2:1.

Pēc otro vārtu zaudējuma Somijas izlase, kāpinot spēles tempu, centās pārņemt iniciatīvu, bet pretinieki lielāku uzmanību pievērsa savu vārtu drošībai un paļāvās uz pretuzbrukumiem. Dārgi maksāja J.Rēdliha strīdīgs noraidījums, pēc kura Niko Kapanens septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām ceturto reizi mačā realizēja vairākumu – 2:2.

Papildlaika pašā sākumā divas ļoti bīstamas situācijas bija pie Latvijas vienības vārtiem, bet laukuma otrā galā tuvu panākumam bija Džeriņš. Pēc Sotnieka noraidījuma Latvijas izlasei nācās izturēt ārkārtīgi grūtas divas minūtes trijatā pret četriem pretiniekiem, kas ar Masaļska un partneru pašaizliedzību arī izdevās.

Pēcspēles metienu sērijā somi Immonens un Koivu pārspēja Masaļski, bet Ņiživijs un Dārziņš savas iespējas neizmantoja.

Par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienības rindās atzina Georgiju Pujacu.

D grupas otrās kārtas pirmajā spēlē Čehijas valstsvienība pārliecinoši ar 6:0 pieveica Dānijas izlasi, kas trešdien būs Latvijas izlases pretiniece pirmā posma pēdējā mačā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasaules čempionāts hokejā

D grupa
Latvija – Somija 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 0:1)
Vārti
: 13:54 Immonens (Valivāra, Granlunds, vair.) – 0:1, 33:36 Kr.Rēdlihs (M.Rēdlihs, Džeriņš, vair.) – 1:1, 42:12 Vasiļjevs (Cipulis, Pujacs, vair.) – 2:1, 52:51 Kapanens (Granlunds, Immonens, vair.) – 2:2, 65:00 Immonens (pēcsp.met.) - 2:3
Metieni: 25 (6, 12, 6, 1, 0) - 34 (10, 10, 8, 5, 1)
Soda min.: 10 - 10
Latvija: Masaļskis, Reķis – Pujacs, Cipulis – Vasiļjevs – Ņiživijs, Kr.Rēdlihs – Cibuļskis, M.Rēdlihs – Džeriņš – Dārziņš, J.Rēdlihs – Sotnieks, Ankipāns – Pečura – Saulietis, Meija – Bērziņš – Bukarts

D grupa
Čehija  2 2 0 0 0 10:2 6
Somija 2 1 1 0 0  8:3  5
Latvija 2 0 0 1 1  4:7  1
Dānija  2 0 0 0 2 1:11 0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi