Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Igaunijas hokeja klubs cer jau nākamajā sezonā startēt KHL

Septembrī izveidotais Igaunijas klubs Tallinas Ilves pieteicies dalībai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 2016./2017.gada sezonā.

"Šī gada maija sākumā Baltijas teritorijas un Eiropas biznesmeņi piedāvāja izveidot jaunu hokeja klubu. Mēs šai idejai piekritām. Saņēmām atbalstu gan no Igaunijas Hokeja federācijas, gan no pilsētas pašvaldības, kam pieder Tondiraba ledus halle," portālā sport.ru citēts viens no kluba akcionāriem, pazīstamais bijušais basketbolists Heino Endens. Viņš norādīja, ka klubs līgai aizsūtījis vēstuli ar Igaunijas Olimpiskās komitejas un Kultūras ministrijas Sporta departamenta apstiprinājumu par kluba izveidošanu.

Paredzams, ka Ilves mājas spēles varētu aizvadīt tieši Tondiraba ledus arēnā.

"Nākamais solis ir mūsu kluba pārstāvju tikšanās ar KHL amatpersonām Maskavā. Tikai pēc tam varam runāt par KHL ģeogrāfijas paplašināšanu arī Igaunijā, komandas budžetu un citām detaļām," pauda Endens. "Taču vēlējāmies uzsvērt, ka mūsu klubs netiek veidots ar finansiālo palīdzību no struktūrām, kas saistītas ar Krieviju."

Pašlaik Igaunijas vīru izlase pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ranga ieņem 29.vietu. Nākamgad tā cīnīsies pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas sacensībās.

"Šis ir neatkarīgs, privāts klubs. Gribētos izveidot tādu vienību, kuras pamatā būtu Igaunijas izlases hokejisti," minēja Endens.

Tiesa, KHL preses pārstāvis aģentūrai R-Sport norādīja, ka par Igaunijas kluba iekļaušanu līgā vēl ir pāragri runāt.

Pašlaik Latvijas vienība Rīgas Dinamo ir vienīgais Baltijas valstu klubs Kontinentālajā hokeja līgā, kas šajā turnīrā piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas. Šobrīd Dinamo 32 spēlēs iekrājusi 38 punktus, kas tai dod pēdējo 14.pozīciju Rietumu konferencē, par deviņiem punktiem atpaliekot no labāko astotnieka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi