Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Jāapliecina piederība elitei

Latvijas U18 hokeja izlase jau piekto pavasari spēlēs pasaules čempionāta augstākajā grupā.

Konkurenti vēlēsies revanšēties, tāpēc par vietas nosargāšanu augstākajā grupā būs nopietni jāpacīnās. Latvijas junioru hokeja izlase līdz 18 gadu vecumam (U18) ceturtdien pulksten 18 Somijas pilsētā Espo ar spēli pret Somiju sāks pasaules čempionātu (PČ) elites grupā. Latvijai grupu turnīra stadijā vēl būs jāspēlē ar Slovākiju, ASV un Norvēģiju.

Latvijas U18 izlase jau piekto reizi pēc kārtas spēlēs hokeja elitē. Komandas primārais mērķis nav mainījies – vispirms jākoncentrējas uz vietas saglabāšanu augstākajā grupā. Lai to izdarītu ar "pirmo šāvienu", apakšgrupā četru komandu konkurencē nedrīkst palikt pēdējā vietā. Četras labākās grupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piektās vietas ieguvēja ar otras grupas (Zviedrija, Kanāda, Čehija, Šveice un Kazahstāna) vājāko komandu vienā spēlē noskaidros, kura komanda noslīdēs uz 1. divīziju. Latvijas komandas galvenais treneris Oļegs Sorokins, kurš jau astoto gadu vada šī vecuma izlasi, ik pavasari uzsver, ka vietas saglabāšana elitē ir svarīga, lai mūsu jauno hokejistu uzvārdi tiktu ierakstīti skautu blociņos. Nokļūšana spēcīgā Ziemeļamerikas junioru hokeja līgā ir labākais tramplīns, lai tiktu profesionālajā hokejā.

No pagājušā gada sastāva Espo būs tikai vārtsargs Nils Roberts Mauriņš un četri aizsargi: Darels Uļjanskis, Harijs Cjunskis, Krists Retenais un Bruno Petrovičs. Pirms gada PČ U18 spēlēja arī 2006. gadā dzimušais uzbrucējs Kristers Ansons, kurš pēc atgriešanās no Kvebekas junioru līgas sezonu beidza ar Latvijas čempionu titulu izcīnīšanu Mogo/LSPA sastāvā. Ansons šogad palicis ārpus sastāva. Visiem uzbrucējiem šī būs debija pasaules čempionātā. Mauriņš pērn sargāja vārtus tikai trešajā trešdaļā spēlē ar ASV un ielaida četras ripas. Latvijas U18 izlase pagājušā gada PČ grupu turnīra stadijā zaudēja rangā augstāk esošajām komandām (1:7 pret ASV, 2:5 pret Somiju un 1:5 pret Šveici), bet smagā spēlē ar 1:0 uzvaru pār Norvēģiju izvairījās no pārspēlēm par palikšanu elitē. Ceturtdaļfinālā nācās atzīt Zviedrijas pārākumu (1:6). Norvēģija "izdzīvošanas" spēlēs divreiz uzveica Vāciju ar 6:1 un 3:2. Šogad norvēģi gan jau vēlēsies revanšēties Latvijai par zaudējumu pagājušajā gadā.  

Šogad grupā būs tikai viena izmaiņa – Šveices vietā vajadzēs spēlēt ar Slovākiju, kas pirms gada ceturtdaļfinālā apspēlēja Somiju (3:2) un spēlē par bronzu tikai pagarinājumā zaudēja Kanādai (3:4). Gatavojoties šā gada PČ, Latvijas U18 izlase aprīlī aizvadīja piecas pārbaudes spēles. Mājās pret Poliju (1:2 pēcspēles metienos un 3:2), izbraukumā pret Čehiju (1:2 un 3:2) un čempionāta rīkotājvalstī pret Zviedriju (0:4)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi