Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Jēkabs Rēdlihs: Zinu, ka augstākā līmenī reāli nevaru tikt

Latviešu aizsargs Jēkabs Rēdlihs, kurš pagājušajā nedēļā tika atbrīvots no Čehijas augstākās hokeja līgas komandas Homutovas Pirati, vēlētos turpināt spēlēt Čehijā.

"Šī nedēļa arī būs tā izrietošā, uz kuru pusi pūtīs vējš un kur spēlēšu tālāk. Protams, gribētos atpakaļ Čehijas ekstralīgā. Kā būs, tā būs," žurnālistiem atklāja Rēdlihs. "Čehijā ir salīdzinoši laba līga. Zinu, ka augstākā līmenī reāli nevaru tikt, līdz ar to izvēlos to labo hokeju, dzīvi un finanses, ko varu iegūt."

Kā zināms, ceturtdien Pirati vienība paziņoja, ka Rēdlihs nav attaisnojis uz viņu liktās cerības, līdz ar to pārtraucot sadarbību ar Latvijas hokejistu. Aizsargs šosezon piedalījās 11 spēlēs, tiekot pie vienas rezultatīvas piespēles.

"Bija, protams, saruna ar treneri, bet īpaši jau tur nebija ko stāstīt. Tas drīzāk bija monologs no viņa puses. Trenera vārdiem - nebiju pietiekami labs," pauda hokejists. "Grūti spriest, vai piekrītu trenera teiktajam. Vairāki cilvēki teikuši, ka spēlēju tāpat kā pērn. Ja tā ir taisnība, tad laikam jau kaut kas tur nav tīrs, apzinoties, ka komanda parakstīja ar mani līgumu, ņemot vērā pagājušā gada sniegumu. Tiesa, es biju otrais pēc saraksta. Šķiet, vēl no kāda hokejista atteicās. Tomēr mani tas īsti neinteresē - izmests esmu, mūsu ceļi šķīrušies, un varbūt tas pat ir labāk. Īsi un kodolīgi - viss, kas notiek, notiek uz labu."

Šobrīd Rēdlihs ir Latvijā, jo iekļauts Latvijas valstsvienības kandidātu sarakstā novembra sākumā Liepājā gaidāmajam Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīram.

"Mājās vienmēr ir labi. Forši atbraukt uz izlasi, te visi savējie. Esmu gatavs aizbraukt uz Liepāju, parādīt, ko mēs varam, varētu būt interesanti," stāstīja aizsargs. "Potenciālo klubu pārstāvji ņems vērā to, ka pašlaik spēlēju izlasē, taču mans sniegums valstsvienības mačos viņiem būs mazsvarīgs."

Rēdlihs iepriekšējo sezonu aizvadīja Čehijas augstākās līgas komandā Karlovi Vari Energie, 53 spēļu laikā izceļoties ar diviem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Tiesa, pavasarī 33 gadus vecais aizsargs ārstēja kājas lūzumu un nevarēja pārstāvēt Latviju pasaules čempionātā.

Aizsargu Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2002.gada jauno spēlētāju izvēles draftā ar 119.numuru izvēlējās Kolumbusas Blue Jackets vienība. Turpinājumā viņš pabeidza mācības Bostonas Universitātē un profesionālās karjeras ievadā izmēģināja spēkus Ziemeļamerikas zemākajās līgās.

No 2007. līdz 2009.gadam Jēkabs Rēdlihs pārstāvēja Čehijas augstākās līgas klubu Plzen, bet pēc tam vairākas sezonas spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas Dinamo sistēmā.

"Vairāk vai mazāk komandas Čehijā zina, kā es spēlēju. Esmu tur spēlējis iepriekš. Klubi zina, kāds hokejists esmu un ko no manis var sagaidīt," norādīja Rēdlihs.

EIHC turnīrā bez mājiniekiem piedalīsies arī Baltkrievijas, Itālijas un Japānas hokeja izlases.

"Ir bijušas komandas, pilnas ar superzvaigznēm, kas izgāzušās turnīros. Tikmēr vienības ar it kā vāju sastāvu izcīnījušas zelta medaļas. Līdz ar to prognozēt, kā veiksies turnīrā, ir tik grūti, ka atsakos to darīt," minēja Rēdlihs. "Sāksim spēlēt, redzēs, kā aizies. Varbūt jaunie spēlētāji iegūs pārliecību, gūs kādus vārtus. Varam demonstrēt gan pavisam čābīgu sniegumu, gan ļoti labu."

Turnīru Latvija 5.novembrī sāks ar maču pret Japānu, pēc tam tiekoties ar Baltkrieviju un Itāliju.

"Mūsdienās vairs nav slikta hokeja. Visi skrien un cīnās. Visas komandas spēlē labi, sakarīgi, ātri un aktīvi. Liepājā būs labs hokejs, bet mums ir jārāda vēl labāks," atzina aizsargs.

Kā iepriekš izteicies Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, šī turnīra laikā vēl nebūs zināms Latvijas izlases galvenais treneris, jo pēc šī gada pasaules meistarsacīkstēm no amata tika atbrīvots Aleksandrs Beļavskis. Tāpat Lipmans apstiprinājis, ka ārzemju kandidāti uz Latvijas hokeja valstsvienības galvenā trenera amatu patlaban netiek izskatīti, par vienu no šiem kandidātiem nosaucot Latvijas U-20 izlases galveno treneri Leonīdu Beresņevu.

Tiesa, šobrīd pie Latvijas izlases stūres strādā Ēriks Miļuns un Kārlis Zirnis.

"Miļuns ir ļoti labs treneris, labs menedžeris. Ar viņu vispār nav nekādu problēmu. Nesaskatu viņā nekādus vājos punktus. Mums vienkārši ir jāklausa, ko viņš saka, jāizpilda tas un jāspēlē visiem kopā," pauda Rēdlihs. "Lai arī Miļuns manā bērnībā trenēja 83.gadā dzimušos hokejistus, bet es esmu 82.gadā dzimis, vienubrīd izdevās pie viņa trenēties. Tas bija 8. un 9.klasē, kad tika izveidota atsevišķa specklase, kas, protams, ielika labus pamatus hokejam. Paldies viņam par to."

Kā zināms, tāpat sezonas laikā februārī Latvija EIHC laikā aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Kazahstānu, bet pagaidām vēl nav zināma to norises vieta.

Pasaules čempionāts 2016.gadā no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā.

Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi