Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kanādieši sakauj Čehiju un finālā mēģinās revanšēties somiem

Kanādas izlase sestdien Slovākijā notiekošā pasaules čempionāta pusfinālā ar 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) sagrāva Čehijas valstsvienību un svētdien finālā tiksies ar Somijas hokejistiem, kuriem piekāpās PČ pirmajā spēlē (1:3).

Uzvarētāju labā izcēlās Marks Stouns, Dernels Nērss, Pjērs Liks Dubuā, Kails Tariss un Tomā Šabo, kamēr čehiem goda vārtus iemeta Tomāšs Zohorna.

Spēles rezultātu jau sestajā minūtē atklāja Stouns, kurš vārtu priekšā izmantoja lielisku partnera piespēli. Turpinājumā komandas aizvadīja līdzīgu cīņu, lai gan bīstamāk uzbruka Kanāda. Otrais periods kanādiešiem sākās izcili, jo jau tā desmitajā sekundē Nērss bija pirmais pie atlēkušās ripas un pēc vārtu atslidošanas raidīju to vārtos, turklāt tikai piecas minūtes vēlāk Dubuā panāca jau 3:0.

Pēc šāda pavērsiena čehi veica vārtsargu rokādi, bet uzbrukumā izcelties viņiem neizdevās. Tiesa, pašās otrā perioda beigās Čehija sarīkoja varenu ofensīvu pie kanādiešu vārtiem, taču atspēlēt kaut vienu ripu šai komandai tomēr neizdevās. Trešajā trešdaļā čehi turpināja apdraudēt pretinieku vārtus, tomēr teicami darbojās kanādiešu vārtsargs Mets Marejs, turklāt pēc lieliska uzbrukuma 47.minūtē Tariss panāca jau 4:0.

Čehijai nekādi neizdevās pārspēt Mareju, turklāt Kanāda regulāri atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Viens no tiem vainagojās panākumiem, kad Šabo, veicis lielisku reidu pretinieku aizsardzības zonā, septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultātu padarīja jau graujošu. Tiesa, tikai 59 sekundes Zohorna vienus vārtus atguva.

Cīņas beigās neiztika arī bez asumiem, bet rezultāts vairs nemainījās, kanādiešiem gūstot pārliecinošu uzvaru.

Kanāda pasaules čempionāta finālā iepriekšējo reizi spēlēja 2017.gadā, kad gan piekāpās Zviedrijai. Pirms tam kanādieši par planētas labāko izlasi bija kļuvusi divus gadus pēc kārtas. Kopumā Kanāda par pasaules čempioni kronēta 26 reizes.

Finālā kanādiešus jau gaida Somija, kurai pirmajā pusfināla spēlē pietika ar vieniem gūtiem vārtiem, lai ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspētu Krievijas izlasi, kam tas bija pirmais zaudējums turnīrā.

Finālu somi sasnieguši pirmo reizi kopš 2016.gada, kad izšķirošajā mačā nācās piekāpties tieši kanādiešiem. Somijas valstsvienība par pasaules čempioni kļuvusi gan tikai divas reizes - 1995. un 2011.gadā.

Kanāda un Somija cīņā par zelta godalgām dosies svētdien plkst.21.15 pēc Latvijas laika, bet bronzas spēle ir paredzēta plkst.16.45. Abas spēles tiks aizvadītas Bratislavā.

Zīmīgi, ka visas trīs iepriekšējā čempionāta medaļnieces - Zviedrija, Šveice un ASV - šoreiz apstājās ceturtdaļfinālā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase ceturtdaļfinālā neiekļuva un turnīru noslēdza desmitajā vietā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilga līdz otrdienai, katras apakšgrupas četras labākās komandas pusfinālā turpina cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas bija spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Pērn pasaules čempionāta finālā Zviedrijas izlase pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Šveices izlasi, gūstot otro titulu pēc kārtas, savukārt bronzu ieguva ASV izlase, kas čempiontitulu nav izcīnījusi jau kopš 1960.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi