Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Koltons Gilīss arī nākamajā sezonā pārstāvēs Rīgas Dinamo

Kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss arī nākamajā sezonā pārstāvēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandu Rīgas Dinamo, informē klubs. Tāpat Dinamo trešdien oficiāli paziņoja, ka līgumi pagarināti arī ar vārtsargu Jāni Kalniņu un uzbrucējiem Māri Bičevski un Edgaru Kuldu.

Pašlaik 28 gadus vecajam Gilīsam iepriekšējā sezona bija debija KHL čempionātā. To pavadot Rīgas kluba rindās, viņš 43 mačos atzīmējās ar astoņiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm. Tiesa, sezonas gaitā hokejistu piemeklēja savainojumi.

Gilīss 2007.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts pirmajā kārtā ar kopējo 16.numuru un savas karjeras laikā pasaules spēcīgākajā līgā aizvadījis 154 spēles, gūstot sešus vārtus un izpildot 12 rezultatīvas piespēles.

Uz Eiropu kanādietis pārcēlās 2015.gadā, ka pievienojās Slovākijas klubam Banskas Bistricas 05 iClinic, kur bija Georgija Pujaca un Laura Bajaruna komandas biedrs.

Tāpat Rīgas Dinamo trešdien oficiāli izziņoja jaunus līgumus ar Kalniņu, Bičevski un Kuldu, lai gan par viņu kontraktu pagarināšanu iepriekš ziņoja čempionāta rīkotāji.

Pašlaik 25 gadus vecajam Kalniņam iepriekšējā sezona bija pirmā Rīgas Dinamo sastāvā. Sezonas otrajā pusē viņš izkonkurēja otru vārtsargu Jakubu Sedlāčeku, kļūstot par komandas pirmo numuru.

Latviešu vārtsargs 30 mačos caurmērā ielaida 2,23 ripas un atvairīja 92,5% pretinieku metienu, turklāt divreiz viņš nostāvēja "sausā".

Tikmēr 25 gadus vecais Bičevskis Rīgas klubā spēlē kopš 2011./2012.gada sezonas, bet iepriekšējā sezonā viņš 51 spēlē atzīmējās ar astoņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt 22 gadus vecais Kulda aizvadīja savu otro sezonu Rīgas Dinamo. KHL čempionāta 39 mačos viņa rēķinā trīs vārti un sešas rezultatīvas piespēles.

Rīgas Dinamo aktīvu sastāva komplektāciju sāka pagājušajā nedēļā. Latvijas vienība piesaistījusi kanādiešu aizsargu Karlu Stoleriju, kurš vēl nupat aizvadītajā sezonā 11 mačus nospēlēja arī NHL, un viņa tautieti, uzbrucēju Lukasu Lesio, kurš pagājušo sezonu pavadīja Horvātijas komandā Zagrebas Medveščak un Zviedrijas vienībā Orebro.

Tāpat Rīgas Dinamo pagarinājusi līgumus ar Miķeli Rēdlihu, Gintu Meiju un Miku Indraši, kā arī aizsargiem Krišjāni Rēdlihu un Gunti Galviņu.

Pēc KHL pieejamās informācijas pašlaik Rīgas Dinamo komandai ir līgumi arī ar Robertu Bļugeru, Georgu Golovkovu, Nikolaju Jeļisejevu un Vitāliju Pavlovu.

Pēc aizvadītās sezonas Rīgas Dinamo komanda atkal gandrīz visiem saviem spēlētājiem ļāva kļūt par brīvajiem aģentiem - 31 spēlētājs starpsezonā nokļuva neierobežoti brīvā aģenta statusā, bet deviņi kļuva par ierobežoti brīvajiem aģentiem.

Tiesa, šādi Rīgas Dinamo komanda rīkojusies arī citus gadus, vēlāk saslēdzot līgumus ar hokejistiem.

Neierobežoti brīvā aģenta statusu izmantoja aizsargs Oskars Cibuļskis, kļūstot par uzbrucēja Andra Džeriņa komandas biedru Čehijas augstākās līgas vienībā Hradeckrālovas Mountfield. Džeriņš un Cibuļskis kopā ar vārtsargu Elvi Merzļikinu tika nosaukti par trim Latvijas izlases labākajiem hokejistiem nesenajā pasaules čempionātā.

Kā vēstīts, Rīgas Dinamo savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Jaunajā sezonu komandu vadīs Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš, bet par ģenerālmenedžeri kļuvis cits bijušais Dinamo un valsts izlases hokejists Ģirts Ankipāns.

papildināta visa ziņa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi