Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Krievijas vārtsargs Bobrovskis slavē komandas biedrus

Krievijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta spēlē uzvarēja Latviju, jo mazākumu laikā neviens nežēloja savu ķermeni, uzskata Krievijas izlases vārtsargs Sergejs Bobrovskis.

Kā zināms, Latvijas izlase sacensību saimniecei, kuru trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, piekāpās ar rezultātu 0:4 (0:0, 0:2, 0:2). Krievijas izlasē ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Artemijs Panarins, bet Bobrovskis atvairīja visus 27 Latvijas hokejistu metienus.

"Esam priecīgi, ka šodien uzvarējām," uzreiz pēc dueļa Bobrovskis teica žurnālistiem. "Puiši lieliski darbojās aizsardzībā, metoties zem ripas. Izturējām pat mazākumus, kad spēlējām trijatā, nežēlojot savu ķermeni."

"Atslēgas moments bija otrās trešdaļas beigas, kad izturējām mazākumus. Rezultāts bija slidens, vajadzēja izturēt," pauda vārtsargs.

Ja Bobrovskis slavēja laukuma spēlētājus, Panarins - vārtsargu.

"Nē, šī spēle jāsauc nevis manā, bet Sergeja Bobrovska un mūsu veterānu vārdā," Panarins atgādināja, ka uzvara gūta 9.maijā. "Mums izdevās iemest vārtus, tomēr īpaša loma bija vārtsargam, un viņam par to liels paldies."

Zīmīgi, ka Panarins spēles laikā cīnījās divās maiņās. Viņš izteicās, ka labāk sapratās ar Vadimu Šipačovu un Jevgēņiju Dadonovu.

Kā zināms, Latvijas izlase čempionātu sāka ar diviem optimismu veicinošiem mačiem, tomēr piedzīvoja divus zaudējumus - 1:2 papildlaikā pret Zviedriju un 3:4 pēcspēles metienos pret Čehiju.

Tikmēr Krievija vispirms ar 0:3 piekāpās Čehijai, bet svētdien mazpārliecinošā mačā ar 6:4 trešajā trešdaļā salauza Kazahstānas pretestību.

Abas izlases pasaules čempionātos augstākajā divīzijā savā starpā tikās astoto reizi, un Latvija piedzīvoja sesto zaudējumu. Latvija uzvarēja 2000. un 2003.gada čempionātā, bet nākamajos piecos mačos piedzīvojusi zaudējumus, turklāt visus ar vismaz trīs vārtu pārsvaru. Iepriekšējo reizi vienības sacentās 2014.gadā, kad Krieviju pirmo sezonu vadīja Znaroks un Vītoliņš, toreiz Latvijai zaudējot ar 1:4.

Tāpat Latvija cietusi divas smagas neveiksmes arī Turīnas un Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

2014.gadā Znaroks un Vītoliņš aizveda Krieviju līdz pasaules čempionu titulam, bet pērn vienība sacensības noslēdza otrajā vietā, finālā zaudējot Kanādai. Iepriekš šie abi speciālisti trenējuši arī Latvijas valstsvienību.

A apakšgrupas kopvērtējumā par līderi ar sešiem punktiem trijās cīņās kļuvusi Krievija, ar pieciem punktiem divos mačos seko Čehija un Zviedrija, pie trim punktiem tikusi Dānija, bet pa diviem punktiem izcīnījušas pārējās četras grupas komandas - Kazahstāna, Latvija, Šveice un Norvēģija.

Turpinājumā Latvijai otrdien gaidāma brīvdiena, bet trešdienas pēcpusdienā tā tiksies ar Šveici. Pēc tam piektdien un sestdien Latvija samēros spēkus ar Dāniju un Kazahstānu, bet grupu turnīra noslēgumā nākamajā otrdienā spēlēs pret Norvēģiju.

Reportāžas, jaunākos foto un karstākos jaunumus no pasaules čempionāta Krievijā meklējiet portāla Diena.lv īpašajā sadaļā Hokejs 2016

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi