Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Latvija piekāpjas norvēģiem, sestdien spēlēs ar Franciju par 3.vietu

Latvijas hokeja izlase piektdien ar rezultātu 1:2 piekāpās Norvēģijas izlasei Eiropas izaicinājuma kausa turnīra otrajā spēlē. Vienīgos vārtus mūsējiem guva Kristaps Sotnieks 16 sekundes pirms mača beigām. Tādējādi Latvijai zudušas izredzes uz uzvaru šajā turnīrā. Sestdien plkst. 13:30 spēlesim ar Franciju, šīs spēles uzvarētājs kopvērtējumā izcīnīs 3.vietu.

Pirmā trešdaļa aizritēja spraigā un nepiekāpīgā cīņā, neliels pārsvars piederēja mājiniekiem, kuri jau pašā sākumā vairākas reizes bīstami apdraudēja mūsu vārtus. Spēles 9.minūtē Latvija ieguva iespēju spēlēt vairākumā, bet jau pēc minūtes noraidījās Juris Štāls. Vēl viens vairākums mūsējiem tika 13.minūtē pēc Skrodera noraidījuma, arī šoreiz vārtus gūt neizdevās. Kopumā vairāk darba vārtos bija Edgaram Masaļskim, kurš atvairīja 11 metienus.

Pateicoties norvēģu nesavaldībai, 2.periodā visai ātri guvām iespēju spēlēt vairākumā. Tā beigās labu iespēju no vārtu priekšas neizmantoja Roberts Bukarts. Nepatīkama epizode norisinājās 6.minūtē, kad aizturētā soda laikā Ronalds Ķēniņš saņēma vēl divas soda minūtēs un palikām trijatā. Izdevās izturēt vairāk kā pusi mazākuma un norvēģi paši nāca mūsējiem palīgā - noraidījums Mariušam Holtetam. Perioda izskaņā Juris Štāls mugurā pagrūda kādu no pretiniekiem, sekoja kārtējais mazākums un šoreiz norvēģi vairākumu pēdējās sekundēs arī izmantoja. Precīzs Metiens padevās Jonasam Holosam. Ar minimālu pārsvaru Norvēģija noslēdza spēlētas 40 minūtes.

Pašā trešās trešdaļas sākumā norvēģi gandrīz panāca divu vārtu pārsvaru šķietami nevainīgā epizodē, vietā bija Masaļskis. Spēles 47.minūtē kļūdījāmies savā zonā sākot uzbrukumu, norvēģi pārtvēra ripu un izrēķinājās ar Edgaru Masaļski - 0:2. Drīz pēc tam, kādā no epizodēm Edgars izglāba komandu pēc Skrodera metiena no pašas vārtu priekšas - norvēģu vadošā maiņa varēja pielikt spēlei punktu. Mūsu gados jaunā izlase tomēr nepadevās un atlikušajā laikā krietni pasvīst lika norvēģiem. Pašās mača beigās Masaļskis vārtus atstāja un otro spēli pēc kārtas Latvija guva vārtus pēdējās sekundēs - šoreiz ar tālu metienu to paveica Kristaps Sotnieks. Atlikušajās 16 sekundēs ko kardināli mainīt vairs nebija iespējams - 1:2. Lieliski vārtos darbojās 19 gadus vecais norvēģu vārtsargs Larss Voldens, kurš atvairīja 27 latviešu metienus.

Sestdien plkst. 13:30 spēlē par 3.vietu tiksimies ar Francijas izlasi, kas arī zaudējusi abās spēlēs. Tikmēr Norvēģija un Dānija noskaidros labāko šajā turnīrā.

Eiropas Izaicinājuma kauss. Oslo, Norvēģija. 2012.gada 10.februāris.

Norvēģija – Latvija 2:1 (0:0;1:0;1:1)

Vārti: 36:00 Holoss (Skroders, M.Olimbs, vair.) 1:0; 46:08 Asks (Holtets, Skroders) 2:0; 59:44 Sotnieks (Džeriņš,Meija, vair.) 2:1;

Vārtsargi: Voldens - Masaļskis

Metieni: 28-28 (11-8/7-13/10-7)

Soda minūtes: 28-12


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi