Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvija uzvar Norvēģiju un turpinās cīņu par 1/4 finālu

Pateicoties pēdējā periodā gūtajiem pieciem vārtiem, Latvijas hokeja valstsvienība svētdien ar 5:0 pārspēja Norvēģiju un saglabāja labas izredzes iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Edgars Masaļskis atvairīja visus 30 metienus.

* FOTO: Latvijas un Norvēģijas komandu spēle

Bija nospēlēta pusotra minūte, kad aizsardzībā kļūdījās norvēģu aizsargs. Lauris Dārziņš viens izslidoja vārtu priekšā, tomēr pārspēt Norvēģijas izlases vārtsargu Palu Grotnesu nepaspēja. Nākamajā uzbrukumā bīstamu metienu izpildīja Aleksandrs Ņiživijs, taču ripa trāpīja pa vārtu stabiņu.

Latvijas hokejisti spēli iesāka aktīvāk nekā norvēģi, turklāt aktīvi spēlēja pretinieku zonā un neļāva norvēģiem mierīgi iesākt uzbrukumus. Bīstami pie Norvēģijas izlases vārtiem spēlēja Jānis Sprukts. Vēlāk atkal labi nospēlēja Ņiživijs, taču pēc tam sekojošais metiens nebija precīzs.

Vidējā tempā ritēja turpmākā cīņa. Lai gan Latvijas izlasei bija neliels pārsvars un izveidoja vēl pāris bīstamus uzbrukumus, atklāt rezultātu tā arī neizdevās. Trīs no pirmajiem pieciem vārtu gūšanas momentiem izveidoja mūsu pirmais spēlētāju virknējums. 

14.minūtē Latvijas izlase nonāca skaitliskajā mazākumā. Uzbrukumā aiz pretinieku vārtiem pārkāpumu izdarīja Kaspars Saulietis. Norvēģi uzreiz kāpināja tempu un ar īsām saspēlēm veidoja kombinācijas pie Latvijas izlases vārtiem. Divās no epizodēm labi darbojās Masaļskis.

Perioda beigās Latvijas hokejisti atkal spēlēja aktīvāk, taču arī norvēģi atbildi parādā nepalika. Kārtējo reizi labu uzbrukumu izspēlēja pirmā maiņa, taču ripu dabūt vārtos joprojām neizdevās. Perioda pēdējās sekundēs Norvēģijas triecienmaiņa izdarīja divus ļoti bīstamus metienus.

Jau otrās trešdaļas sākumā Latvijas izlase ieguva skaitliskā vairākuma iespēju. Lai arī tika izveidoti vairāki bīstami momenti, vārtus gūt joprojām neizdevās. Tomēr jau pēc īsa laika Latvijas izlasei vēlreiz radās iespēja spēlēt vairākumā, lai gan arī šoreiz to neizdevās realizēt.

Perioda vidū Latvijas izlasei bija iespēja vienu minūti un četras sekundes spēlēt pieciem pret trim norvēģiem, taču arī šis vairākums netika izmantots. Norvēģi ļoti aktīvi aizsargājās un vienlaikus darbojās cieši vārtu priekšā. Latvijas hokejisti izdarīja vairākus metienus, taču tie bija vai nu neprecīzi vai tos bloķēja pretinieki. Trešdaļas otrā puse aizritēja diezgan vienmuļā spēlē.

Pēdējais periods nesākās pārliecinošāk, taču Latvijas izlasei paveicās. Trešajā minūtē Andris Džeriņš uzvarēja iemetienā pie norvēģu vārdiem, uzmetienu vārtu virzienā izdarīja Kristaps Sotnieks, taču ripa trāpīja pa Laura Dārziņa nūju, mainīja virzienu un ielidoja vārtos - 1:0.

Pēc gūtajiem vārtiem Latvijas hokejisti kļuva aktīvāki. Vienā epizodē lieliskā pozīcijā bija Sprukts, taču viņa raidīto ripu vārtsargs tomēr paguva atvairīt. Taču drīz vien vēl vienu nevajadzīgu noraidījumu nopelnīja Saulietis. Vēl pēc pusminūtes noraidījumu saņēma arī Herberts Vasiļjevs.

Norvēģiem radās iespēja spēlēt pieciem pret trim 95 sekundes. Laukumā bija Norvēģijas pirmā maiņa, kas uzreiz veidoja uzbrukumus, taču Latvijas hokejisti spēlēja ļoti aktīvi un lielo mazākumu izturēja.

Nepilnas divpadsmit minūtes pirms beigām Latvijas izlase atkal varēja spēlēt vairākumā. Šoreiz to izdevās realizēt, turklāt nepieciešamas bija tikai 18 sekundes. Latvijas komanda ātri nostājās pozicionāli, sekoja ātra saspēle un Mārtiņš Cipulis ieraidīja ripu vārtos - 2:0.

Norvēģi pieprasījas minūtes pārtraukumu, pēc kura kļuva aktīvāki un pāris reizes izveidoja bīstamus momentus pie Latvijas izlases vārtiem, taču Masaļskis spēlēja pārliecinoši, uzdevumu augstumos bija arī aizsargi.

Bija atlikušas piecas minūtes, kad Latvijai atkal radās iespēja spēlēt vairākumā. Pirmajam pieciniekam neizdevās trīskāršot pārsvaru, taču to paveica otrais virknējums. Pēc Galviņa tālmetiena ripas lidojumu vārtu priekšā mainīja Jānis Sprukts - 3:0 (protokolā gan tika ierakstīts Galviņš).

Divas minūtes un 45 sekundes pirms beigām noraidījumu saņēma Vasiļjevs un norvēģi uzreiz nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Pēc Sprukta metiena ripa aizslīdēja gar vārtiem, taču pēc brīža viņam bija vēlreiz izdarīt metienu un šoreiz ripa ieslīdēja tukšajos vārtos.

Latvijas izlasei izdevās gūt arī piektos vārtus. Sešas sekundes pirms finālsvilpes ātrajā pretuzbrukumā Galviņš ieraidīja ripu starp vārtsarga kājsargiem un oanāca 5:0.

Latvijas izlasei šodien noteikti bija jāuzvar, lai saglabātu izredzes kvalificēties pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam. Otrās kārtas turnīra pēdējā spēlē Latvijas izlasei pirmdienas vakarā jātiekas ar Čehiju.

x x x

Pasaules čempionāts

Latvija 5:0 Norvēģija

Vārtu guvēji: Dārziņš (Sotnieks, Džeriņš) - 1:0 (42:06), Cipulis (Ņiživijs, Vasiļjevs) - 2:0 (48:45, vair.), Galviņš (Daugaviņš) - 3:0 (57:02, vair.), Sprukts - 4:0 (58:25, tukšos vārtos), Galviņš (Jerofejevs) - 5:0 (59:54).

Soda minūtes: 12 - 10
(Saulietis 4, Džeriņš, Andersons, Vasiļjevs 4)

Metienu attiecība: 29 - 30

Vārtsargi: Edgars Masaļskis - Pals Grotness

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi