Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Latvijas hokeja izlase gatavošanos pasaules čempionātam sākusi 26 spēlētāju sastāvā

Latvijas hokeja izlase gatavošanos maijā gaidāmajam pasaules čempionātam pirmdien sākusi 26 hokejistu sastāvā, no kuriem vairums ir Rīgas Dinamo spēlētāji, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Pirmdien Latvijas izlase jaunā galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā Volvo hallē pulcējās uz pirmo treniņu, bet nodarbībā piedalījās 26 hokejisti - divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 16 uzbrucēji.

Tuvāk pirmajām pārbaudes spēlēm Latvijas izlases treniņnometni papildinās vairāki hokejisti, kuriem sezona savos klubos jau būs beigusies.

Traumas dēļ pasaules čempionātā nepiedalīsies uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, turklāt savainoti ir arī Kaspars Daugaviņš un Krišjānis Rēdlihs, kurš individuāli strādā svaru zālē.

Iepriekš jau vēstīts, ka kopā ar izlasi šogad nebūs leģendārais aizsargs Sandis Ozoliņš, kuram bija paredzēta sava loma Hārtlija vadītajā valstsvienībā, taču LHF neesot spējusi vienoties ar bijuši hokejistu par finansiālajiem nosacījumiem.

Hārtlija palīgi ir Žaks Klutjē un Artis Ābols, kurš gan pagaidām vēl nav ieradies Latvijā, tāpēc treniņiem piesaistīts Ronalds Ozoliņš no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas Rīga.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs desmit pārbaudes spēles. Pirmajos mačos Latvija 1. un 2.aprīlī Arēnā Rīga sacentīsies ar Krievijas tā saukto olimpisko izlasi, turpinājumā 7. un 8.aprīlī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros Daugavpilī būs mači ar Baltkrieviju.

Pēc tam Latvija 14. un 15.aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22.aprīlī Arēnā Rīga tiks spēlēts ar Franciju, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Savukārt pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Rīgas Dinamo), Gustavs Dāvis Grigals(Rīga);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi - Rīgas Dinamo);

uzbrucēji - Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs, Georgs Golovkovs (visi - Rīgas Dinamo), Gatis Sprukts, Kirils Galoha, Frenks Razgals (visi - Rīga), Toms Andersons (Thurgau, Šveice), Koba Jass, Sandis Zolmanis (abi - Kurbads).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi