Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijas hokejistu pretinieki zvaigžņu trūkumu kompensē ar sabalansētu sastāvu

Iespējami labākais sastāvs Ukrainai, taktiski gudri spēlējošā Ungārija un allaž neērtā Itālija — neviens no trijiem olimpiskās kvalifikācijas riekstiem nešķiet viegli pārkožams.Piesardzību rada pienākošās ziņas no Kijevas. Ukrainas izlasē esot darīts maksimāli iespējams, lai hokejisti atkal piedalītos olimpiskajās spēlēs.

Komandas galvenais treneris Aleksandrs Seukands pēc ilgām nesaskaņām par konsultantu uzaicinājis visu laiku veiksmīgāko Ukrainas hokeja speciālistu Anatoliju Bogdanovu. Somijā dzīvojošais Bogdanovs 1985.gadā ar Kijevas Sokil izcīnīja PSRS čempionāta bronzas medaļas. Viņa vadībā Ukrainas izlase ieguva ceļazīmi uz Soltleiksitijas spēlēm un pasaules 2002.gada čempionātā izcīnīja 9.vietu. Veiksminieks — tā par Bogdanovu runā Ukrainā.Izlases bāzes komanda Sokil Krievijas augstākās līgas rietumu zonā ieņem 2.vietu. Novembrī Kontinentālajā kausa izcīņā Sokil gan paklupa pret Liepājas metalurgu (1:3). Līderi meklējami Krievijā. Aizsargs Sergejs Kļimentjevs šosezon pārcēlās uz KHL līdervienību Ufas Salavat Julajev. Centra uzbrucējs un smadzeņu centrs Vadims Šahraičuks spēlē Magņitogorskas Metallurg, malējais uzbrucējs Konstantīns Kasjančuks ar desmit ripām papildinājis Maskavas Dinamo krājumus, savukārt Lada spēlējošais Andrejs Mihnovs izceļas ar 202 cm augumu. Briesmas var draudēt no Baltkrievijas čempionātā rezultatīvā Oļega Timčenko — 39 spēlēs 51 (22+29) punkts. Par nokļūšanu Vankūverā Ukrainas spēlētājiem esot apsolītas vēl nebijušas prēmijas.Ungārijas izlase pārsteidza pavasarī pasaules 1.divizījas čempionātā Saporo, izšķirošajā spēlē ar 4:2 pārspējot Ukrainu. "Ungāri mūsējos apspēlēja ar pareizu taktiku," atzīst spēles aculiecinieks Kijevas žurnālists Vjačeslavs Volkovs. Prasmīga spēle aizsardzībā un pretuzbrukumi pirmo reizi nobruģējuši ungāriem ceļu uz augstāko grupu! "Viņiem nav izteiktu līderu, lai gan divus spēlētājus savulaik draftējuši NHL klubi. Sastāvs ir labi sabalansēts, bet jau ar bārdu — daudziem pāri trīsdesmit. Mūsējie ungārus Saporo īsti nenovērtēja. Nedomāju, ka vēlreiz uzkāpsim uz Ungārijas grābekļa," pārdomās dalījās Volkovs. Ungārijas izlasi trenē Pets Kortina, kurš 2002.gadā pasaules čempionātā vadīja Itālijas izlasi (Latvija uzvarēja ar 4:1).Pēdējās atmiņas par Itālijas izlasi mums gan ir rūgtas. 2007.gadā pasaules čempionātā Maskavā Latvija zaudēja Itālijai ar 3:4 un noslīdēja uz izdzīvošanas turnīru. Itālijas izlase no 28.janvāra līdz 3.februārim sapulcējusies treniņnometnē. Jūtams akcents uz pieredzējušajiem spēlētājiem. Kandidātu skaitā ir arī 41 gadu vecais Mario Čitaroni, tāpat arī Luka Ansoldi un Kristians Borgatello, kuri iemeta pa ripai Latvijas vārtos 2007.gadā. Toties nav divu vārtu autora Džeisona Kirones.

x x x

UZZIŅAI

Kvalifikācijas bilance: 50 pret 50


Latvijas hokeja izlase četras reizes ir spēlējusi olimpiskajos kvalifikācijas turnīros. Divas reizes izvilktas pilnās lozes, bet divas reizes cerības nepiepildījās.

1994 LILLEHAMMERE : Slovāku aizkulišu spēles
Par Čehoslovākijas mantinieci starptautiskajā hokeja apritē kļuva Čehija, bet slovāki pēdējā brīdī pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra Šefīldā aizkulišu spēlēs panāca savu iekļaušanu dalībnieku skaitā. 1993.gada pavasarī pasaules čempionāta C grupā uzvarējusī Latvija uz Šefīldu brauca ar pamatotām cerībām par pirmo vietu, kuras stiprināja slovāku neizšķirts mačā ar Ēvalda Grabovska trenēto Polijas komandu. Tomēr izšķirošajā spēlē Juliusa Šuplera vadītā Slovākijas izlase neatstāja Latvijai nekādas cerības (1:7). Pret slovāku uzbrukumiem bezspēcīgs bija pat Artūrs Irbe.

1998 NAGANO : Zvaigžņu komandas posts
Nagano ceļazīmi 1996.gada vasaras beigās izcīnīja Rīgā. Latvijas izlasē, kas dažus mēnešus iepriekš bija izcīnījusi ceļazīmi uz pasaules virslīgu, spēlēja jaunizceptais Stenlija kausa ieguvējs Sandis Ozoliņš, kā arī Sergejs Žoltoks, Oļegs Znaroks… Pilnam zvaigžņu komplektam pietrūka tikai Artūra Irbes. Taču vieglprātīga attieksme sadzīvē un laukumā bija par iemeslu vienam no sāpīgākajiem zaudējumiem Latvijas hokeja vēsturē izšķirošajā spēlē Baltkrievijai ar 1:4. Pretinieki bija labāki un uzvarēja pelnīti.

2002 SOLTLEIKSITIJA : Tikai viens liekais
Visvieglākais olimpiskais uzdevums pagaidām bijis trenerim Haraldam Vasiļjevam. Lai varētu braukt uz Soltkleiksitijas spēlēm, 2001.gadā Klāgenfurtē četru komandu turnīrā Latvija nedrīkstēja palikt pēdējā vietā. Turklāt konkurenti nebija tik bīstami kā iepriekšējās reizēs Slovākija vai Balktievija. Spēlējot pret Dāniju, Austriju un Franciju, uzdevums tika izpildīts. Latvijas hokeja izlase pēc neatkarības atgūšanas pirmo reizi izcīnīja olimpisko ceļazīmi. Tukšo lozi izvilka Dānija.

2006 TURĪNA : Fantastiskā izglābšanās
2005.gada februārī vienu olimpisko ceļazīmi atkal izcīnīja Rīgā un atkal uz vienas takas saskrējās Latvijas un Baltkrievijas izlases. Vēl 55.minūtē izskatījās, ka atkārtosies 1996.gada scenārijs — Latvija zaudēja ar 2:4. Tomēr atlikušajā laikā trīs ripas sabira baltkrievu vārtos un Latvija uzvarēja ar 5:4. Nedaudz kurioza bija pēdējā ripa. Aleksandrs Semjonovs pazaudēja cimdu un uz īsu brīdi pazuda no pretinieku aizsargu redzesloka. Taču cimds atradās, sekoja piespēle un Semjonova izšķirošais metiens, kas nodrošināja biļeti braucienam uz Turīnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi