Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas izlase IIHF rangā pakāpjas uz desmito vietu

Kanādas hokeja izlase pēc Slovākijā aizvadītā pasaules čempionāta saglabājusi vadību Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rangā, bet Latvija atgriezusies pirmajā desmitniekā. Jaunais pasaules rangs publicēts uzreiz pēc pasaules čempionāta, kurā svētdien Somija finālā ar 3:1 pieveica Kanādu, bet bronzu izcīnīja Krievija.

Ranga vadību joprojām saglabājusi Kanāda, kuras kontā ir 3705 punkti, bet uz otro vietu no trešās pakāpusies Krievija (3640), kamēr pirmo trijnieku noslēdz pasaules čempione Somija (3615), kas pakāpusies par divām vietām. Savukārt iepriekšējo divu gadu pasaules čempione Zviedrija ar 3615 punktiem no otrās vietas noslīdējusi uz ceturto, bet tai seko Čehija (3465), ASV (3430), Vācija (3355) un Šveice (3325), kas noslēdz pirmo astoņnieku.

Astoņas spēcīgākās ranga komandas automātiski nodrošinājušas vietu 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs, kamēr pārējām būs jāspēlē kvalifikācijā, tostarp Latvijai, kas izšķirošajā atlases kārtā nākamgad uzņems Franciju, Itāliju un vienu komandu no trešās kārtas kvalifikācijas grupas uzvarētājiem.

Devītā rangā ir Slovākija (3040), bet pirmo desmitnieku tagad noslēdz Latvija (3025), kas pakāpusies no 11. vietas, apsteidzot divas pozīcijas zaudējušo Norvēģiju (3005). Uzreiz aiz norvēģiem ir Dānija un Francija, bet pirmo sešpadsmitnieku noslēdz Baltkrievija, Austrija un Itālija.

Lietuva un Igaunija rangā ir attiecīgi 24. un 26. vietā.

Rangs tiek ņemts vērā, lai sastādītu nākamā gada pasaules čempionāta apakšgrupas, tomēr organizatoru interesēs var tikt veiktas izmaiņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi