Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

LHF Disciplinārā komisija sodījusi Liepājas un Ogres hokeja klubus

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārā komisija pieņēmusi lēmumus sodīt Latvijas čempionāta finālsērijas piektās spēles Liepājas metalurgs – ASK/Ogre dalībniekus.

Sakarā ar notikušajām nekārtībām tribīnēs un laukumā komisija nolēma, ka gadījumā, ja finālsērijā būs nepieciešama septītā spēle, tā Liepājā notiks bez skatītāju klātbūtnes. Ja septītā spēle nebūs nepieciešama, šis sods tiks aizstāts ar 300 latu naudas sodu.

ASK/Ogre komandas galvenajam trenerim Leonīdam Beresņevam piespriests 150 latu naudas sods par apvainojošu žestu rādīšanu skatītājiem, kā arī komandas aizvešanu no spēles, kas ir necieņa pret skatītājiem.

Par atteikumu atsveicināties no pretiniekiem pēc spēles ASK/Ogre komandai piespriests 50 latu naudas sods, ņemot vērā, ka šis ir atkārtots pārkāpums.

Aleksandram Kerčam spēles laikā piespriestais 2+2 minūšu sods nomainīts ar 2+2+20 minūšu sodu.

Mihailam Kokļinam par 25 soda minūšu nopelnīšanu piespriesta diskvalifikācija uz četrām spēlēm.

Savukārt Andrejam Ignatovičam par 20 nopelnītajām soda minūtēm diskvalifikācija nav piespriesta, ziņo Latvijas Hokeja federācija.

Pēc Dienas rīcībā esošās neoficiālā informācijas, ASK/Ogre prezidents Juris Feodorovs, atstājot komisijas sēdi, izteicies, ka komanda neturpinās līdzdalību Latvijas čempionātā, ja tās pārstāvji tiks sodīti.

"Doma par sērijas neturpināšanu bija, tomēr finālu turpināsim," pievakarē baģentūrai LETA norādīja ASK/Ogre prezidents. "Tas nav godīgi pret mums, ka sodi piešķirti faktiski tikai ogrēniešiem."

ASK/Ogre galvenais treneris Leonīds Beresņevs telefonsarunā ar aģentūru LETA atzina, ka neko nezina par iespējamo izstāšanos no finālsērijas, un uzsvēra, ka komanda gatavojas nākamajai spēlei.

Ja Latvijas Hokeja federācija (LHF) nemainīs lēmumu nacionālā čempionāta finālsērijas spēli Liepājā aizvadīt tukšu tribīņu priekšā, Latvijas Televīzija (LTV) šādu cīņu negrasās rādīt, ziņo aģentūra BNS.

“Ja nav skatītāju, nav arī televīzijas,” citēts LTV Sporta programmu daļas vadītājs Andris Ušackis. Skats no arēnas, kur Liepājas metalurga un ASK/Ogres hokejisti spēlētu tukšu tribīņu priekšā, būtu tik nomācošs, ka drīzāk kalpotu kā hokeja antireklāma, skaidroja Ušackis.

Savukārt LHF ģenerālsekretārs Ēvalds Grabovskis aģentūrai BNS norādīja, ka federācijai ar LTV ir līgums par spēļu rādīšanu televīzijā un vienošanās neparedz iespēju no translācijām atteikties tādēļ, ka tribīnēs nav skatītāju. Grabovskis gan neizslēdza, ka LHF Disciplinārās komitejas lēmums vēl var tikt mainīts, jo tas jāapstiprina LHF valdei.

"Situācija ir saspringta, un jādomā operatīvi," teica Grabovskis. Viņš par mirkļa emociju uzplūdiem nosauca "ASK/Ogres" prezidenta Jura Feodorova teikto par komandas izstāšanos no turpmākās cīņas.

"Domāju, ka spēle rīt [piektdien] Ogrē būs," sprieda Grabovskis. Viņš paskaidroja, ka disciplinārās komitejas lēmumi attiecībā uz "ASK/Ogri" nebūt nebija bargi, jo iespēju piedalīties nākamajā spēlē liedza tikai vienam hokejistam Mihailam Kokļinam.

(pievienota 9.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

zxx

Trīs stundas ilgā ķīviņiem un pārtraukumiem bagātā spēlē Liepājas metalurgs uzvar ASK/Ogri

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi