Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

LHF: šosezon hokejā trenējas par 200 bērniem mazāk kā pērn

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) aprēķini liecina, ka šosezon ar hokeju nodarbojas aptuveni par 200 bērniem mazāk nekā pirms gada, šo kritumu saistot ar ekonomisko krīzi valstī.

LHF sporta menedžeris Mārtiņš Pagodkins aģentūrai BNS pastāstīja, ka ar hokeju regulāri Latvijā nodarbojas vairāk par 4000 cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir amatieri, 1500 ir bērni un jaunieši, bet pārējie ir pusprofesionāli vai profesionāli spēlētāji. LHF licences ir izsniegusi 1700 hokejistiem.

Mazāk spēlētāju, nekā ierasts, ir palicis vecuma grupās, kurās spēlē no 1995. līdz 1998.gadam dzimušie pusaudži. Ja vidēji katrā vecuma grupā ir 150 līdz 170 spēlētāju, šajos gados ar hokeju nodarbojas 130 līdz 140 jauniešu, kas ir par vienu komandu mazāk nekā citās grupās.

"Hokejistu skaita samazināšanās ir saistīta ar situāciju valstī, jo daudzi vecāki vairs nespēj atbalstīt un finansēt bērnu treniņus. Vēl gan nevar teikt, ka visi aizgājušie hokejam ir zuduši, jo šogad ir arī tādi, kas pēc gada vai divu prombūtnes hokejā ir atgriezušies. Tomēr tendence liecina, ka jauno spēlētāju skaits samazinās," pastāstīja Pagodkins.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem ir palielinājies junioru vecuma (U-20) hokejistu skaits, un pēc ilgāka pārtraukuma varētu izveidot vismaz četras junioru komandas. Taču, tā kā lielākā daļa šā vecuma spēlētāju piedalās Latvijas čempionātā vai spēlē Baltkrievijas čempionātos, noorganizēt junioru čempionātu pašlaik fiziski nav iespējams. LHF gan apsver iespēju pavasarī šī vecuma komandām organizēt turnīru, tādējādi izvērtējot tuvākās rezerves pieaugušo hokejam.

Kā pozitīvu faktu Pagodkins uzsvēra, ka parādās salīdzinoši daudz jaunāko grupu hokejistu, kuri ir dzimuši 2000. un 2001.gadā.

Gada laikā ir krasi mainījusies attiecība starp ārzemēs spēlējošajiem Latvijas hokejistiem un leģionāru skaitu vietējās komandās. Šosezon uz ārzemēm ir devušies vairāk par 120 hokejistiem, kas ir teju divas reizes vairāk nekā pirms gada. Savukārt leģionāru ir palicis divas reizes mazāk.

LHF katru gadu izsniedz licences bērniem, jauniešiem un profesionālā līmeņa hokejistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi