Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lielisks Vasiļevska sniegums vārtos nodrošina Krievijai PČ bronzu

Krievijas hokeja izlase svētdien Bratislavā izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļas. Krievi bronzas mačā ar rezultātu 3:2 (1:2, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čehiju.

Pēc nospēlētām 13.minūtēm mača rezultātu atklāja Mihails Girgorenko, kurš pielaboja komandas biedra neprecīzu metienu no zilās līnijas. Tiesa, 41 sekundi vēlāk Mihals Repīks izslidoja viens pret krievu vārtsargu Andreju Vasiļevski, raidot ripu tīklā. Savukārt pusotru minūti pirms pirmā perioda beigām Dominiks Kubalīks ar metienu bez ripas apstādināšanas panāca 2:1 čehu labā.

Otrā perioda ievadā krievi izlīdzināja rezultātu, pirmajā minūtē ar negaidītu metienu izceļoties Artjomam Aņisimovam. Pamatlaikā vairāk vārti netika gūti, līdz ar to duelis turpinājās pagarinājumā. Arī tajā neviena komanda vārtus neguva, līdz ar to bronzas medaļas liktenis izšķīrās pēcspēles metienu sērijā.

"Bullīšos" ar 2:0 pārāki bija krievi, lielisku sniegumu demonstrējot Vasiļevskim, bet vārtus gūstot Iļjam Kovaļčukam un Ņikitam Gusevam.

 

Krievijai šī ir piektā bronza pasaules čempionātos.

Vēlāk finālā spēkosies Kanādas un Somijas hokeja izlases. Mačs daiļslidotāja Ondreja Nepala vārdā nosauktajā arēnā sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls un "360TV".

Pirms tam sestdien pusfinālā Kanāda ar 5:1 apspēlēja Čehiju, bet Somija negaidīti ar 1:0 pieveica krievus.

Kanāda pasaules čempionāta finālā iepriekšējo reizi spēlēja 2017.gadā, kad gan piekāpās Zviedrijai. Pirms tam kanādieši par planētas labāko izlasi bija kļuvusi divus gadus pēc kārtas. Kopumā Kanāda par pasaules čempioni kronēta 26 reizes.

Finālā kanādieši iekļuvuši ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Finālu somi sasnieguši pirmo reizi kopš 2016.gada, kad izšķirošajā mačā nācās piekāpties tieši kanādiešiem. Somijas valstsvienība par pasaules čempioni kļuvusi gan tikai divas reizes - 1995. un 2011.gadā.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem pārpildītajā Kanādas izlasē spēlē šī čempionāta rezultatīvākais hokejists, jo Marks Stouns pretinieku vārtsargus kopumā pārspējis astoņas reizes. Tikmēr Somijas izlasē NHL pieraksts šosezon ir tikai diviem hokejistiem, jo lielākā daļa ir savākti no vietējā čempionāta. Viņu starpā ir arī jaunais talants Kāpo Kako, kuru šī gada NHL draftā, visticamāk, izvēlēsies ar otro kārtas numuru, jo par iekārojamāko hokejistu tiek uzskatīts amerikānis Džeks Hjūzs.

Kanāda ceturtdaļfināla spēlē 0,4 sekundes pirms pamatlaika beigām neticami izglābās pret Šveices valstsvienību un vēlāk papildlaikā spēja gūt panākumu, bet grupu turnīrā tā finišēja kā līdere, par diviem punktiem apsteidzot Somiju. Somu un kanādiešu savstarpējā cīņā grupu turnīrā ar 3:1 uzvarēja pirmie, turklāt ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Kako.

Somija ceturtdaļfinālā ar 5:4 pagarinājumā apspēlēja iepriekšējo divu gadu čempioni Zviedriju, no neveiksmes pamatlaikā izglābjoties 29 sekundes pirms tā beigām.

Zīmīgi, ka visas trīs iepriekšējā čempionāta medaļnieces - Zviedrija, Šveice un ASV - šoreiz apstājās ceturtdaļfinālā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase ceturtdaļfinālā neiekļuva un turnīru noslēdza desmitajā vietā.

Turnīrā startējošās 16 komandas tika sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantēja septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilga līdz otrdienai, katras apakšgrupas četras labākās komandas pusfinālā turpina cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas - Francija un Austrija - bija spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Pērn pasaules čempionāta finālā Zviedrijas izlase pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Šveices izlasi, gūstot otro titulu pēc kārtas, savukārt bronzu ieguva ASV izlase, kas čempiontitulu nav izcīnījusi jau kopš 1960.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi