Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Lipmans: novembrī Latvijā viesosies IIHF prezidents Fāzels

Novembra vidū Latvijā viesosies Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels, un vizītes laikā tiks apspriesti tehniski jautājumi, lai Latvijas Hokeja federācija (LHF) tuvākā nākotnē varētu noslēgt sadarbības līgumu ar Nacionālo hokeja līgu (NHL), pirmdien aģentūrai BNS pastāstīja LHF prezidents Kirovs Lipmans.

Viņš sacīja, ka pašlaik ne starptautiskajai federācijai, ne LHF nav līguma ar Ziemeļamerikas spēcīgāko hokeja līgu (NHL), taču par tāda parakstīšanu tiekot domāts. "Starptautiskajai federācijai līgums ar NHL beidzās pirms diviem gadiem un netika pagarināts, jo pret to bija Krievija. Līdz ar to arī mums nav nekādas vienošanās ar NHL," klāstīja Lipmans, komentējot ziņu, ka pagājušajā nedēļā līgumu ar NHL parakstījusi Baltkrievijas Hokeja federācija.

LHF vadītājs atzina, ka patlaban situācija ir tāda, ka gadījumā, ja NHL klubs vēlētos noslēgt līgumu ar kādu Latvijas hokejistu, viņa iepriekšējā komanda vai LHF nesaņemtu kompensāciju, ko paredzēja iepriekšējais IIHF un NHL līgums.

Patlaban neviens Latvijas jaunais hokejists uz iekļūšanu NHL nepretendējot, tāpēc, neeksistējot līgumam naudas izteiksmē, Latvijas hokejs neko nav zaudējis. Taču Lipmans atzina, ka tāda situācija varēja rasties, ja vasarā pie līguma ar Vašingtonas "Capitals" par spēlēšanu šī kluba farmklubā būtu ticis, piemēram, Kristaps Sotnieks.

"Domāju, ka situācija drīz mainīsies, jo krievi vēlas sadarboties ar NHL, viņi vēlas atkārtot 1972.gada supersēriju starp Krievijas un Kanādas izlasēm. Tad viņiem būs jāsakārto savas attiecības ar NHL, kas paātrinātu procesu arī citiem. Savukārt mēs, tiekoties ar Fāzelu, vēlamies izrunāt līguma tehniskās nianses, lai tās atbilstu IIHF prasībām," norādīja Lipmans.

LHF vadītājs uzsvēra, ka viņam ir ļoti labas attiecības un sakari ar NHL viceprezidentu Kenu Jaffi, kas varētu palīdzēt līguma noslēgšanā.

Plānots, ka Renē Fāzels Rīgā viesosies 15. vai 16.novembrī.

Sadarbības līgumi ar NHL, kas paredz lielu kompensāciju, hokejistiem aizbraucot uz Ziemeļameriku, ir ne tikai Baltkrievijai, bet arī Vācijai, Somijai un Zviedrijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi