Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Losandželosas Kings ripu ķērājs Kviks labo ASV dzimušo vārtsargu NHL rekordu

Losandželosas Kings ripu ķērājs Džonatans Kviks pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē 41.reizi karjerā savus vārtus nosargāja neskartus, labojot ASV dzimušo vārtsargu līgas sauso spēļu rekordu.

Kings viesos ar 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pārspēja Stenlija kausa īpašniekus Čikāgas Blackhawks, bet Kviks atvairīja 32 pretinieku metienus, līdz ar to labojot Džona Vanbīsbruka un Frenka Brimseka iepriekš sasniegto rekordu.

Kviks tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, savukārt otrās zvaigznes tituls tika Krisam Verstēgam, kurš guva vārtus un reizi asistēja partneriem. Pa reizei izcēlās arī Milans Lučičs, Vensāns Lekavaljē, Dastins Brauns un Tailers Tofoli, palīdzot Losandželosas komandai izcīnīt trešo uzvaru pēdējos četros mačos.

Savukārt Blackhawks aizvada neveiksmīgu sēriju, jo Stenlija kausa pašreizējie glabātāji cieta trešo neveiksmi pēc kārtas un ceturto pēdējos piecos mačos. Pēc tam kad Čikāgas klubs sasniedza komandas rekordu, uzvarot 12 spēlēs pēc kārtas, pēdējā 21 mačā Blackhawks ir zaudējuši 12 reizes.

Vēl pirmdien trīs citi NHL spēlētāji izcēlās ar hat-trick.

Kalgari Flames čehu uzbrucējs Mihaels Frolīks trīs ripas iemeta Sentluisas Blues vārtos, palīdzot savai vienībai mājās izcīnīt uzvaru ar 7:4 (2:2, 3:0, 2:2) un pārtraucot pretinieku sešu uzvarētu spēļu sēriju. Divas ripas Frolīks iemeta skaitliskajā mazākumā, bet trešos vārtus guva spēles beigās, raidot ripu tukšos pretinieku vārtos. Frolīkam šis bija otrais hat-trick NHL karjerā.

Sesto reizi trīs vārtus vienā spēlē guva Džeimss Nīls, kurš palīdzēja Nešvilas Predators komandai viesos ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) uzvarēt Edmontonas Oilers. Nīls pa reizei pirmajā un otrajā periodā spēja panākt izlīdzinājumu, bet trešā perioda sākumā iemeta uzvaras ripu.

Savukārt savu pirmo hat-trick NHL karjerā nopelnīja Anaheimas Ducks zviedru uzbrucējs Jākobs Silfverberjs, palīdzot savai komandai mājās ar 7:1 (0:0, 4:1, 3:0) sagraut Ņūdžersijas Devils vienību. Silfverberjs, kurš tika arī pie rezultatīvas piespēles, divus vārtus iemeta otrajā periodā, bet trešo ripu guva pēdējās trešdaļas vidū. Tikmēr zviedru uzbrucēja maiņas biedri Endrjū Kogliano un Raiens Keslers katrs guva pa vārtiem un atdeva pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Ducks pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, ieņemot piekto vietu Rietumu konferencē ar 85 punktiem.

Austrumu konferences un visas NHL līderi ar 103 punktiem 68 spēlēs ir Vašingtonas Capitals, kas pirmdien nespēlēja. Savukārt Rietumu konferences vadībā ar 91 punktu ir Dalasas Stars un Blues, kas pirmdien neizmantoja iespēju apsteigt konkurentus. Blackhawks ar 88 punktiem ir trešajā pozīcijā, bet par punktu mazāk ir Kings hokejistiem.

Savukārt Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres komanda ar 70 spēlēs izcīnītiem 65 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijas kopvērtējumā, bet Austrumu konferencē atrodas 14.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi