Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ņiživijs: Visticamāk, aizvadīju savu pēdējo pasaules čempionātu

Latvijas hokeja izlases pieredzējušākais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš Slovākijā piedalījās savā 13.pasaules čempiionātā, pēc spēles ar Austriju žurnālistiem sacīja, ka šis visticamāk viņam bijis pēdējais starts izlasē.

"Domāju, ka nākamgad vairāk nebraukšu uz čempionātu. Likšu punktu savai karjerai izlasē, jo visam ir savs laiks. Jau šogad varbūt nebūtu braucis, taču ko darīt, ja vajag un komandai ir problēmas. Tad savas vēlmes vajag atlikt malā un ir jāspēlē," sacīja hokejists, kuram uz nākamo sezonu turpinās līgums ar Rīgas "Dinamo". "Vēl uz gadu līgums ir, ceru, ka šajā laikā nekas nebūs mainījies".

Palīdzēt izlasei Ņiživiju, kurš Slovākijā sešās spēlēs guva vienus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles, lūguši treneri, un arī pašam vēl gribējies uzspēlēt. "Treneri palūdza, arī Sandis[Ozoliņš] sacīja, ka vajag. Ja reiz vajag, tad vajag. Nākamsezon gan nedomāju[pierunāties]," smaidot sacīja uzbrucējs.

Pēdējo spēli čempionātā Latvijas izlase aizvadījusi ļoti disciplinēti. "Ļoti labi nospēlējām aizsardzībā, centāmies pretiniekus noķert uz pretuzbrukumiem un mums tas principā izdevās. Plus Edgars Masaļskis šodien, protams, ļoti labi nostāvēja, palīdzēja komandai sarežģītos momentos, kad bija daudz noraidījumu," komandas biedru uzslavēja Ņiživijs.

Pret austriešiem Latvijas izlase pieturējusies pie tās pašas taktikas kā pret baltkrieviem, spēlēja pacietīgi un uz pretuzbrukumiem, kas deva rezultātu. Pacietības trūkums bijis par iemeslu, kāpēc pirmajās spēlēs nav tik labi veicies.

"Ja mēs būtu spēlējuši pacietīgi visus mačus, domāju, ka rezultāts būtu pavisam cits. Mēs pirmās cīņas čempionātā spēlējām atklāto hokeju, bet, ja atklātajā hokejā neiemet tu, iemet tev, viss ir ļoti vienkārši. Jā, zaudējums slovēņiem bija pārpratums, viņi tagad var priecāties par to un visu dzīvi atcerēties," piebilda Ņiživijs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase svētdien Košicē ar 4:1 uzvarēja Austriju, bet čempionātā, izcīnot divas uzvaras sešās spēlēs, ieņēma 13. vietu, saglabājot vietu elites grupā arī uz nākamo gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi