Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

No Latvijas virslīgas uz KHL: Rīgas Dinamo jaunpienācējs Zabis gandarīts

Latvijas virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Bruno Zabis ir gandarīts par izsaukšanu uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas Dinamo un cer, ka viņam būs iespēja sevi pierādīt.

24 gadus vecais Zabis pievienojies Rīgas Dinamo un Liepājas klubu sadarbības ietvaros, turklāt rīdzinieku treniņos pieredzes iegūšanai piedalīsies Kurzemes komandas treneris/menedžeris Toms Strauss.

"Patīkamas emocijas, ka Rīgas Dinamo komanda devusi iespēju. Līmenis šeit ir augstāks, priecājos," sarunā ar aģentūru LETA trešdien izteicās Zabis, kurš ar Rīgas Dinamo komandu trenējas otro dienu, tomēr atzīst, ka pirmajā rādījis nepārliecinošu sniegumu. "Pirmajā treniņā kaut kas galvā misējās, tomēr ir tikai normāli, ka biju satraucies. Šodien jau bija labāk, un cerams, ka kļūs vēl labāk. Čaļi zināmi, jo Latvija pietiekami maza, nav tā, ka esmu iemests pilnīgā svešumā."

"Fiziski esmu labā kondīcijā, tikai jāpierod pie spēles stila, ātruma, jāaizmirst virslīga un jāparāda treniņos sevi, lai tiktu uzspēlēt kādu spēli. Iespēja ir vienmēr, bet vēl ar treneriem konkrēti neesmu runājis," uzsvēra Zabis.

Uzbrucējs šīs sezonas Latvijas čempionāta 16 spēlēs izcēlies ar desmit vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm, kas viņu padara par turnīra rezultatīvāko hokejistu.

"Piesaistīšana Rīgas Dinamo bija pārsteigums, tomēr lielāks bija gandarījums par doto iespēju. Tāds pats prieks bija, kad tiku piesaistīts izlasei. Ceru, ka man vēl dos iespējas, jo grūti sevi apliecināt vienā spēlē - vajadzīgs laiks, kamēr aprodi, saproti, ko no tevis prasa," stāstīja Zabis.

Kā otrdien ziņots, Rīgas Dinamo lauza līgumu ar somu uzbrucēju Villi Leino, kamēr Čehijas izlases aizsargu Tomāšu Kundrāteku ievietoja atteikumu draftā, bet Miku Indraši nosūtīja uz fārmklubu Liepāja.

Par galveno iemeslu šādai rīcībai Rīgas Dinamo vadība minēja neapmierinošo vienības sniegumu šajā sezonā. Tā ar 50 punktiem 40 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē. Rīdziniekiem pietrūkst 12 punktu, lai būtu konferences labāko astoņu komandu vidū, kas nodrošinātu iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

"Mikroklimats komandā ir labs, čaļi viens otru atbalsta. Domāju, ka komandā viss ir kārtībā," par savu jauno komandu stāstīja Zabis. "Izslēgšanas spēles noteikti nav nekas neiespējams, jāspēlē un jācenšas. Kopumā komandas sniegums pēdējos mačos bija labs, vienīgi dažbrīd nebija veiksmes."

Šobrīd KHL čempionātā ir pārtraukums, un nākamo maču Rīgas Dinamo aizvadīs vien 22.decembrī izbraukumā pret Horvātijas klubu Zagrebas Medveščak.

Zabis lielāko daļu karjeras pavadījis Liepājā, bet 2013./2014.gada sezonā viņš spēlēja Vācijas trešajā līgā Hamburgas SV vienībā. Pērn uzbrucējs piedzīvoja debiju Latvijas pieaugušo izlasē.

Arī iepriekšējā sezonā Zabis bija Latvijas čempionāta rezultatīvākais hokejists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi