Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Nolans: Latvijas hokeja izlasei būs savs spēles stils

Lai gan Latvijas izlases skeletu varētu veidot Rīgas "Dinamo" hokejisti, valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans ir pārliecināts, ka viņa vadītajai komandai būs savs atšķirīgs un saturīgs spēles stils.

Katram trenerim ir savs spēles redzējums, un katrs grib no spēlētājiem panākt ko savu, aģentūrai BNS piektdien pastāstīja Nolans.

Latvijas izlase spēlēs gudru stabilu hokeju, taču tas nebūs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba stils, uzsvēra Nolans. Pēc ierašanās Latvijā viņš trešdien vēroja Rīgas "Dinamo" uzvarēto spēli pret Popradas "Lev", taču piebilda, ka ar vienu cīņu ir par maz, lai pietiekami iepazītu visus potenciālos izlases kandidātus, kurus redzēja pirmo reizi.

Trenerim patikuši uzbrucēji Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Karsums, Jānis Sprukts. "Visa maiņa ļoti labi spēlēja," atzinīgi rezultatīvo trio novērtēja Nolans. Slavējoši viņš izteicās par vēl vienu uzbrucēju Mārtiņu Cipuli, kurš ir fiziski spēcīgs, stiprs uz slidām un labi saprot spēli.

Mazāk Nolans pirmajā spēlē vērojis "Dinamo" aizsardzību, kam lielāku uzmanību veltīs piektdien spēlē pret Jekaterinburgas "Avtomobilist". "Par daudz spēlētāju, lai analizētu visus uzreiz. Priekšā vēl trīs ["Dinamo"] spēles - būs laiks izpētīt," viņš paskaidroja.

Vēl lielāku iespaidu par hokejistiem Nolanam "Dinamo" spēlē "Arēnā Rīga" radījuši fani. Līdzjutēji dzina hokejistus uz priekšu, un bija īsts hokeja svētku vakars, sacīja treneris.

Nolans atzinīgus vārdus veltīja Amerikas hokeja līgā (AHL) spēlējošajiem Latvijas hokejistiem. Nolans noskatījies Artūra Kuldas spēli Sentdžonsas "Ice Caps" sastāvā pret savu dēlu, kurš ir Mančestras kluba sastāvā. "Ice Caps" spēlē uzvarēja ar 1:0, un labu iespaidu Nolanam atstāja gan "Ice Caps" komanda kopumā, gan tās aizsargs Kulda.

"Labs spēlētājs, kam ir vieta [Nacionālajā hokeja līgā] NHL," Kuldu raksturoja Nolans.

Par AHL nonākušo uzbrucēju Kasparu Daugaviņu Nolans teica, ka hokejistam bijusi ļoti laba nometne Otavas "Senators" sastāvā. Lai gan Daugaviņš pašlaik spēlē zemākā līgā, Nolans uzskata, ka arī AHL var progresēt, jo Ziemeļamerikas spēles stils ir fiziskas dzirnavas, kur ir daudz cīņas, daudz spēļu, un tas norūda raksturu.

"Ir grūti psiholoģiski. Ceru, ka Daugaviņš izsitīsies līdz NHL, un domāju, ka viņš tur spēlēs," norādīja Nolans. Ziemeļamerikā Nolans plāno tikties arī ar Oskaru Bārtuli, kurš, tāpat kā Kulda un Daugaviņš, no NHL klubiem pirms sezonas sākuma tika nosūtīts uz AHL.

Nolans uzskata, ka KHL ar AHL viņam ir grūti pēc vienas spēles salīdzināt, taču KHL meistarības līmenis noteikti ir augstāks. "Varbūt tāpēc, ka KHL ir vairāk naudas, taču līmenis te noteikti ir labs. Ar NHL gan negribētu salīdzināt, jo tas ir atšķirīgs spēles stils," klāstīja Latvijas izlases treneris.

Par Latvijas izlases treniņnometnes dalībnieku skaitu Nolans pagaidām nesteidza spriest, vien minēja, ka aicinās visus tos, kuri reāli varētu spēlēt valstsvienībā. Treneris cer, ka redzēs visus kandidātus, jo vēl pāris reižu ieradīsies Latvijā, bet decembrī Kanādā strādās U-20 Latvijas izlasē pasaules čempionātā.

"Neviens vēl nav norakstīts, un neviens vēl [valstsvienības] sastāvā nav iekļauts," pavēstīja Nolans. "Visiem būs iespēja, un visi tiks izvērtēti ar vienlīdzīgu attieksmi," viņš piebilda.

Nolans vēl nezināja teikt, kurš būs viņa palīgs izlasē, taču asistents noteikti būšot no "Dinamo" treneru kolektīva.

Jau ziņots, ka Nolans ieradies Rīgā, lai klātienē vērotu Rīgas "Dinamo" un HK "Rīga" hokejistu spēles. Izlases galvenā trenera amatā kanādietis tika apstiprināts augusta sākumā, līgumu ar viņu noslēdzot uz gadu, paredzot iespēju to pagarināt vēl uz diviem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi