Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - Uzvara Astanā saglabā izredzes uz septīto vietu

Rīgas Dinamo hokeja komanda Kontinentālās hokeja līgas pamatturnīra priekšpēdējā spēlē piektdien ar 5:3 (4:0, 0:3, 1:0) uzvarēja Kazahstānas klubu Astanas Baris, saglabājot izredzes noslēguma tabulā ieņemt septīto vietu.Rīdzinieki KHL Rietumu zonas turnīra tabulā ieņem septīto vietu un jau garantējuši vietu izslēgšanas turnīrā.

Vienāds punktu skaits ar rīdziniekiem ir Maskavas CSKA hokejistiem, kuri piektdien ar 4:2 uzvarēja Latvijas valstsvienības aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas Sibirj komandu. Šajā spēlē, kuras galvenais tiesnesis bija Eduards Odiņš un līnijitiesneši – Andis Eglītis un Juris Balodis, Pujacs nopelnīja rezultativitātes punktu par piespēli.Noslēguma tabulā vienāda punktu skaita gadījumā augstāk būs Rīgas Dinamo hokejisti, kas sezonā izcīnījuši vairāk uzvaru. Septītā vieta noslēguma tabulā ļautu izvairīties no Sanktpēterburgas SKA komandas Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā un pretiniekos dotu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto HK MVD vai Mitišču Atlant.

CSKA pēdējie pretinieki svētdien būs Habarovskas Amur hokejisti.

Salīdzinājumā ar trešdienas spēli pret Omskas Avangard Dinamo sastāvā bija divas izmaiņas – Edgara Masaļska vietā vārtus sargā Martins Pruseks, bet ceturtajā maiņā Cinka vietā spēlē Arnasons.

Pretēji pēdējā laikā ierastajam spēles sākums rīdziniekiem izdevās tikpat veiksmīgs kā pirms divām dienām Omskā. Nospēlēta bija tikai pusotra minūte, un viesi vārti jau bija ieņemti. Pretuzbrukumā pēc Ņiživija piespēles ripu zem pārliktņa ieraidīja Mārtiņš Cipulis.

Astotajā minūtē rezultāts kļuva jau 2:0. Skaitlisko vairākumu realizēja Dārziņš, vārtu priekšā pielabojot Karijas piespēli no aizvārtes.

Pirmās trešdaļas beigās dinamiešiem izdevās gūt arī trešos vārtus. Mājinieku vārtsarga Kuzņecova atsisto ripu pielaboja Laviņš, bet īsi pirms pārtraukuma Miķelis Rēdlihs panāca arī 4:0.

Tiesa, pirmās trešdaļas rezultāts spēles ritējumu īsti objektīvi neatainoja – pirmajās 20 minūtēs 3 – 4 reizes viesus nācās glābt Prusekam.

Otrās trešdaļas pašā sākumā noraidījumu izpelnījās Karsums, un Baris hokejistiem pēc Dalmana tāla raidījuma izdevās vienus vārtus atgūt. Arī turpinājumā mājinieki uzbrukumā bija krietni aktīvāki.

Pat spēlējot trijatā pret četriem un četratā pret pieciem rīdziniekiem, viņi izveidoja izgājienus 1:1 un 2:1 – Pruseks bija uzdevumu augstumos. Taču par savu centību tika atalgoti trešdaļas otrajā pusē, kad pusotras minūtes laikā vairākumā guva vēl divus vārtus – vairs tikai 4:3.

Trešajā trešdaļā ritēja līdzīga cīņa, un labas iespējas mainīt rezultātu bija abām komandām. Nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām pēc Sorokina noraidījuma Dinamo palika mazākumā, taču viesi pēc diviem bīstamiem pretuzbrukumiem bija tuvāk piekto vārtu guvumam nekā mājinieki ceturto.

Trīs sekundes līdz beigām Mārtiņš Karsums ieraidīja ripu tukšos vārtos, un pēc videoieraksta noskatīšanās – bija šaubas, vai ripa vārtu līniju ir šķērsojusi pirms tie tika izgrūsti – vārtu guvums tika ieskaitīts.

KHL čempionāta pēdējo spēli Rīgas Dinamo aizvadīs svētdien Ufā pret regulārās sezonas uzvarētājiem un Kontinenta kausa ieguvējiem Salavat Julajev hokejistiem.

Jau no piektdienas sāka pārdot biļetes uz Dinamo mājas spēli KHL izslēgšanas turnīrā, kas paredzēta 13.martā. Gagarina kausa izcīņu rīdzinieki sāks ar diviem mačiem izbraukumā, kuri notiks 10.un 11.martā. Sērija ritēs līdz trim uzvarām.

(papildināta ar CSKA spēles rezultātu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kontinentālā hokeja līga

Astanas Baris – Rīgas Dinamo 3:5 (0:4, 3:0, 0:1)

Vārti: 1:31 Cipulis (Ņiživijs) – 0:1, 7:43 Dārziņš (M.Rēdlihs, Karija, vair.) – 0:2, 17:47 Laviņš (J.Rēdlihs, M.Rēdlihs, vair.) – 0:3, 19:52 M.Rēdlihs (Karija, Dārziņš) – 0:4, 20:58 Dalmans (Podhradskis, Spiridonovs, vair.) – 1:4, 33:12 Podhradskis (Spiridonovs, vair.) – 2:4, 34:34 Glazačovs (Spiridonovs, Letovskis, vair.) – 3:4, 59:57 Karsums (Iguldens, Hosa, tukšos vārtos) – 3:5

Metieni: 44 – 26
Soda min.: 10 – 12

Dinamo: Pruseks, Ozoliņš – Sorokins, Ņiživijs - Iguldens - Cipulis, Sotnieks – Kr.Rēdlihs, Karsums - Sprukts – Ankipāns, Laviņš – J.Rēdlihs, Dārziņš - Karija – M.Rēdlihs, Hosa - Petrovickis - Arnasons.

KHL Rietumu zonas turnīra tabula
1. SKA               55    122
2. HK MVD         55    100
3 Dinamo (M)    55    101
4.  Atlant           55    98
5. Lokomotiv     55    93
6. Spartak         55    92
7. Dinamo (R) 55    84
8. CSKA             55    84
9. Torpedo        55    72
10. Severstaļ     55    71
11. Dinamo (Mn 55    62
12. Vitjaz           55    51

* HK MVD ieņem otro vietu kā grupas līderi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi