Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (23:17) - Somijai un Dānijai pirmās uzvaras, zviedri turpina perfekti

Erkas Vesterlunda vadītā Somijas hokeja izlase otrdien Minskā tikusi pie pirmās uzvaras pasaules čempionāta B grupā. Somi ar rezultātu 4:0 (2:0; 2:0; 0:0) sagādāja pirmo neveiksmi turnīrā Vācijai.

Pamatu uzvarai somi ielika jau pirmajā trešdaļā, par spīti diviem neizmantotiem vairākumiem, Petri Kontiolam un Jarko Immonenam gūstot divus vārtus. Iesākto otrajā periodā turpināja Oli Pallola un Leo Komarovs (4:0), nodrošinot pārliecinošu panākumu. Pekka Rinne Somijas vārtos atvairīja visus 18 metienus.

Atlikušajos četros mačos ar Baltkrieviju, Šveici, ASV un Kazahstānu Soču olimpisko spēļu bronzas medaļnieki somi centīsies iekrāt pietiekami daudz punktu, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam, pretējā gadījumā pirmo reizi kopš 1955.gada paliks ārpus pasaules čempionāta labāko astoņnieka. Atgādināsim, ka Somijas sastāvā šogad ir 15 pasaules čempionāta debitanti. Tiesa, spēcīgs papildinājums vēl varētu tikt sagaidīts no NHL.

Pirmajās spēlēs Somija ar 2:3 piekāpās Latvijai un ar 2:4 atzina Krievijas pārākumu. Tikmēr Vācija iepriekš uzvarēja gan Kazahstānu (2:1 papildlaikā), gan Latviju (3:2).

Pirmā uzvara arī dāņiem

Tikmēr A grupā otrdien pie pirmā panākuma čempionātā tika Dānija, kas ar 4:1 (1:1; 2:0; 1:0) pārspēja Itāliju.

Lai gan spēles favorīti dāņi atri guva vārtus (to jau 3.minūtē paveica Jespers Jensens), itāļi pirmajā periodā panāca izlīdzinājumu. Spēles izšķirošais pavērsiens norisinājās otrā perioda izskaņā, kad 29 sekunžu laikā Daniels Bellisimo Itālijas vārtos kapitulēja divas reizes: Janniks Hansens izcēlās mazākumā, bet Emīls Kristensens - vienādos sastāvos. Atlikušajās 20 minūtēs Kims Stāls vēl vairāk nostiprināja dāņu panākumu - 4:1.

Zviedrija turpina perfekti

Trešo uzvaru trīs spēlēs otrdien izcīnīja viena no turnīra favorītēm Zviedrija, kas saspringtā mačā ar 2:1 (0:0, 1:1. 1:0) uzveica Norvēģiju. Norvēģus 23.minūtē vadībā izvirzīja Sondre Oldens, bet mača turpinājumā Joakims Lindstrēms un Linuss Klasens nodrošināja uzvaru Zviedrijai, kas izdarīja pārliecinoši vairāk metienu pa pretinieku vārtiem (35-14).

Saspringta situācija cīņā par ceturtdaļfinālu

A grupā astoņi punkti ir zviedriem, septiņi Kanādai, seši Norvēģijai, bet pieci - Francijai. Ar trim seko Čehija, Dānija un Itālija, bet slovākiem ir tikai viens punkts un pagaidām 8.vieta.

Pēc trim mačiem B grupā maksimālie deviņi punkti ir Krievijai, pa sešiem Latvijai, ASV un Baltkrievijai, pieci Vācijai, trīs Somijai, viens kazahiem, bet Šveicei punktu nav.

Pēdējos divos turnīros, kopš ieviests šāds formāts, ceturtdaļfināla sasniegšanai allaž bijuši nepieciešami vismaz 10 punkti.

Kā zināms, pēc viena apļa turnīra katras grupas četras labākās komandas cīnīsies ceturtdaļfinālā, bet pēdējo vietu ieguvējas eliti atstās. Šo divu komandu vietā nākamgad spēcīgāko sabiedrībā spēlēs Austrija un Slovēnija.

Papildināta ar informāciju par Zviedrijas uzvaru un kopvērtējumu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi