Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par Kalniņa konkurentu kļuvis Stenlija kausu ieguvušais Niemi

Par latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa konkurentu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Helsinku Jokerit kļuvis savulaik Stenlija kausu izcīnījušais Anti Niemi, informē klubs.

Līgums ar 35 gadus veco vārtsargu noslēgts uz vienu sezonu.

Maijā Jokerit paziņoja par līguma pārtraukšanu ar amerikāni Raienu Zapolski, bet jau tobrīd tika minēts, ka Helsinku komandai pievienosies Niemi, kurš iepriekšējās 11 sezonas pavadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Niemi ir pieredzējis vārtsargs, kuram ir uzvarētāja raksturs. Viņš noteikti Eiropas stila hokejam pielāgosies ātri," pārliecināts ir Jokerit vadītājs Jari Kurri.

Niemi 2010.gadā kopā ar Čikāgas Blackhawks izcīnīja Stenlija kausu. Kopumā viņš NHL aizvadījis 531 spēli, bet pēdējās divas sezonas bijis otrais numurs Monreālas Canadiens sastāvā. Šosezon viņš 17 mačos vidēji ielaida 3,78 ripas un atvairīja 88,7% metienu.

Savus labākos gadus Niemi aizvadīja Sanhosē Sharks komandā, kuras rindās piecas sezonas bija vienības pirmais numurs. Lokauta sezonā 2012./13.gada sezonā viņš 43 mačos guva 24 uzvaras, kas bija labākais rādītājs līgā.

Pasaules spēcīgākajā līgā Niemi pārstāvēja Blckhawks, Sharks, Dalasas Stars, Pitsburgas Penguins, Floridas Panthers un Canadiens komandas. Regulārajā čempionātā viņš 464 spēlēs vidēji ielaida 2,57 ripas un atvairīja 91,2% metienu, bet Stenlija kausā viņa rēķinā 67 mači, kuru laikā caurmērā nācās kapitulēt 2,77 reizes un kopumā tika atvairīti 90,5% metienu.

Niemi 2014.gadā kopā ar Somijas izlasi izcīnīja olimpisko bronzu, lai gan vārtsargs laukumā nedevās.

Jokerit iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā bija ceturtā Rietumu konferencē, bet Gagarina kausā apstājās jau pirmajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi