Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

PČ statistika: Latvija - nedisciplinētākā komanda apakšgrupu turnīrā

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā Minskā iekrājusi visvairāk soda minūšu septiņās apakšgrupu turnīra spēlēs, liecina Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) statistika.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti otro gadu pēc kārtas pasaules čempionātu noslēguši 11.vietā.

Latvijas hokejisti septiņās spēlēs nopelnīja 147 soda minūtes (Kaspars Daugaviņš 42, Zemgus Girgensons 29, Māris Jass 20). Zīmīgi, ka Daugaviņš šajā ne pārāk patīkamajā sarakstā ieņem līderpozīciju visā turnīrā, bet Girgensons dala 2.vietu ar kazahu Nikolaju Antropovu.

Otra nekorektākā komanda ir Kazahstāna (119), seko Baltkrievija (97), bet Vācija pārliecinoši korektākā ar tikai 44 minūtēm.

Latvija turnīra pirmajās spēlēs bija līdere skaitliskā vairākuma realizācijā, tomēr pēdējās trīs zaudētajās spēlēs kopumā tikai viens realizēts vairākums un beigās tikai 9.vieta - 6 no 29 jeb 20,7%. Mazākumā vārtus izdevies noturēt neskartus 27 no 34 mēģinājumiem jeb 79,4%, kas ir 10.vietas vērtē.

Augsto 4.vietu mūsējie ieņem metienu realizācijā - ceļu pretinieku vārtos atrada 12,4% metienu jeb 20 no 161.

Latvijas vārtsargi atvairījuši 88,83% metienu (11.vieta), tikmēr līdere šajā rādītājā ir Krievija (96,17%). Latvijas vārtos ielidoja 24 ripas - vairāk ielaida tikai itāļi (25), dāņi (27) un kazahi (32).

Vidēji vienu spēli ar Latvijas izlases līdzdalību Minsk Arena klātienē noskatījās 12487 skatītāji, kas ir ceturtais labākais rādītājs. Līderi, saprotams, mājinieki baltkrievi (14096). Vidēji vienu čempionāta spēli apakšgrupu turnīrā vēroja 9580 līdzjutēji.

Individuāli

Rezultatīvākais hokejists Latvijas izlasē Minskā bijis Miķelis Rēdlihs, kurš iekrāja sešus (3+3) punktus. Pa pieciem Artūram Kuldam (4+1) un Daugaviņam (2+3), četri Mikam Indrašim (2+2) un Ronaldam Ķēniņam (0+4).

Rezultatīvākais turnīrā ar 14 (7+7) Rīgā dzimušais Krievijas izlases uzbrucējs Viktors Tihonovs, bet pa 11 punktiem francūzim Antuānam Ruselam (6+5), krievam Sergejam Plotņikovam (5+6) un slovākam Mihalam Miklīkam (4+7).

Kulda ar četriem gūtiem vārtiem dala 7.vietu visa turnīra labāko snaiperu sarakstā, tāpat viņš ir labākais vārtu guvējs starp aizsargiem un piektais rezultatīvākais sava ampluā spēlētājs.

Kapteinis Herberts Vasiļjevs izrādījies astotais labākais iemetienu speciālists - veterāns uzvarēja 62,24% divcīņu, bet Zemgum Girgensonam 53,54% un 29.vieta šajā elementā.

Latvijas komandā labākais lietderības rādītājs Daugaviņam (+4), kas visā turnīrā dod 23.vietu. Vēl +3 izpelnījies Jēkabs Rēdlihs, bet Georgijam Pujacam šis rādītājs pārliecinoši sliktākais valstsvienībā (-7).

Kristers Gudļevskis ar 89,13% atvairītu metienu (vidēji mačā ielaistas 3,79 ripas) ieņem 13.vietu vārtsargu konkurencē, bet trīs pozīcijas zemāk atrodas Edgars Masaļskis (88,24%, 2.69).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi