Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pēc netīra spēka paņēmiena Girgensons gūst galvas savainojumu

Latviešu jaunais hokejists un Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Ročestras Americans uzbrucējs Zemgus Girgensons aizvadītās nedēļas nogalē notikušajā mačā pret Sirakjūsas Crunch komandu guvis galvas savainojumu, ziņo Ziemeļamerikas mediji.
Savainojumu Girgensons guva spēles otrās trešdaļas 52.sekundē, kad Crunch vienības slovāku uzbrucējs Rihards Pāniks pie apmales veica noteikumiem neatbilstošu spēka paņēmienu pret latvieti.

Pēc slovāka spēka paņēmiena Girgensons ar galvu ietriecās laukuma apmalē, bet pēc tam jaunais latviešu hokejists grīļodamies saviem spēkiem pameta ledu. Tur ar medicīniskā personāla palīdzību viņš uz nestuvēm tika nogādāts vienības ģērbtuvēs.

Pāniks par pārkāpumu saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, bet Girgensons šajā mačā laukumā vairs nedevās.

"Piesardzības pēc ģērbtuvēs viņam tika veikta izmeklēšana un viņš vairs nespēlēja," pēc mača medijiem sacīja Americans galvenais treneris Rons Rolstons.

Pirmdien Rolstons medijiem atzina, ka līga izvērtēs Pānika pārkāpumu, tāpēc iespējama diskvalifikācija, tomēr treneris atteicās izpaust savas domas, vai uzskata, ka tā ir nepieciešama. Treneris nesauca spēka paņēmienu par "netīru", tomēr atzina, ka mūsdienās tik novēloti spēka paņēmieni netiek izpildīti un Girgensonam nebija iemeslu to gaidīt.

"Ja šī ir attīstības līga ar daudziem talantiem, ir nepieciešams izlemt kā spēlēt. Šie puiši ir nākotnes NHL spēlētāji," uzsvēra Rolstons, kurš joprojām neprecizēja kādu tieši Girgensons guvis traumu. Pagaidām nav zināms cik ilgi latvietis nevarēs doties laukumā.

Savukārt Pāniks pirmdien izteicis nožēlu par to, ka latviešu hokejists guvis traumu.

"Es redzēju, ka viņš tuvojas. Viņam bija ripa. Viņš to atspēlēja un tāpēc man nevajadzēja veikt spēka paņēmienu. Es to izdarīju pārāk vēlu," atzina Pāniks. "Ja viņš nebūtu piespēlējis, tas būtu bijis tīrs sitiens. Nevēlējos pret viņu veikt tik spēcīgu spēka paņēmienu."

Pāniks atzina, ka rēķinās ar iespējamu diskvalifikāciju, tomēr izteica cerību, ka tāda tomēr netiks piešķirta. Tāpat slovāks rēķinās, ka nākamajos mačos Americans hokejisti viņam centīsies atriebties par Girgensonu.

Minētajā mačā Americans komanda uzvarēja Crunch hokejistus ar 4:1. Girgensons šīs sezonas 31 AHL spēlē guvis trīs vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles. AHL Rietumu konferences kopvērtējumā Americans komanda ar 41 punktu 36 spēlēs ieņem septīto vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi