Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pēc sešu gadu pārtraukuma Latvijas soģis tiesās PČ hokejā

Latvijas hokeja tiesnesis Eduards Odiņš nozīmēts darbam šī gada pasaules čempionātā augstākajā divīzijā, kas maijā norisināsies Ķelnē un Parīzē, vēsta Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

Odiņš 2011.gada pasaules čempionātā Slovākijā pirmoreiz darbojās kā galvenais tiesnesis, tomēr vēlākajos turnīros Latvijas tiesneši vairs nav strādājuši. Viņš tika iekļauts paplašinātajā sarakstā nākamajiem čempionātiem, taču netika izvēlēts starp meistarsacīkšu tiesnešiem.

Vēl 2015.gada rudenī, viesojoties Latvijā, palīdzēt Odiņam nokļūt pasaules čempionātā solīja arī IIHF prezidents Renē Fāzels, tomēr arī pērn tiesnesis darbam meistarsacīkstēs netika izvēlēts.

Odiņš šosezon tiesājis Kontinentālās hokeja līgas (KHL), IIHF Čempionu līgas, Latvijas virslīgas un citas spēles.

Odiņu četras reizes karjerā, 2011., 2013., 2014.gadā un pērn atzina par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas labāko tiesnesi.

IIHF trešdien paziņoja 16 galvenos tiesnešus un 16 līnijtiesnešus, kuri maijā apkalpos pasaules čempionāta spēles. 20 no šiem soģiem jau iepriekš strādājuši pasaules čempionātos.

Vispieredzējušākais no tiesnešiem ir Vācijas soģis Daniels Pečačeks, kuram šīs būs devītās meistarsacīkstes, bet savā astotajā pasaules čempionātā strādāts šveicietis Tobiass Vērli.

Vācijā un Francijā gaidāmajam pasaules čempionātam nozīmēts arī Latvijas hokeja līdzjutēju nemīlētais čehu tiesnesis Antonīns Jeržābeks, kurš pirms trim gadiem Minskā svarīgā cīņā par ceturtdaļfinālu neieskaitīja latviešu vārtu guvumu pret mājinieci Baltkrieviju.

Pasaules čempionātā tiesās soģi no 14 valstīm, tostarp no Austrijas un Nīderlandes, kuras nepiedalīsies turnīrā augstākajā divīzijā. Visplašāk ar četriem tiesnešiem būs pārstāvētas Čehija un Somija.

Maijā gaidāmajā pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi