Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Pirmais pārsteigums

Prizmas hokejisti sezonas debijas spēlē sarūgtina čempionus.

Negaidītu atrisinājumu Latvijas Optibet hokeja līgas ievadā sarūpēja Prizmas komanda. Sezonas pirmajā spēlē prizmieši papildlaikā ar 3:2 pārspēja pašreizējo čempionvienību Mogo/RSU, kas sestdien favorītu duelī nolieca Zemgali/LBTU ar 2:0. Citā trešdienas spēlē Zemgale/LBTU apspēlēja vienīgo Igaunijas klubu līgā Tallinas Panter ar 7:1. Sestdien Prizma uzņems savā laukumā Mogo/RSU.

"Reizēm jau var arī savādāk iesākt, lai gan pirms četriem vai pieciem gadiem līdz Jaungadam bijām pirmajā vietā," Prizmas galvenais treneris Ēriks Miļuns lika noprast, ka ar vienu izņēmumu sekmīgs sezonas sākums nav raksturīgs viņa vadītajai komandai. "Protams, arī šosezon neesam jau mēs favorīti. Uz to jau norādīja arī pirmās spēles metienu starpība (42:21 Mogo/RSU labā – aut.). Vienkārši savu darbu labi paveica vārtsargs un kopumā komandai bija laba spēle, par spīti tam, ka līdzīgā spēkošanās reizē kaut kā uz vienu pusi sanāca vairāk soda minūšu (Prizma – 19, Mogo/RSU – 6)."

Galvenais panākuma kaldinātājs bija amerikāņu vārtsargs Māršals Deils Mērfijs, kas pēc studijām koledžā pirmo sezonu iesācis Eiropā. Miļuns saka, ka šovasar seši (!) ārzemju vārtsargi izteikuši vēlmi spēlēt Prizmas komandā, no kuriem četri bijuši no okeāna otra krasta. "Kad pagājušās sezonas vārtsargs Jānis Auziņš pateica, ka pagaidām nebūs mūsu komandā, tad no visiem piedāvājumiem vienu vajadzēja izvēlēties. "Uz papīra" labākais bija Mērfijs, tāpēc arī izvēle kritauz viņu. Savā debijā Mērfijs to arī apliecināja, lai gan pēc vienas spēles nebūtu prātīgi izdarīt tālejošus secinājumus. Nav viņš superklases vārtsargs, taču šajā līmenī mums varēs palīdzēt." Sākotnēji amerikānis domājis, ka valstī, kura pasaules čempionātā ir izcīnījusi bronzas medaļas, vietējais čempionāts ir augstā profesionālā līmenī. "Pie mums jau viss ir pretēji – pašam ir jāmaksā par dzīvošanu un ēšanu. Ja sevi labi parādīs, tad nomaksāsim transfēra summu. Kad par to spēlēt gribētājus informējām, uz pusi saruka pieteikumu skaits. Ziemeļamerikas vārtsargus jau interesē Eiropas labākās līgas. Ar spēlēšanu Latvijā viņi vēlas "aizķerties" Eiropā, lai pēc tam iegūtu labāku līgumu." Mērfijs saprotot, ka ar hokeju naudu Latvijā nepelnīs, tāpēc jau ir interesējies par iespējām piestrādāt. Aizsarga vai uzbrucēja pozīcijas spēlētāju pieteikumus no ārvalstīm Miļuns neizskata, jo nevēlas, lai viesspēlētāji aizņemtu Prizmas kluba audzēkņu vietas.

Jau ierasts, ka Prizmas komanda sezonas sākumā dod iespēju savās rindās spēlēt pieredzējušajiem hokejistiem, kuri ir bez līguma un kuriem ir nolūks nokļūt kādā ārzemju klubā. Šonedēļ tika ziņots par uzbrucēja Vitālija Pavlova, kas spēlējis gan pasaules čempionātos, gan Soču olimpiskajās spēlēs, iekļaušanos Prizmas rindās. Viņš jau palīdzēja uzveikt Mogo/RSU. "Pavlovs arī ir vienīgais, kas sezonas laikā varētu doties projām. Pārējie nekur nebrauks, jo viņiem Latvijā ir darbs vai arī mācības. Es nedomāju, ka sekos tik vilinošs piedāvājums, lai šeit visu pamestu." No Kurbada komandas uz Prizmu ir pārgājis bijušais Latvijas uzbrucējs ar pasaules čempionāta pieredzi Roberts Jekimovs. Pirmajā spēlē viņa nebija pieteikumā. "Jekimovs netiek arī uz treniņiem, jo viņam ir kursi un eksāmeni, lai iegūtu fizioterapeita diplomu. Roberts jau apgūst prasmes Visocka (Latvijas valstsvienības fizioterapeits Ēriks Visockis – aut.) komandā," ar šo piemēru vēlreiz tika atgādināts, ka Latvijā ir pusprofesionāla hokeja līga.

Ceturtdien vēlu vakarā pirmo reizi savā starpā spēkus samēroja Lietuvas komandas 7BetHockeyPunks un Energija. Nedēļas nogalē Tallinā sezonu iesāks hokeja skolas Rīga komanda

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Stirnu buka sestais posms Sveikuļu mežā

Sestdien apmākušos, mitros, bet siltos laikapstākļos vairāk nekā tūkstotis dalībnieku piedalījās populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” sestajā posmā Sveikuļu mežā Tukuma novadā, cīnoties...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi