Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Pirms pārbaudes spēlēm Norvēģijā Beļavskis atskaita trīs hokejistus; PČ bez Karsuma

Latvijas hokeja izlase ceturtdien uz Norvēģiju, lai aizvadītu divas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēles pret vietējo valstsvienību, dosies 26 spēlētāju sastāvā, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).Mači pret Norvēģiju piektdien un sestdien norisināsies Bergenas pilsētā, bet ceļā Latvijas komanda dosies ceturtdienas rītā.Savukārt trešdien pēc treniņa ar Latvijas izlasi vairs darbu neturpinās aizsargi Mārtiņš Gipters un Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucējs Bruno Zabis.

Tāpat kļuvis zināms, ka uzbrucējam Mārtiņam Karsumam tiks veikta ikgadējā ceļa tīrīšana, kas viņam, visticamāk, liks izlaist pasaules čempionātu piekto gadu pēc kārtas, pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Operācija ieplānota trešdien.

Arī iepriekšējos gadus Karsumam pēc sezonas ierasti bijusi nepieciešama ceļa operācija, tāpēc pasaules čempionātos viņš nav piedalījies jau ilgstoši. Karsums spēlējis 2008., 2009. un 2010.gada pasaules meistarsacīkstēs, kā arī piedalījies 2010. un 2014.gada olimpiskajās spēlēs.

Tāpat otrdien Karsuma pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Maskavas Dinamo pavēstīja, ka spēlētājam un viņa sievai Baibai piedzimis dēls, kuram dots vārds Miks.

Uz Norvēģiju dosies trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un piecpadsmit uzbrucēji. Izlases sastāvā gaidāmajām spēlēm ir iekļauts arī 20 gadus vecais uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, kuram tā būs debija valstsvienības rindās.

Latvijā tikmēr paliks vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Aleksandrs Jerofejevs, Renārs Demiters un uzbrucēji Roberts Jekimovs, Edijs Brahmanis, Edgars Kulda un Kaspars Saulietis. Visi mājās palikušie ceturtdien, piektdien un sestdien Jura Klodāna vadībā turpinās trenēties Volvo ledus hallē.

Abas Latvijas hokeja izlases spēles no Norvēģijas tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Savukārt savās pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas tika aizvadītas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā, Latvijas izlase aprīļa sākumā ar 1:2 piekāpās un ar 1:0 pārspēja Baltkrieviju. Pagājušajā nedēļā Latvija savā laukumā divreiz spēlēja arī ar Franciju, ciešot zaudējumus ar 1:2 un 0:1.

EHC turnīra turpinājumā Latvija piektdien un sestdien izbraukumā aizvadīs cīņas ar Norvēģiju. Savukārt 24. un 25.aprīlī Arēnā Rīga gaidāmas pārbaudes spēles ar Slovākijas izlasi.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēm Norvēģijā.

Vārtsargi:
#31 Edgars Masaļskis, #33 Elvis Merzļikins, #41 Ervīns Muštukovs;
Aizsargi:
#2 Ēriks Ševčenko, #3 Jānis Andersons, #9 Krišjānis Rēdlihs, #11 Kristaps Sotnieks, #13 Guntis Galviņš, #22 Māris Jass, #44 Oskars Cibuļskis, #88 Maksims Širokovs;
Uzbrucēji:
#6 Jānis Sprukts, #10 Lauris Dārziņš, #16 Kaspars Daugaviņš, #20 Rodrigo Ābols, #21 Armands Bērziņš, #24 Miķelis Rēdlihs, #25 Andris Džeriņš, #40 Roberts Lipsbergs, #47 Mārtiņš Cipulis, #51 Koba Jass, #59 Lauris Bajaruns, #71 Roberts Bukarts, #73 Gunārs Skvorcovs, #87 Gints Meija, #96 Ņikita Jevpalovs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi